Stor seniortropp til ski-NM

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Jan 2016

Lierrennet15_ELR 008.JPG

På torsdag starter ski-NM i Tromsø, og Bækkelaget har den største seniortroppen på veldig mange år.

– Det begynner å bli noen år siden vi hadde så mange seniorløpere i NM, innleder sportslig leder og hovedtrener, Eirik Lund Røer.

Da skigruppas nye seniorsatsing ble etablert i fjor vår var det med en klar målsetting. På lang sikt var målet en seniorgruppe, i hovedsak bestående av egenutviklede løpere, som kan være med å kjempe om NM-medaljer. På kort sikt handlet det om å få etablert et senioropplegg ved å gi et tilbud til satsende seniorløpere, samt skape synlighet rundt klubben.

– Jeg vil definitivt si vi har lykkes, og vel så det, så langt. Juniorene har levert kjemperesultater, og vi har bydd på oss selv. Nå er det seniorenes tur til å følge opp, fortsetter Lund Røer.

De siste årene har Andrew Young vært eneste BSKer i NM, men i år får han selskap av fem til. Totalt stiller altså seks BSK-løpere på startstreken i løpet av helgen. Fem herrer og én jente. I tillegg er to lag påmeldt søndagens stafett.

– Vi har en relativt ung seniortropp og kan kanskje ikke forvente toppresultater enda, men vi skal markere oss på vår måte. Det er lov å håpe på at Andrew kan markere seg i fredagens sprint, og vi gleder oss også veldig til søndagens stafett, sier Lund Røer avslutningsvis.

Du kan følge samtlige NM-øvelser direkte på NRK fra torsdag.

Program NM Tromsø

Torsdag: 10/15 km klassisk
Fredag: Sprint fristil
Lørdag: 15/30 km duathlon
Søndag: Stafett

Følgende løpere stiller for BSK:

Andrew Young, Sigurd Lund Røer, Marcus Braathen, Fredrik Løwstrøm Nyenget, Aleksander de Lange Claussen og Elise Røer Drabløs.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline