Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Flott start i Frankrike

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 31. Jan 2016

Våre tre telemarkskjørere gjorde sine saker bra i Jr-VM og WC fredag og lørdag. Gøril Strøm Eriksen kjørte en fantastisk flott prolog, og kjørte seg helt inn til semifinalen. Her ble det dessverre et fall og dermed bronsefinale. I duellen om bronsefinalen ble det veldig jevnt og til slutt et knepent tap mot en sveitsisk utøver og i mål som beste norske. En utrolig flott internasjonal debut på Gøril.
Mikkel Nygaard Løken kjørt også bra og kjørt en fin prolog. Han fikk derimot en veldig sterk konkurrent i første duell og måtte se seg slått med minste margin. Absolutt en bra start på mesterskapet også for Mikkel som fikk vist at, i likhet med storebror Trym, er sterk i skøytedelen.
Skal bli spennende å følge Gøril og Mikkel på sprinten mandag og klassisk tirsdag.
Det norske flagget vaiet høyt for i herreklassen ble det VM-sølv til Andreas Solstad Alme fra Eidsvåg IL og VM-bronse til Ådne Kristenstuen fra Søndre land IL

På lørdag var WC-sprint med store forventninger til Trym etter hans sterke 3. plass i La Plagne tidligere i uken. Trym kjørte kontrollert og bra men lå et lite stykke bak de aller beste. Etter en sterk 2. omgang kjørte han seg opp til en flott 4. plass og fikk vist at han er stabil i toppen. Vant gjorde en svært formsterk Phil Lau fra Frankrike foran to sveitsere.
Gøril og Mikkel stilte også til start for verdifull konkurransetrening. Gøril kjørte en grei 1. omgang men trakk seg fra 2. omgangen for å spare seg til neste Jr-VM renn mandag. Mikkel fullførte rennet bra, ikke helt fornøyd med noen av omgangene men er sterk og klar på mandag morgen.

Artikkel på Skiforbundet.no her

Mikkel Nygaard Løken fra Jr-VM parallell fredag


Trym Nygaard Løken fra WC sprint lørdag

Tekst & foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline