Utstyrsbehov - langrenn

7-10 år (1.-4. klasse)
- 1 par ski (kombi)
- 1 par skisko (kombi)
- 1-2 par staver (klassisk/skøyting)


I 7-10 års gruppa trenger man kun et par ski, selv om gruppa trener både klassisk og skøyting om vinteren. Det kreves kun at skiene renses for festesmøring i forkant av skøyteøkter. Ett par staver går fint, men i tillegg anbefales et par staver som er litt lengre enn klassiskstavene. Se informasjon om anbefalt lengde på ski og staver her.

11-12 år (5.-6. klasse)
- 2 par ski (klassisk/skøyting)
- 1-2 par skisko (kombi eller klassisk/skøyting)
- 2 par staver (klassisk/skøyting)
- 1 par rulleski (skøyting junior)

I 11-12 års gruppa anbefaler vi å ha et par ski til hver stilart, spesielt hvis du skal delta i konkurranser. Det vil også være en fordel å ha to par skisko for bedre støtte i ankelleddet ved skøyting, men kombisko vil være et greit alternativ. Et par staver til hver stilart er også en fordel for å mestre riktig teknikk. I tillegg anbefaler vi å ha et par rulleski (skøyting junior), eventuelt rulleskøyter, da dette vil bli brukt i barmarksesongen.


13-14 år (7.-8. klasse)
- 2 par ski (klassisk/skøyting)
- 2 par skisko (klassisk/skøyting)
- 2 par staver (klassisk/skøyting)
- 1-2 par rulleski

I 13-14 års gruppa anbefaler vi å ha et par ski til hver stilart, og kanskje også et gammelt par som kan brukes til trening. Et par sko i hver stilart, og et par staver i hver stilart, vil også være nødvendig. I tillegg kreves det minst 1 par rulleski; fortrinnsvis skøyting, men eventuelt kombiski til bruk i begge stilarter.

15-16 år (9.-10. klasse)
- 2-4 par ski (klassisk/skøyting)
- 2 par skisko (klassisk/skøyting)
- 2 par staver (klassisk/skøyting)
- 2 par rulleski (klassisk/skøyting)

I 15-16 års gruppa anbefaler vi å ha et par ski til hver stilart til både konkurranse og trening. Et par sko i hver stilart, og et par staver i hver stilart, vil også være nødvendig. I tillegg kreves det et par rulleski i hver stilart.


Junior/senior (vgs -)
- 4-8 par ski (klassisk/skøyting)
- 2-4 par skisko (klassisk/skøyting)
- 2-4 par staver (klassisk/skøyting)
- 2 par rulleski (klassisk/skøyting)


I junior/senior anbefaler vi å ha minst to par i hver stilart til konkurranser, samt minst et par i hver stilart til trening. Et par sko og staver i hver stilart er nødvendig, og det vil også være en fordel å ha egne par til barmarkstrening på rulleski. I tillegg kreves det et par rulleski i hver stilart.Levert av IdrettenOnline