Årets siste karusellrenn tirsdag 3.mars

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Feb 2020

Tirsdag 3. mars er det klart for sesongens tredje og siste karusellrenn på Skullerud. Denne gang kjører vi rennet i klassisk stil. Smøretips vil bli lagt ut. 

Første start kl 1830. Startnummerutdeling fra kl 1800. 

Alle medlemmer og løpere som har vært med på minst ett av de to første rennene og som ikke har meldt fra at de ikke deltar er automatisk påmeldt. Det er fremdeles mulig å etteranmelde seg på arena.


Resultatlister fra renn 1 og 2, samt foreløpig sammenlagtresultater ligger på Karusellrenn resultatarkiv.


Løyper: 

Løypene for renn 3 er de samme som for renn 1 og 2:


0 Kommentar

Fantastiske skiopplevelser på årets Hovedlandsrenn!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 27. Feb 2020

Sven August Tjenshaugen, Thomas, Lindvik og Willam Kamsvåg i gutter 15 år

I slutten av vinterferieuken braket det løs i Nybygda, der årets Hovedlandsrenn for landets skiløpende 15- og 16-åringer gikk av stabelen. Bækkelagets Sportsklub stilte med 11 utøvere, som sammen med om lag 1100 andre ungdommer var påmeldt til konkurranser tre dager til ende. For mange av disse er Hovedlandsrennet sesongens store mål. Det er det den største skifesten de kan delta på, og det er spennende, moro, men også litt skummelt å konkurrere mot så mange løpere fra hele landet. 

BSKs gjeng samlet seg torsdag formiddag for gjennomgang av løypene. Løperne delte tanker og meninger om hvorvidt det lønnet seg å ta indre eller ytre bane i svinger, om teknikksonene lå riktig plassert, og hvor de kunne utnytte sine styrker for en sterkest mulig konkurransegjennomføring. I smøreteltet gjennomgikk det frivillige foreldrebaserte smørerteamet alle rutiner for helgen, slik at alt skulle fungere optimalt. Værmeldinger ble grundig sjekket, og så dobbeltsjekket, og ingen tilfeldighet skulle få ødelegge for kvaliteten på skismurningen. Og slik ble det også. Teamet stod på fra morgen til kveld, så alle skiene var helt perfekte på fredagens klassiske distanserenn. 

Fredag morgen var det duket for distanserenn. Først ut var jenter 15. BSK stilte med Selma Jacobsen og Milla Grosberghaugen Andreassen, som begge to gikk offensivt ut fra start i en tapper kamp mot landets øvrige topptrente o2-snappere. Og den sterke treningsinnsatsen og utviklingsfokuset jentene har hatt gjennom sommeren og høsten betalte seg. Selma klokket inn til en utrolig god 31. plass i konkurranse med nærmere 200 andre løpere. Milla var enda sterkere. Hun gikk 20 sekunder raskere og ble med det nummer 15 i en uhyre tett klasse. Det skilte kun 8 sekunder til topp 10, og 27 sekunder til en topp 5- plassering. 

Milla og Selma i jenter 15 år

Like etter var det guttenes tur. Vi tør påstå at alle gjorde sesongens beste renn og hadde god utvikling fra tidligere i sesongen. Det var tøffe løyper, og en god porsjon stålvilje krevdes for å dra seg gjennom løypene. En kanskje litt overmodig BSK-løper gikk ut med det remmer og tøy kan holde. Wilhelm Hjelpdahl Deinboll ble ved sekunderingspost 1 og 2 klokket inn som nummer 13 i klassen, der over 250 løpere deltok. Men overmotet hadde sin pris, og Wilhelm gikk på en liten smell i de tunge løypene. Han ble til slutt klokket inn på 37. plass. De øvrige guttene har hele sesongen knivet seg imellom. Sekundstriden har vært til å ta og føle på i hvert bidige renn, og selv om noen nok var skuffet, mens andre fornøyde når vi talte opp, kan vi være samstemte i at alle gjorde en topp innsats og et godt renn ut fra egne forutsetninger. Årets overraskelse var Vegard Seligmann Andresen som hadde funnet et ekstra lager av krefter til Hovedlandsrennet. Han overgikk både sine egne og andres forventninger med god margin denne fredagen. 

Lørdag var det duket for langrennssportens formel 1, Sprint. Værgudene var overhodet ikke i det gavmilde hjørnet denne dagen, og det skiftet fra tungt regn til vindkast som fikk selv de foreldrene med lavest tyngdepunkt til å bøye knærne for å stå støtt. Men løperne lot seg ikke affisere og stilte med godt mot og blankpolerte skøyteski fra smøreboden. Alle sammen gikk rett ut i en voldsom fart og med topp motivasjon. I Hovedlandsrennet går de 30 beste løperne videre til finalerunden i sprintøvelsen, mens de resterende løperne går det som kalles Skicross – en utfordrende og spennende hinderløype som gjennomføres i utforbakke med ski på beina. Og her markerte BSK seg nok en gang. Selma Jacobsen – som har bakgrunn fra turnsporten – hoppet, spratt og manøvrerte seg grasiøst gjennom porter og hopp og til slutt gikk hun inn til en råsterk 4. plass.  Wilhelm H. Deinboll knallet til med en 3. plass og fikk med det helgens beste BSK-plassering. Alle andre løperne gjennomførte en god skicross og kom fra dem med lemmer, ski og staver i behold og et stort smil om munnen. Mon tro dette har lagt grunnlaget for mang en lavterskel hopp- og skikonkurranse i hvitkledde påskefjell?

Wilhelm Deinboll 3 premie LangrennscrossWilhelm H. Deinboll G 15 år 3. Premie Langrennscross 

Men en løper gikk videre i dagens formel 1 løp: Milla G. Andreassen var sylskarp i prologen med en 5. plass og gikk med det videre til kvartfinaler. Her møtte hun fem andre jenter som alle knivet det tøffeste de kunne om de to første plasseringene og videre avansement. Og som på bestilling gikk Milla ut i tet, tok ledelsen fra start og holdt den nærmest helt til mål. Med det sikret hun seg semifinaleplass. 

Venteperioden er ganske uutholdelig for løpere, foreldre og trenere, men Milla ble til sist trukket i semifinale 1 – et tøft heat med råsterke løpere. Nivået var knallhøyt og det ble tett om plassene ut fra start. Milla kom i den litt uheldige fjerdeposisjonen og hadde et vanskelig utgangspunkt etter første bakke. Men hun holdt hodet kaldt, og etter fantastisk manøvrering i utforbakken var hun oppe på bakskiene til lederen. Der bet hun seg  fast, og selv med en gampende gjeng som kom bakfra satte hun utfor side om side i lederposisjon med ei annen jente. Bakfra kom nok en løper, som over den smale broen på vei inn til stadion presset seg mellom dem, helt på kanten av lovverket, og skapte ubalanse. Dessverre gikk det ut over Milla, som gikk i bakken og mistet muligheten til å gå i finalen. Men hadde hun fått gå er det liten tvil om at formen hennes denne dagen ville hjulpet henne til en kappestrid helt fremme i feltet. På tross av et surt nederlag gikk hun inn til en fantastisk 11. plass, og er full av motivasjon for å hevne seg neste år. 

Milla G. Andreassen  J 15 år, kvartfinale sprint

På søndag var det stafett hvor utøverne konkurrerer for sin egen skikrets. Oslo var konkurransens største deltaker og hadde så mange lag at slitne trenere og støtteapparat så vidt evnet å ha oversikt i kampens hete. Men været viste seg fra sin beste side. Solen strålte og la grunnlaget for en helt fantastisk avslutning på årets Hovedlandsrenn. Løperne gjorde en super jobb og kjempet for sine lagkamerater fra andre klubber. Alle hadde en utrolig god opplevelse og kunne se tilbake på en fantastisk helg med gode opplevelser. Det ble knyttet vennskap til løpere på tvers av klubber og kretser som de forhåpentligvis  beholder resten av livet. En ting er sikkert; opplevelser som dette setter spor og bidrar til å holde barn og unge i og videreføre skisportens gleder videre. 

Takk for en utrolig fin helg sammen, vi gleder oss til neste år! 

Trenerteamet

v/Tord Bakke Arvesen


Vi samlet mange i gjengen til et felles bilde. Her gjengen flankert med trenere Rikke Bjørbæk og Tord Bakke Arvesen

Joachim Eckoff G 15 år og  jentene Selma Jacobsen og Milla G. Andreassen i J 15 år

Stella J. Lauvstand, Oda Jutkvam i J 16 og Milla G. Andreassen J 15


Wilhelm H. Deinboll  og Axel H. Grimstad i G 15

Vårt fantastiske Smørerteam som stod på for utøverne fra kl. 06.00 hver morgen! Vi bøyer oss i hatten for disse gutta. For en innsats!!!

BSK hadde plass i smørerteltet sammen med alle andre klubber i Oslo Skikrets
Smørersjef Ola Andreassen i midten sammen med Peter Deinboll til venstre.
Karl Erik Tjeneshaugen helt til høyre i bildet var også en del av vårt smørerteam.0 Kommentar

Påmelding Hemingstafetten den 25. februar!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 17. Feb 2020

PÅMELDING HEMINGSTAFETTEN!

Meld på her: Hemingstafetten

PÅMELDINGSFRIST: 21. februar !

Hemingstafetten 2020 arrangeres i Holmenkollen tirsdag 25 .februar. Hemingstafetten er en lag-tempo stafett med flere årsklasser på samme lag. Alle lag består av 6 løpere hvorav minst 2 deltagerne må være jenter. Jenteløpere kan gå i en stafettklasse yngre enn de er/tilhører. Hvert lag vil settes sammen på følgende måte: 11-12 år: 2 løpere, 13-14 år: 1 løper, 15-16 år: 1 løper, 17-99 år: 2 løpere. Foreldre oppfordres til å stille!  Vi vil sette opp lag basert på påmeldingsrekkefølgen 


Rennmodell: Løpet arrangeres i 2 omganger, der det er anledning til å bytte utstyr mellom omgangene;

  • første omgang går i klassisk stil
  • andre omgang i fristil

Hele laget starter samtidig. I første omgang går løperne i den rekkefølge laget selv prioriterer og som må være forhåndsoppgitt til arrangør. Det er 5 avhopp underveis. Den forreste løperen hopper av hver 1 km. Kun ankermannen går hele omgangen på ca. 6 km.

I andre omgang kan rekkefølgen endres hvis laget ønsker det. Deltagerne må hele tiden holde rekkefølgen i laget. Forreste løper går ut ved hvert passeringspunkt. Lagene må holde høyre spor slik at innhentende lag kan passere på venstre side. Det er ikke adgang til å rope løype. Startid første omgang for første lag er kl.18.00 Startid andre omgang for første lag er kl.19.00. 


Meld på her: Hemingstafetten 25. februar


Mer info fra arrangør Heming her0 Kommenta


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.


0 Kommentar

BSKs karusellrenn resultater

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 14. Feb 2020

BSK følger NIF og skiforbundets bestemmelser og retningslinjer for langrenn for barn, som blant annet sier at det ikke skal publiseres tider og rangerte resultater for barn før tidligst det året de fyller 11 år. Tider slås opp på arena, men legges ikke ut på internett. Klikk her for nærmere informasjon om regelverket.


Alle som fullfører minst to karusellrenn hvert år får premie på klubbkvelden i april. Det deles ut ekstra premier til de som fullfører sitt henholdsvis femte og tiende år med minst to fullførte renn. Vi har en oversikt over alle løpernes deltakelser som ligger til grunn for dette. Denne oversikten finner du under. Dersom du oppdager feil i denne, så meld gjerne fra til ski@bsknc.no så får vi det korrekt:


Resultatlister 2020

Resultatlister 2019

Resultatlister 2018

Resultatlister 2017

Resultatlister 2016

Resultatlister 2015


Resultatister fra 2014 og tidligere har dessverre forsvunnet... 0 Kommentar

Topp stemning og forhold på karusellrenn i går

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 14. Feb 2020

Det var mange som fikk seg en skikkelig overraskelse når de kom til Skullerud for karusellrenn i går og oppdaget fantastiske skiforhold. Kun 122 deltakere på startstreken denne gang tyder på at en del nok ikke trodde det var særlig skiføre.

Resultater fra rennet er lagt ut. Det er også foreløpige sammenlagtresultater etter to renn. Vi minner om at alle som fullfører minst to karusellrenn får premie på klubbkvelden i april, så om du foreløpig bare står med ett renn (og alle andre for den saks skyld) så er det bare å merke seg dato for årets siste karusellrenn som er tirsdag 3. mars. Da håper vi å kunne gjennomføre i klassisk stil. 

PS: Vi har også lagt ut en oversikt som viser hvor mange tellende karusell-år utøverne har. Med tellende år viser vi da til år hvor man har fullført minst to renn. Får man 5 eller 10 tellende år vanker det ekstrapremie på klubbkvelden! Sjekk lista og meld fra til ski@bsknc.no om du finner noen feil. 

Resultatarkivet til karusellrennene finner du her: http://ski.bekkelagets.no/blog/post/25929/bsks-karusellrenn,-resultater-2001-2017?ispage=true 


0 Kommentar

– Viktigst å ha det gøy sammen

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 12. Feb 2020

– Det vi ønsker oss aller mest er et medaljeskap å ha alle premiene våre i!

Ella Narvhus Oksdøl, Hanna Langgåt Hagland, Eira Filippa Bjarttun Alvenes og Ada Schermann-Kahn går i klasse 2A på Kastellet skole. Jentene er 2012-årgang og har startet i skigruppa i BSK. Det er en idrettsglad jentegjeng i klassen: Fem av jentene i klassen er i skigruppa og seks spiller fotball i BSK.

Hver morgen møtes de fire jentene på følgehjørnet og går sammen til skolen. På ettermiddager er det enten fotball eller ski som står på agendaen, og på sommerhalvåret trener skigruppa barmarkstrening. Alle de fire er glade for å være en del av idrettsmiljøet i BSK. 

 – Jeg var så fornøyd med BSK-skidressen min at jeg sov med den på de første nettene, for den var så fin, sier Ada. Venninnen Hanna har ambisjonene klare.

– På sikt håper jeg å delta Mesternes Mester, sier hun. 

Og på sin første organiserte trening i skigruppa spurte Eira moren sin: «mamma, er det dette som er trening?»

Åtte-åringenen synes det er veldig stas å gå karusellrenn. De har ikke så mye konkurranseinstinkt ennå, den første i løypa bruker nemlig vente på de andre så de kan gå sammen.

– Det er ikke så viktig å gå fort. Det viktigste er å ha det gøy sammen, sier de fire skijentene. 

Ella Narvhus Oksdøl, Hanna Langgåt Hagland, Eira Filippa Bjarttun Alvenes og Ada Schermann-Kahn er alle med i BSKs skigruppe. Her er de på karusellstevne på Skullerud i januar. Medaljeskap står øverst på ønskelista. 


 


0 Kommentar

Velkommen til karusellrenn 2 på torsdag

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 12. Feb 2020


Det er duket og klart for årets andre karusellrenn torsdag 13. februar. På grunn av vær og føreforhold avvikles også dette karusellrennet i FRISTIL. 


Alle registrerte medlemmer i treningsgruppene våre, samt alle som var med på det første karusellrennet i vinter, er automatisk påmeldt og trenger bare å møte opp!  Det finnes også noen ledige startnummer til øvrige interesserte venner og søsken som tildeles fortløpende ved oppmøte.  Det finnes også plenty med startnummer til mammaer og pappaer som oppfordres til å bli med (fellestart til slutt).

Startnummerutdeling fra kl 18. 

Første start kl 18:30

Som alltid - skap god steming og hei på alle de flotte barna våre. Og utøvere oppfordres til å vise hensyn til hverandre, det er litt begrenset med løyper og mange runder som skal gåes for de eldre utøverne. Hold til høyre og slipp raskere løpere fram!  

Startlister og resultatservice: 

Løyper:

Løypene er i utgangspunkt de samme som i første renn, potensielt med noen mindre justeringer for å unngå is- og vannansamlinger. 


0 Kommentar

NM-vinneren om gullhoppene

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Feb 2020

19 år gamle Sander Vossan Eriksen fra Bækkelagets Sportsklub hadde en skikkelig drømmehelg i hoppbakken på Rena i helgen. Den talentfulle skihopperen fra Skullerud har vært stabilt god hele sesongen, og fikk blant annet en sterk syvende plass i Continental-cupen i Planica, Tsjekkia for halvannen uke siden.

Derfor var det ingen overraskelse at han skulle hevde seg godt i junior-NM på Rena i helgen. Sander tok sølv i normalbakke og bronse i lagkonkurransen for Oslo Skikrets. Men i favorittøvelsen stor bakke gikk altså BSK-hopperen helt til topps. Her forteller han om de to hoppene som tok han til toppen av pallen, hvorav det første på 139 var dagens desidert lengste. 

– Førstehoppet var veldig godt, men skiene fikk ikke riktig trykk på kulen, så jeg måtte jobbe hardt for å få de i riktig posisjon til å fly. Når jeg først fikk til det ble jeg veldig overrasket over hvor langt det gikk og ble veldig bakpå i landingen. Dette gjorde at jeg fikk dårlige stilkarakterer og lå på andreplass etter første omgang. I andre omgang traff jeg litt bedre med skiføringen på kulen, da ble jeg heller ikke like overrasket og klarte å være litt mer på i landingen. Det gjorde at jeg klarte å sette et ordentlig nedslag og det holdt til seier, sier Sander. 

Med et hopp på 137,5 meter og 18,0-18,5-18,5-18,5-18,5 i stil, var det ingen som kunne hamle opp med BSK-gutten. Snart venter nye utfordringer for skihopperen. Junior-VM på ski 2020 blir arrangert i Oberwiesenthal i Tyskland fra 28. februar til 8. mars 2020. Sander er klar på at han skal hevde seg der. 

– Målet for er å få en topp-plassering i junior-VM! sier Sander Vossan Eriksen.
0 Kommentar

NM-gull til Sander!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Feb 2020

BSK gratulerer vår egen Sander Vossan Eriksen med gull i junior-NM i storbakke hopp på Rena denne helgen. Sander klinte til med dagens desidert lengste hopp med 139 meter i første omgang. Stilkarakterene ikke var helt optimale, og han gikk inn på andreplass bak Jo Rømme Mellingsæter fra Orkdal. I andre omgang var derimot Sander helt suveren, og med et hopp på 137,5 meter og 18,0-18,5-18,5-18,5-18,5 i stil, var det ingen som kunne hamle opp med BSK-gutten. 

Prestasjonen ble fulgt opp med sølv i normalbakke og bronse i lagkonkurransen for Oslo Skikrets. En rå helg av Sander, vi er stolte av deg! 
0 Kommentar

Nå kan du kjøpe fleece bøff m/BSK logo i fargene hvit og blå!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Feb 2020

Skigruppas sponsor Klubbspons.no tilbyr fleece bøffer og luer med BSK logo.  Deler av salget går direkte tilbake til klubben! Salget vil foregå på neste karusellrenn, torsdag 13. februar på Skullerud!

Om du ikke kommer til Skullerud kan du ta kontakt med post@klubbspons.no for kjøp av bøffer og luer. Vi tar betaling på VIPPS.

 FLEECE BØFF HVIT NOK 100,- PR STK.

  

FLEECE BØFF BLÅ NOK 100,- PR STK.

Et bilde som inneholder blå, innendørs
Automatisk generert beskrivelse

 

BSK LUE NOK 100,- PR STK.

Et bilde som inneholder hatt, hårpynt, klær, vegg
Automatisk generert beskrivelse

 

BØFF i ELASTISK NYLON NOK 50 PR STK.

Et bilde som inneholder innendørs, vegg
Automatisk generert beskrivelse

 

Med vennlig hilsen

Sponsoransvarlig Skigruppa Andreas Alvenes

 

 

 

 

 

 


0 Kommentar

Skileiken 2020 er dessverre avlyst men vi har alternative tilbud

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Feb 2020

Denne vinteren har dessverre vært dårlig for oss skiglade så langt og det ser ikke ut til at det blir bedre med det første. Vi har derfor dessverre sett oss nødt til å avlyse skileiken men vi har alternative tilbud som plaster på såret. Vi vil selvfølgelig også refundere deltakeravgiften, se mere info nedenfor.

Tilbud om deltakelse på karusellrennene til Bækkelagets SK skigruppa

Vi arrangerer interne renn på Skullerud torsdag 14. februar og tirsdag 3. mars. Dette er uhøytidelige renn der de minste som starter gjerne er smøsøsken ned i tre årsalderen. Her har man mulighet til å oppleve god stemning og bli litt kjent med skigruppa i Bækkelagets SK. For å få barnets navn inn på startlistene på forhånd ber vi dere registrere påmelding til rennene her: http://palisoft.no/bsk/?arrid=34 

Det vil være startnummerutdeling fra kl. 18:00 og første start vil være 18:30. De yngste starter først.

Rennet arrangeres på Skullerud Skistadion ved Skullerudstua. Det er gratis å delta på rennene.

Nærmere informasjon om rennene, inkludert startliste, vil komme et par dager før her: http://ski.bekkelagets.no/p/6492/bsks-karusellrenn 

Tilbud om deltakelse på ordinære treninger for de eldste barna født i 2014

Skigruppa har et treningstilbud året rundt fra det tidspunkt barna begynner på skolen. Det er dermed ikke lenge før barn født i 2014 kan begynne på ordinære treninger, men vi tilbyr å starte allerede  nå uten å måtte melde seg inn og betale medlems- og treningsavgift avgift før til høsten dersom de velger å fortsette. De vil da inngå i treningsgruppen for barn født i 2012 og 2013. Treningene er veldig lekbaserte der fokus er å utvikle grunnleggende skiferdigheter og skiglede. Denne gruppen trener torsdager kl. 18-19:15 for tiden på Skullerud Skistadion. Denne gruppen har en egen facebookgruppe med ukentlig treningsbeskjeder og øvrig informasjon. De som er interessert i å delta på dette tilbudet oppfordres derfor å melde seg inn i denne gruppen: BSK Ski 2012-13

Da det er karusellrenn torsdag 13. februar og vinterferie uken etter, vil første aktuelle trening være torsdag 27. februar. Treningene vil fortsette frem til påske før det blir en pause og oppstart igjen i med barmarkstreninger i begynnelsen av mai

Kontaktpersoner for gruppen er:

Hovedtrenere: 

Bernt Brundtland bernt.brundtland@gmail.com 

Janna Aarvik janna.radio@gmail.com 

Oppmann: 

Bjørn Martin Sørensen 

Gi gjerne beskjed til en av hovedtrenerne før første trening barnet deltar på.

Refusjon av deltakeravgift

For refusjon av deltakeravgiften for skileiken så send barnets navn og ditt kontonummer til kasserer.ski@bsknc.no.

Bakgrunnen for avlysningen av skileiken

Bækkelagets SK Skigruppa har de siste årene utviklet Ekeberg til å bli et næranlegg for skitrening. Vi har snøkanoner til å produsere snø og en egen løypemaskin. Denne vinteren har vært uvanlig mild så langt og vi har derfor ikke fått produsert snø og Ekeberg er uten skiløyper for første gang på noen vintre. I tillegg til å bruke Ekeberg har skigruppa i Bækkelaget også treningstid tirsdager og torsdager på Skullerud skistadion der det har vært ok forhold hele vinteren. Vi har vurdert å flytte skileiken dit, men kommet til at vi ikke har kapasitet, både pga tilgjengelig plass og tilgjengelighet av trenere til skileiken tirsdager og torsdager.

Kontaktpersonen skileiken

Har du spørsmål utover informasjonen over ta kontakt med Per Kristian Haug pkhaug@gmail.com


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline