Oppturen fortsetter

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Des 2016

Flere BSK-løpere markerte seg sterkt under Skandinavisk Cup og junior-VM-mønstring på Lillehammer denne helgen.

Med unntak av de som kjempet om verdenscuppoeng i Davos var den ypperste ski-eliten samlet på Lillehammer for Skandinavisk Cup for senior, og junior-VM-mønstring for junior, denne helgen. Landslagsløpere som Niklas Dyrhaug og Charlotte Kalla stilte på startstreken og landets beste juniorer kjempet hardt for å sikre seg et godt utgangspunkt før VM-uttaket, så det var ingen tvil om at konkurransen var tøff.

Etter en fin formmessig og resultatmessig opptur på Gålå for to uker siden, fortsatte oppturen på Lillehammer. Vi lar hovedtrener og sportslig leder, Eirik Lund Røer, oppsummere utøvernes innsats denne helgen:

– Anders Sørensen (menn senior) har en fantastisk helg. 20. plass i prologen som førsteårs senior på dette nivået er sterkt, også får vi jobbe videre slik at det også holder i heat. Enda mer imponerende er det med en 37. plass på 30 km klassisk. Han har aldri gått et så langt skirenn, men legger opp løpet perfekt og gjennomfører til 20 i stil i de tøffe forholdene.

– Elise Røer Drabløs (kvinner senior) går seg også kraftig opp denne helgen. To plasseringer rundt 30. plass, og henholdsvis 19. og 15. plass blant de norske løperne er veldig bra. Og ikke mer enn drøyt 3 minutter bak Charlotte Kalla på en 15 km - prøv det, dere!

Harald Ihlebæk (menn senior) er svært uheldig denne helgen. Først er han blant de utøverne som får noe av det verste snøværet på lørdagens 10 km, og søndag brekker han bindingen skien og må bryte. Utur, men Harald kommer sterkere tilbake.

Jenny Pedersen (K18) har maks utur på fredagens sprint, og er kun tideler fra å gå videre. Lørdag gjør hun en bra 5 km, og viser at hun er i gang og har noe bra å bygge videre på etter en sykdomsplaget opptreningssesong.

Jens Petter Toresen (menn senior) gjør en "gjesteopptreden" i langrennssporet, uten børse på ryggen, og får en fin gjennomkjøring på 10 km fristil.

Jørgen Borgersen (menn senior) gjør et byks på resultatlistene fra Gålå til Lillehammer, og viser fin fremgang på lørdagens 10 km. Søndag blir det noe tøffere, og Jørgen hopper av etter halvgått løp.

– Mats Burud Skjølsvold (M19/20) får to fine gjennomkjøringer fredag og lørdag, og viser fin fremgang spesielt i sprint i forhold til fjorårssesongen. Nå handler det om å legge løpet frem mot Norges Cup-rennene på Nes etter nyttår.

Sigurd Lund Røer (menn senior) fortsetter å forbedre FIS-punktene sine, og gjør fine konkurranser både i fredagens sprint og lørdagens 10 km. I søndagens 30 km henger han også lenge bra med, men får det tøft på slutten og taper en del plasser.

Tina Knutsmoen (K19/20) har tatt store steg i sommer og høst, og viser det med en sterk prolog i fredagens sprint, og to gode distanserenn lørdag og søndag. Søndagens 5+5 km duathlon er spesielt imponerende, der hun går inn til en sterk 14. plass.

Resultater kan du se her.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline