Revolverintervju med kombinert-Viktor

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Apr 2015


ALLSIDIG:
Som kombinertutøver må Viktor (i midten) være allsidig. Her fra snøsamlingen på Beitostølen. Foto: Bernt Lyngstad

I BSK Skigruppa har vi ikke bare langrennsutøvere, telemarkkjørere og hoppere. Vi har også kombinertutøvere. Vi har tatt en prat med en av dem, Viktor Steen Eriksen, for å få vite litt om sporten hans og sesongen hans.


– Hva var høydepunktet i kombinertsesongen, Viktor?
– Høydepunktet var at jeg ble tatt ut til Nordisk juniorlandskamp i Sverige. Vi bodde på et fint hotell og konkurrerte med utøvere fra de andre skandinaviske landene. Vi reiste sammen med dem som var tatt ut i hopp og langrenn.

– Så du konkurrerer også utenlands?
– Ja, gjorde det; i Sverige. Konkurransen den første dagen gikk ikke så bra fordi det blåste så mye, men i lagkonkurransen på søndag gikk det veldig bra. Da ble jeg nr 3 i hopprennet bak to finner som var to år eldre enn meg.

– For dem som ikke kjenner kombinert-sporten: Hvor i Norge kommer de fleste konkurrentene fra?
– Kombinert er en liten idrett. Fra man er 12 år konkurrerer man med utøvere fra hele landet, forklarere Viktor:
– Konkurransene er ofte inndelt i klasser basert på ferdighet (A,B og C) men i Solan Gundersen og Hovedlandsrennet benyttes aldersklasser. De fleste kombinert-utøvere kommer fra de vanlige områdene hvor ski står sterkt, Trøndelag, Oslo/Akershus og Lillehammer/Hedmark. Men det er også mange gode fra Vestlandet. I BSK er det en utøver i tillegg til meg, Sander, som er ett år yngre.

Hva synes "smøreteamet" ditt om å preparere både langrennsski og hoppski?
– Det er det pappa som gjør. Det er mindre hysteri rundt smøring i kombinert og litt mer avslappet stemning, mener Viktor.

(artikkelen fortsetter under bildet)


LANGRENN: Viktor (i rød lue) på langrennssamling på Beitostølen. Foto: Bernt Lyngstad

– Er din styrke i forhold til konkurrentene i hoppbakken eller i langrennssporet?
– Selv om jeg begynte som langrennsutøver er det kanskje i bakken jeg er best. Neste år skal jeg begynne på Wang Toppidrett og da håper og tror jeg at jeg kommer til å utvikle meg både i bakken og i løypa.

– Er det også nå kombinert-konkurranser for jenter her til lands?
– Ja, og i bladet SKIsport var det en stor reportasje om jenter i kombinert. Men det er en liten idrett, poengterer Viktor.

– Hvorfor burde flere i BSK satse på kombinert?
– Det er veldig gøy med hopping og langrenn i kombinasjon. Langrenn handler mest om å slite seg ut over tid, mens hopping går ut på å prestere i løpet av et par sekunder. Det blir en veldig spennende konkurranse når man skal kombinere disse. Det er vanskeligere enn mange tror fordi idrettene er så ulike – utholdenhet og eksplosivitet. Ofte er det sånn at hvis man trener mye utholdenhet, går det utover spenst og hopping. Og motsatt. Siden det er så få som driver med kombinert er det likevel større sannsynlighet for at det er mulig å kvalifisere seg til internasjonale renn som Skandinavisk og etter hvert junior VM enn i for eksempel langrenn. Idretten passer likevel ikke for alle, og det er særlig hoppingen som kan være skremmende for noen, innrømmer Viktor.

BSK Skigruppa takker for intervjuet, gratulerer Viktor med sesongen og ønsker lykke til for neste sesong!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline