Slik snur Sigurd trenden

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 4. Jan 2017

Beitostølen_nov16_ELR 1118.JPG

Seniorløper Sigurd Lund Røer oppsummerer sesongoppkjøringen og første del av konkurransesesongen som positiv, og deler sine tanker om hvordan han skal fortsette å få formpilen til å peke oppover i sitt siste blogginnlegg.

Les Sigurds innlegg i sin helhet her:

Det nye året er så vidt i gang og det betyr også at første del av skisesongen 2016/2017 er historie. Som senior går man en del «viktige» renn allerede i november og desember, før mange benytter juleferien til en god treningsperiode med innslag av noen lokale renn/kretsrenn. I min andre sesong som senior har jeg gått flere renn enn noen gang før jul, og det har gitt meg både gode og dårlige opplevelser.

De to siste sesongene har vært tøffe for min del, og jeg har prestert på et lavere nivå enn jeg forventer av meg selv. Å gå såpass lenge uten de gode opplevelsene er tøft, og det er vanskelig å bygge seg selv opp igjen når man gang på gang får en ny trøkk i trynet. Etter fjorårets sesong brukte jeg god tid på å evaluere meg selv, og jeg snakket med flere folk rundt meg for å få et litt annet syn på ting. Jeg har alltid vært en ganske selvstendig og egenstyrt utøver, men jeg følte jeg hadde «satt meg fast» i et spor det ikke kom noe godt ut av.

Barmarksesongen gikk stort sett etter planen, jeg trente godt og følte ting gikk riktig vei. Det som er litt skummelt er at jeg har hatt ganske samme følelse tidligere oppkjøringer – følt at ting har gått etter planen og at kroppen har fungert relativt bra. Jeg gikk derfor inn i årets skisesong med stor usikkerhet på hvor jeg sto.

Under sesongåpningen på Beitostølen gikk jeg 15 km klassisk og 15 km skøyting. Følelsen i begge rennene var ganske tung, men det var godt å komme i gang med skirenn igjen. Det neste som ventet var Norgescup på Gålå, en helg med sprint klassisk og 15 km klassisk. Planen min var lagt opp mer mot denne helgen enn mot åpningshelgen på Beito, og jeg håpet derfor på litt mer fart i kroppen på disse rennene. Det hadde jeg også, og selv om WC-eliten ikke stilte på Gålå, tar jeg med meg at jeg klatret en del plasser på resultatlista i forhold til åpningshelgen.

Den neste «store» rennhelgen var Skandinavisk Cup på Lillehammer. Dette var en tøff rennhelg med sprint klassisk, 10 km skøyting og 30 km klassisk fellesstart. Jeg synes jeg gjorde godkjente løp på de to første distansene, men på fellesstarten var jeg kjørt etter halvgått løp, og da gjaldt det egentlig bare å komme seg til mål. Helgen etter ventet FIS-renn og «prøve-NM» på Lygna med 15 km klassisk. Her valgte jeg, i motsetning til de fleste andre, å gå med feste under skiene, og det var nok et dårlig valg fra min side.

Kort oppsummert er jeg egentlig greit fornøyd med sesongen før jul. Plasseringsmessig er det ikke så mye å juble for og det er fortsatt et stykke unna det jeg håper på å løpet av vinteren, men på en annen side er det positive ting å ta med seg. Tidsmessig har jeg vært nærmere de beste seniorene i år enn i fjor, og jeg har gått meg ned fra ca. 130 til ca. 110 FIS-punkter på distanse fra sesongstart og til nå. Som tidligere nevnt synes jeg det har vært tøft å bygge opp tro og selvtillit uten så mange gode skirenn de siste årene, så derfor prøver jeg nå å fokusere mer på de positive tingene og at det endelig går små steg i riktig retning igjen.

Treningen fremover er lagt opp mot NC på Sjusjøen helgen 21.-22.januar og vinterens hovedmål med NM på Lygna 2.-5.februar. I løpet av disse rennhelgene håper jeg at jeg klarer å få ut mitt beste nivå. Foreløpig har jeg holdt treningsmengdene på et ganske greit nivå selv om jeg har gått en del skirenn, og jeg håper at litt mindre trening og mer fokus på overskudd skal gi et formløft mot slutten av januar. Planen er i hvert fall lagt frem mot det, så gjenstår det å se om jeg treffer.

Sigurd


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline