Sesongen 19/20 tok en brå slutt, men det kommer en ny sesong!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 2. Apr 2020

Kjære skivenner!

Som alle merket ble det dessverre en brå avslutning på årets skisesong. De siste rennene i sesongen ble alle avlyst, det samme ble alle organiserte treninger. Vi fikk ikke arrangert det planlagte klubbmesterskapet og kåret klubbmestere, og heller ikke avviklet vår tradisjonelle klubbkveld med premieutdeling for karusellrennene, applaudering av trenere osv.

Premieutdeling for karusellrennene skal vi imidlertid få til så snart forholdene ligger til rette for at vi kan samles igjen. Planen er nå å få gjort dette i forbindelse med den første hjemmesamlingen vi skal arrangere i forbindelse med start på ny sesong.

Ny sesong

Skigruppas sesong går fra starten på mai og fram til påske, med pause i organisert opplegg mellom påske og mai. Styret og sportslig ansvarlige i skigruppa jobber nå med planer for oppstart og gjennomføring av ny sesong, slik at vi er klare så snart det blir forsvarlig. Vi forholder oss her selvsagt til alle retningslinjer fra myndigheter, FHI, forbund og klubben sentralt.

Det er per i dag vanskelig å si når vi starter opp igjen. I utgangspunkt starter sesongen 2020/21 med kick-off og hjemmesamling i begynnelsen av mai. Det er sannsynlig at denne må skyves på til senere, kanskje helt over sommeren. Dere får følge med på facebookgrupper og hjemmeside så skal vi holde dere oppdatert når vi vet noe mer.

Ellers er planen å gjennomføre alle de vanlige aktivitetene så snart vi kommer i gang igjen, det være seg treninger, samlinger og løp/konkurranser. I midten av juni avgjøres det om NorwayCup kan gjennomføres eller ikke. Dette er vår viktigste dugnad og desidert største inntektskilde. Dersom vi ikke får gjennomført NorwayCup betyr det at vi må spare inn betydelig på kostnadssiden framover, og samtidig lete etter alternative inntektskilder. Det er vi allerede i gang med å planlegge for og gjennomføre der hvor vi kan. Inntil beslutning om NC fattes er det viktig at alle melder seg til dugnadsinnsats slik at vi er parate om vi får gjennomført, info om dette kommer rett over påske.

Viktig for ny sesong er også å merke seg datoene 25-28 februar, for da skal BSK være med og arrangere Hovedlandsrennet i nordiske grener i Holmenkollen. Da trenger vi på nytt å engasjere foreldre til innsats, så fint om alle noterer seg datoene.

Egentrening framover

Selv om det er stans i organisert trening, så oppfordrer vi alle medlemmer til å være aktive med egentrening. Ut fra alle innlegg i facebook-gruppene våre virker det som at aktivitetsnivået er høyt! Bravo! Pass bare på å følge gjeldende retningslinjer fra myndigheter og FHI, grovt sett per tid:

  • Aldri mer enn 5 personer samlet om en treningsøkt
  • Holde minst 2 meter avstand til hverandre
  • Ikke delta dersom man har symptomer på sykdom eller er i karantene
  • Ikke dele på utstyr (vekter, baller, flasker osv)
  • Ikke felles transport ut over egen familie
  • Foreldre må overse at barn forstår og overholder dette

Se forøvrig skiforbundes veileder om hva som er OK: https://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/nyheter/2020/4/nsfs-koronaveileder/ 

Vi vil også anbefale orienteringsgruppa i BSK sitt turorienteringsopplegg som en bra ramme for egentrening. Kart med poster kan lastes ned fra o-gruppa sin hjemmeside (klikk her), og du får deg en mye mer spennende treningstur enn å bare løpe på asfalt og grus. 


Styret vil til tross for en amputert avslutning takke for sesongen 2019/20. Og med de begredelige snøforholdene vi hadde gjennom vinteren skal vi være stolte og fornøyde med at vi har fått gjennomført de aller fleste treninger på snø, at vi fikk gjennomført en fullverdig skikarusell og ikke minst at vi arrangerte et svært vellykket kretsmesterskap for Oslo Skikrets med 1800 startende og et godt økonomisk resultat. Takk til alle trenere og foreldre som har stått på gjennom en krevende sesong.

God by-påske alle sammen, og velkommen tilbake til ny sesong når den måtte komme i gang!

 

På vegne av styret i skigruppa,
Pål Christian (leder)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline