Presentasjon 7-8 år

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Mai 2017

Tilbudet til skigruppas yngste er i utgangspunktet rettet mot dem som går i 1. klasse og 2.-klasse i barneskolen. For at barna skal ha glede og utbytte av treningen, må de beherske grunnleggende skiteknikk samt ha lyst til å gå på ski og trene på ski. Vi anbefaler at foreldre til de minste barna er med de første treningene for å sjekke at barna trives og følger med – treningene foregår utendørs og trenerne er avhengig at barna følger beskjeder på mørke høst og vinterkvelder.Denne treningsgruppa trener torsdager kl 18:00-19:15. Oppmøtet så lenge det er barmark er på BSK-huset vis-a-vis hovedinngangen til Ekeberghallen med mindre annet er oppgitt. Når det kommer snø vil vi oppsøke de beste forholdene i nærheten, enten det er på Ekeberg eller Skullerud eller andre plasser. Info om det gis på vår facebook gruppe.


Refleksvest er obligatorisk sommer som vinter. Hva slags trening det skal være, finner man på nettet under Trening -> Treningsbeskjeder. Beskjed legges normalt ut mandag ettermiddag. I tillegg sender oppmann ut program på email, så ta kontakt med oppmann ved innmeldingen.(artikkelen fortsetter under bildet)

Høst og vårOppmøtested er BSK huset vis a vis hovedinngangen til Ekeberghallen. Høst og vårtreningen består av lekbasert sykkel og løpetrening.SkitreningSkitreningen begynner så snart snøen kommer. Treningen foregår i hovedsak på Ekebergsletta. Målet med skitreningen er å gi variert og allsidig treningspåvirkning der gode opplevelser og mestring står i fokus. Dette danner grunnlag for god skiteknikk og gode skiferdigheter, og gjelder for all skiaktivitet. Vi trener både skøyting og klassisk. Hvis det er dårlig skiføre på Ekeberg, trener vi på Skullerud.


Epost-adresser til trenere og oppmenn finner du på siden Om oss > Kontaktpersoner.

Diverse ytterligere informasjon:Innhold i treningene både på barmark og på snø

 • Variert og allsidig aktivitet som stimulerer til god teknikkutvikling og gode opplevelser.
 • Variasjon med bruk av fart, terreng og teknikker.
 • Aktiviteter knyttet til grunnleggende skiferdigheter.
 • Lek og mestring
 • Tilpasse aktivitet til barnas utviklingsnivå og skiferdigheter.
 • Stor aktivitet på trening - mange turer, mange hopp og korte intensive økter.
 • Mye repetisjon av øvelser, samtidig med nye utfordringer knyttet til teknikk og fart.
 • Øvelser som utfordrer balanse, koordinasjon, styrke og utholdenhet

SamspillreglerAlle barn i gruppe de minste gruppene skal oppleve glede og mestring når de er på trening. Vi trener også på å bli gode sammen og å bygge opp en gruppe som trives sammen. Vi har satt opp følgende regler som vi som trenere og deltakere fokuserer på:


Vi skal:

 • være hyggelige med hverandre
 • gi positive kommentarer om andres løping eller skigåing oppmuntre
 • heie på hverandre se at det ikke alltid handler om å komme først eller være best

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klær og utstyrGenerelt:Treningen foregår ute, så man må ha egnet yttertøy. Fra ca. 7 år er BSK-overtrekksdressen i minste størrelse et fint alternativ. Ellers kan alt tøy beregnet på aktivitet ute brukes. Vi trener ute selv om det regner eller snør. Vår erfaring er at barna verken er redde for - eller tar skade av – å bli litt våte. Da kan det imidlertid være lurt å ha med tørt tøy i bilen så barna kan få på seg noe tørt med en gang treningen er ferdig.


Erfaringsmessig blir barna gode og varme på trening. Pass på å ikke kle på barna for mye. Alt tøy bør være merket med navn.


Refleks/refleksvest er obligatorisk på alle fellestreninger også sommerhalvåret. Under sykkeltrening skal det i tillegg alltid brukes hjelm. Husk også på noe å drikke.På ski:Barna kan bruke de skiene de har. Vi bruker gjerne de samme skiene til både klassisk og skøyting. Det viktigste er at skiene er smurt riktig og at de er passe lange. Det er i dag vanlig med kortere ski også til barn, enn tidligere. Når man kjøper nye ski kan de være ca. 10-15 cm lengre enn kroppslengden. Det er bedre at barna vokser ut av skiene enn inn i dem. Pass på at stavene har riktig lengde. Alle ski og staver må være merket med navn.Skirenn:


Vi oppfordrer barna til å delta på karusellrenn og noen få lokale renn i løpet av vinteren. Mange barn synes det er moro å gå med startnummer, og det er ingen rangering.


I fjor hadde vi med 4 stafettlag på Oslo skifestival og 8 lag på Rustadstafetten. Begge staffetten er moro å være med på og er med på å fremme fellesskap og samspill. Etter Rusatdstafetten pleier vi å samles til pizza.Smøring:


Barna møter opp med ferdig smurte ski. De som er usikre på hva som skal legges under skiene, kan spørre en av trenerne. Litt om festesmøring: Skiene skal bare smøres under midten, dvs. fra hælen og 30-50 cm fremover. Barn har mindre utviklet fraspark enn voksne og må ofte ha litt "varmere" smurning enn temperaturangivelsen på boksen. I tillegg til temperatur, er også snøens konsistens (finkornet/grovkornet) og luftfuktighet avgjørende for rett valg av festesmøring. Det beste er å legge minst tre tynne lag smøring oppå hverandre som korkes ut mellom hvert lag.Dersom det er skøytetrening, skal skiene ikke ha festesmøring. Noen av de minste vil kanskje likevel ha et tynt lag under, slik at de kan komme seg fremover med diagonalgang som en "reserveløsning".Andre aktiviteter


Den faste dugnaden i lysløypa på Brannfjell hver høst er en fin anledning til sosial hygge i tillegg til arbeidet med å klargjøre løypa til vinteren.


I løpet av høsten arrangeres det gjerne et par "hjemmesamlinger" med trening og lunsj sammen med resten av klubbens grupper. Informasjon om dette blir sendt ut på mail, samt lagt ut på hjemmesidene.


Det arrangeres en snøsamling i november/ desember. Informasjon om slike aktiviteter legges ut på nettsidene.


På vårparten pleier vi å ha avslutning, hvor vi f.eks. har vært på Leos Lekeland med mye lek og deilig pizza som en hyggelig avslutning på sesongen.
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline