Smøretips: KM sprint

Postet av Eirik Lund Røer den 13. Jan 2017

Det er klart for sesongens andre rennhelg i Oslo. Se smøretips for KM sprint her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 20:30) meldt 5-6 minusgrader fra morgenen og stigende temperaturer utover dagen. Med mildværet tidligere i uken betyr det at det trolig blir faste, fine forhold på Sognsvann på søndag. Ettersom det kun er kunstsnø i traseen må en også regne med noe høyere slitasje enn vanlig.

GLID

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten. Tips for å få det tynt nok; legg prikker i smøresonen med ca. 2 cm mellom hver prikk.

På grunn av grovkornet kunstsnø med høy slitasje er det tryggest å legge en tynn klisterbase som grunning. Godt feste er det viktigste i et klassiskrenn, og denne helgen kommer vi n!

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå klisterbasen. Hva slags smøring det blir er litt vanskelig å spå i forkant. Personlig tror jeg det kan bli en ren klisterblanding, f.eks. med SWIX K21N eller K22 eller RODE Multigrade eller KM3. Det kan også være aktuelt med et violett klister, som dekkes med tørrvoks. Sørg for å legge tynne, jevne lag - enten det blir klister eller voks - for å unngå ising.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline