Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Breddesamling i SNØ-hallen

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 6. Okt 2020

NSF/Telemark arrangerer hver høst breddesamling som samler telemarksutøvere fra ulike deler av landet. De siste 10-12 år har dette vært en samling på breen i Hintertux/Østerrike, men av åpenbare grunner var dette opplegget ikke aktuelt iår. Nå ble det isteden en samling i Oslo-området med variert tilbud som bestod av rulleski, frisbee-golf, klatrepark og Snø-hallen på Lørenskog. Dette ble en god blanding av fysiske utfordringer, både kjente og mindre kjente fra tidligere. For mange ble nok en dag i SNØ-hallen høydepunktet med overraskende fine snøforhold. Totalt sett en veldig positiv opplevelse som frister til gjentakelse. 

Fra BSK stilte trioen Ella Strøm Eriksen, Mikkel & Emil Langhus Bye. Det deltok også utøvere og trenere fra Asker, Sogndal, Hordaland og Møre og Romsdal.


Det er pr idag stor usikkerhet om hvordan kommende skisesong vil bli i forhold til renn og terminliste ute og hjemme men vi prøver å gjøre sesongforberedelser så normalt som mulig og håndtere den situasjonen som måtte komme best mulig.

BSK Telemark ønsker å bli flere medlemmer og for mer info kan en av følgende kontaktes:
karianneloeken@hotmail.com eller morten.v.eriksen@gmail.com

Tekst/foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Prøv Telemark i Wyller!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 12. Feb 2020

På kommende torsdag og lørdag kan du låne gratis telemark utstyr i Oslo Vinterpark (Wyller). Bækkelaget ski/telemark stiller med utlånski og gode råd for de som vil prøve seg på telemark.

Torsdag 13/2 fra ca kl. 18-20
Lørdag 15/2 fra ca kl. 11, foreløpig litt usikker varighet

Vi har ski/støvler som passer fra barn og opp til Worldcup-nivå, mens litt bekrenset antall i de ulike skilengder og støvelstørrelse. Heiskort skaffer man selv i Oslo Vinterpark

Passer ikke tidene så kontakt Morten Eriksen (morten.v.eriksen@gmail.com eller mob/sms 90865322) så ser vi hva vi får til.0 Kommentar

Jacob inn blant WC-eliten

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 9. Feb 2020

Jacob Alveberg leverte en gnistrende parallell-konkurranse under WC Rjukan i helgen og endte på en karrierebeste 4. plass!

Sprint-rennene torsdag og fredag kjørt han bedre og bedre med en flott 8. plass som beste. Både han selv og landslagsledelsen var allerede da godt fornøyd med kjøringen. 

I parallellen slo Jacob først ut Adrian Etevent. I neste runde møtte kan landslags kollega Amund Moster Haugen, som har vært mange år på landslaget og er anntatt sterkere. Etter en jevn start gjør Amund en feil og Jacob er forbi, og tar seieren.

Deretter møter Jacob enda en landslagskollega Sivert Hole fra Åndalsnes IF. De to norsk gutta kjører helt jevn gjennom løypa men Jacob er smart i reiplykkja og får en meter på Sivert ut mot skøytedelen. Jacob gir gass og slår Sivert. I semifinale blir det enda sterkere motstand. Skadede Trym Nygaard Løken står på toppen og gir Jacob gode råd. Selv om Jacob kjører veldig bra vinner Jure Ales fra Slovenia med knapp margin og Jure ble senere gullvinner. 

I bronsefinalen er det den rutinerte sveitsere Stefan Matter som er Jacobs motstander. Jacob satser alt men kommer litt langt ut i et par svinger og kjører dessverre ut. 4. plassen er allikevel en stor seier! Den beviser at han kan slå og true de erfarne internasjonale og nasjonale kjørerne. 

Flere BSK-utøvere presterte på høyt nivå i det NRK-sendte rennet. Gøril Strøm Eriksen endte på en 8 plass. Etter å ha slått Sara Felde Liljedal møtte hun Queen-of-telemark Amelie Wenger-Reymond fra Sveits og måtte se seg slått av henne. Amelie vant rennet og sikret seg ennå en WC sier. Hun har mer enn 145 WC-seiere totalt (til sammenligning har Marit Bjørgen 114).

Ella Strøm Eriksen gjorde en god prolog men møtte den nest beste kjøreren denne sesongen, tyske Johanna Holzmann og ble sått ut og endte på 11. plass. Emil Tobias Langhus Bye var Wold Cup debutant og var der for å lære. Han var fornøyd med prologen men tapte mot tyske Julian Seubert og endte dermed på 26. plass.

Kvartetten fra BSK gjorde bra fra seg på Rjukan, stor takk til Trym Nygaard Løken som bidro sterkt med gode råd på startstreken.

Gøril og Jacob får nå et par dager fri før de reiser med landslaget til nye konkurranser i WC Bad Hindelang/Oberjoch 15-16 februar.

Artikkel på Skiforbundet.no her

Tekst/foto: Morten V. Eriksen

Jacob i tøff duell med Sivert Hole.


0 Kommentar

Tilbake på toppen - og ute igjen!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 21. Jan 2020

Trym Nygaard Løken kjørte på Kvitfjell forrige helg sitt første telemarks-renn etter skadeavbrekk og lang opptrening. Det endte med en sterk seier lørdag men dessverre også ny skade og ute for sesongen! 

Det var i søndagens parallell prolog at uhellet skjedde i reiplykkja, da han i god fart kom litt bakpå og måtte overende. Det så ikke spesielt dramatisk ut men Trym merket med en gang at skulderen ikke var bra. Forøvrig den andre skulderen enn den som ble operert sist vinter. Dermed blir det ny operasjon og en brå slutt på sesongen før den fikk begynt for alvor.

Det var ialt fem BSK-utøvere med på NC-rennet på Kvitfjell, og i tillegg til Trym, deltok Ella Strøm Eriksen, Gøril Strøm Eriksen, Emil Tobias Langhus Bye og Jacob Alveberg.

Den som nå stod frem med det beste resultatet var Ella, som i søndagens parallell, ikke bare vant prologen i junior kvinner, men tapte til slutt finalen marginalt mot Mille Gunnerød. Dermed ble det 2. plass på Ella i en sterk junior-gruppe hvor det er hardt kamp om å bli tatt ut til junior VM i Frankrike denne sesongen.

Emil har forbedret seg mye sist sesong og ligger nå like bak de beste i sin klasse junior herrer. Denne klassen har 'krympet' endel i antall utøvere da de beste aller beste juniorene er på landslaget og dermed kjører i seniorklassen. Jacob Alveberg er i denne gruppa. Fikk ikke full klaff i helgen på Kvitfjell men viser at han har stort potensiale kan kjøre fort på ski.

Gøril Strøm Eriksen kom inn på en fin 2. plass på lørdagens sprint mens hun på søndagens parallell var uheldig og løste ut den ene staven i startgaten og endte dermed på 3. plass.

Gøril og Jacob ble rett etter Kvitfjell tatt ut på første WC-runde som går i Pralognan la Vanoise 24-25/1 og deretter Samoens 29-31/1. 

Vi ønsker masse lykke til og kommer tilbake til Livestream-link.


Ella Strøm Eriksen

Jacob Alveberg

Emil Langhus Bye

Gøril Strøm Eriksen

Trym Nygaard Løken


Aktuelle linker:
Nyhetsartikkel fra NC Kvitfjell på Skiforbundet.no her
Nyhetsartikkel bedr. Tryms skade på Skiforbundet.no her

Tekst & foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

Tre av NC-sammenlagt vinnerne fra BSK

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 10. Apr 2019

(Fra venstre Jacob Alveberg, Trym Nygaard Løken, Guro Helde Kjølseth (SPK Rival) og Gøril Strøm Eriksen, vant alle sine klasser i NC-sammenlagt. Bildet er fra NM i Vardåsen hvor alle også ble Norgesmestre).

Råsterk klubbinnsats når tre av fire NC-sammenlagt vinnerne kommer fra BSK. I helgen ble NorgesCupen avsluttet med Sognefjordsrennet som NM i Fjelltelemark, og nok engang med sterke resultater fra telemarkskjørerne fra BSK.

Trym var ute med skulderskade fra VM på Rjukan nylig, men hadde allerede nok NC-poeng til å vinne sammenlagt. Både Jacob og Gøril kom inn på 2. plass i sine respektive junior-klasser, dermed NM-sølv og de sikret NC-sammenlagt seieren i junior herrer og junior damer.
Med på Sognfjordsrennet fra BSK var også Emil Tobias Langhus Bye, som endte på en hederlig 4. plass.

En usedvanlig sterk prestasjon av telemarksutøverne fra Bækkelagets Sportsklub, som nå kan senke skuldrene etter endt sesong.

Gøril gjør seg klar på start

Jacob ut fra start.

Emil staker ut fra start.

Lite å utsette på utsikten ned fra fjellet, for de som har tid til å nyte den.

Tekst/foto: Morten V. Eriksen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline