Smøretips: Lauritz Bergendahls Minneløp

Postet av Eirik Lund Røer den 6. Jan 2017

Det er klart for sesongens første rennhelg i Oslo. Se smøretips for Lauritz Bergendahls Minneløp her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 10:00) meldt 5-6 minusgrader fra morgenen og stigende temperaturer utover dagen. Dermed blir det trolig faste, fine forhold i Sørkedalen på søndag. Ettersom det kun er kunstsnø i traseen må en regne med noe høyere slitasje enn vanlig.

GLID (begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (søndag)

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten.

På grunn av grovkornet kunstsnø med høy slitasje er det tryggest å legge en tynn klisterbase som grunning, fremfor vanlig grunnvoks - uten at det behøver å gå utover gliden. Godt feste er det viktigste i et klassiskrenn!

På renndagen legges dagsaktuell voks oppå klisterbasen. Sørg for å legge tynne, jevne lag og kork lett slik at voksen ikke blandes/krølles med klisterbasen. Slik der ser ut nå vil det trolig holde med en blå voks (Swix V30 eller Rode Super Extra) for de som starter tidligst, men at det går mot lilla varianter utover dagen (Swix VR45 eller Rode Violet).


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline