Presentasjon 11 år (født 2006)

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Nov 2016

Gruppe 11 år er for jenter og gutter født i 2006 (5. klasse). Er du interessert i ski og liker å være ute i all slags vær, da bør du være med oss på trening. Vi er ved starten av sesongen ca. 30 barn og har plass til flere! Nye utøvere kan bare prøve seg noen ganger før de melder seg inn i gruppe og evt. BSK dersom vedkommende ikke er tidligere/eksisterende medlem.

Hovedmålet for treningen er å formidle og skape skiglede og grunnleggende skiferdigheter. Vi ønsker å gi utøverne positive opplevelser som følge av mestring og fremgang.

Treningstider: Tirsdag og torsdag fra kl. 18.00-19.15. Barmarkstreningene foregår i form av løp, rulleski, sykling og noe styrke.(artikkelen fortsetter under bildet)

Vi har laget en rammeplan for hva treningene skal inneholde. Dette må imidlertid tilpasses værforhold og underlag. Både utøvere og foreldre må derfor følge med på skigruppas hjemmesider under Trening -> Treningsbeskjeder i hovedmenyen der det legges informasjon om dagens trening (opplegg og oppmøtested).


Vi søker etter å skape variert og tilpasset trening som sammen med et godt sosialt miljø gjør at ungene gleder seg til trening. Treningen legges derfor opp slik at alle – uansett nivå – har utbytte av treningen.


Selv om det skal være en utvikling fra aktiviteten i 7-10 års gruppa, er det i denne aldersgruppen fortsatt mye lekpreget trening hvor leken og øvelsene gir trening av: balanse, koordinasjon, styrke, hurtighet og utholdenhet.


Det vil være en forsiktig innføring av noe hardere intervallpreget trening som kan være lagt opp som stafetter eller lek. Treningen foregår innenfor små områder og det skal være høy aktivitet.


Både for skøyting og klassisk skal utøverne beherske tyngdeoverføring, ha balanse og riktig kroppsplassering, og flest mulig skal lære seg alle teknikker for skøyting og klassisk.


Vi anbefaler utøverne å prøve seg i skirenn, i første omgang i BSKs egne karusellrenn, og deretter i renn i skikretsen.


Det er et mål å begrense utstyrshysteriet, men som et minimum må utøverne ha kombi-støvler, kombi-ski og helst to par staver (ett par litt lengre til skøyting). Skiene må være klargjort før hver trening. Se også utstyrsanbefalinger under Trening -> Utstyrsbehov.


Trenerne har fokus på samspillregler og positive holdninger, og skal slå ned på negative holdninger.


Er det noe du lurer på, kontakt oss


Hovedtrener: Vegard Nordby, vegard.nordby@hotmail.com, 97984109

Oppmann: Stian Krydsby, stian.krydsby@gmail.com, 98212006
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline