Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Telemark tilbake fra Hintertux

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 8. Okt 2018

Fem av våre telemarksutøvere har akkurat kommet tilbake etter den tradisjonsrike snøsamlingen i Østerrike.

Breen i Hintertux viste seg ikke fra sin aller beste side med uvanlig lite snø, men på samlingens dag 3 kom det 10 cm nysnø og det hjalp noe. Været viste seg imidlertid fra sin beste side med sol og blå himmel nesten hele tiden, det gjør godt for humør og stemning. På breen blir det tid til både frikjøring, hopping og portkjøring i trasé, mens det på ettermiddagen er variert barmarkstrening. 

En spennende sesong venter med både Senior VM på Rjukan og Junior-VM i Slovenia og BSK håper å stille sterkt i begge mesterskap.

Trym Nygaard Løken

Gøril Strøm Eriksen

Jacob Alveberg

Ella Strøm Eriksen

Emil Tobias Langhus Bye

Følg oss på IG  @bsktelemark her
Følg oss på Facebook her

Tekst: Morten V. Eriksen
Foto: Sondre Skrebergene


0 Kommentar

Gøril årets BSK-junior 2017

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 4. Aug 2018

Telemarksutøver Gøril Strøm Eriksen ble, sammen med håndballspilleren nå tysklandsproff Magnus Abelvik Rød, tildelt prisen Årets BSK-junior 2017. Prisen ble overlevert i VIP-teltet under NorwayCup nylig.

I tillegg fikk Gøril og Mikkel Nygaard Løken sine BSK mesterskapsmedaljer, for sine første medaljer i internasjonale mesterskap fra Jr-VM på Rjukan i 2017. Gøril har i ettertid blitt junior verdensmester i telemark parallell i Murren Sveits i 2018. Tidligere har Trym Nygaard Løken fått prisen i 2013.

Bækkelaget Sportsklub har lang tradisjon for å hedre gode sportslige prestasjonen og prisene ble utdelt av leder av Hovedstyret Øystein Sundelin og styreleder i NorwayCup Paal Karstensen, Tilstede var også Generalsekretær Tony Isaksen og flere æresmedlemmer. 0 Kommentar

NM sølv og bronse til BSK-jentene

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 5. Mar 2018

Det var grunn til optimisme etter at telemarks-jentene fra BSK forrige helg gikk helt til topps i NC-rennet Alperittet på Stranda. Junior-jentene gjennomførte et bra renn og ble til slutt kun slått av Mille Gunnerød fra Asker-klubben Hagahogget Låmlag. Gøril endte 2 sekunder bak NM-vinneren og Ella ytterligere 2 sekunder bak, så det var jevn og spennende på pallen.

Blant øvrige resultater ble herrer junior vunnet av Erik Kvernberg fra Eidsvåg IL, senior damer av Guro Helde Kjølseth fra Rival Spkl og senior herrer av Sivert Hole fra Åndalsnes IF.

Normalt blir rennet arrangert fra toppen av Skarven (i bakgrunnen på bildet) hvor utøverne må gå hele renn-traseen opp på feller, mens det nytt av året ble start på andre siden av dalen, ca 30 min gange fra toppen av heisen i Rauma Skisenter. En fin trasè og et ellers vellykket arrangement av Åndalsnes IF.

Neste NC-renn er nå BSKs egne renn i Oslo Vinterpark/Wyller 10-11/3, før de som er uttatt setter kursen mot WC Rjukan 14-17/3 og videre til sesongens store høydepunkt WC-avslutning og Jr-VM i Mürren Sveits 19-25/3. 


0 Kommentar

Trym med WC 3.plass i Suicide Six

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 23. Jan 2018

Det var i det tredje og siste rennet i Suicide Six Ski Resort det skulle lykkes å ta steget opp på pallen. Det ble 4. og 5. plass i helgen, men på mandag kom pallplasseringen.

- Utrolig digg å komme på pallen igjen. Jeg gjorde det bra i verdenscupstarten i Hintertux, men slet med sykdom før jul. Nå begynner kroppen å fungere skikkelig, og jeg er spent på fortsettelsen. Jeg mangler jo seieren i år, men veldig bra at jeg er med og kjemper i toppen. Jeg vet at jeg kan kjempe om seier hvis jeg kjører ganske feilfritt. Stort sett så gjør jeg en større feil i én av omgangene, og akkurat dette skjedde i dagens renn, sier Trym Nygaard Løken.

Gøril Strøm Eriksen kom inn til en fin 6.plass mandag, men er nok enda mer fornøyd med 5. plassen i søndagens parallell hvor hun kjørte helt jevnt med franske Argeline som endte som nr to.

Verdenscupen i telemark fortsetter med tre renn i Sugarbush Resort onsdag-fredag denne uka, før de vender hjemover etter to innholdsrike ski-uker i USA.

Video fra dagens renn finnes her


Foto: Gøril Strøm Eriksen & Per Olav Tangen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline