Rapport fra motbakkeløpet 2007

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Okt 2015Skrevet av Christian Steen Eriksen


I år var det rekorddeltakelse i vårt uhøytidelige motbakkeløp "Brannfjell opp" som gikk av stabelen tirsdag 25 september 2007.

Kraftig regnvær før løpet startet gjorde løypa både våt og tung. Men det stoppet ikke Bækkelagets barn og voksne fra å stille opp i det 3. bakkeløpet "Brannfjell opp". Det var rekordeltakelse i alle klasser, og det var en stor gjeng som satte seg i bevegelse nedover løypa i motsatt retning for å finne sine respektive startposisjoner.

Nytt av året var en liten, men meget eksklusiv gjeng fra orienteringsgruppa som ville utfordre skiløperne. En nybakt norgesmester i o-løp skulle prøve seg på regjerende "Brannfjell opp-mester", skigruppas egen Remi Andersen.

Vi hadde også invitert Grei/Lillomarka som anført av Vidar Benjaminsen, stilte med en stor tropp i hovedsak i alderen 11-13 år.

Her var det duket for mange tøffe dueller!

De to minste klassene startet i gressbakken hvor frisbee spillerne holder til. Her ble det vist stor innsats, imponerende fart, harde spurtoppgjør og stor idrettsglede! Denne gruppen kom i først i mål, og løperne styrtet bort til grillsjef og formann Lars Maanum for å få pølser og saft.

I klassen 5-6 klasse så vi et meget sterkt løp av Lars Sønsterud som kom først, mens beste jenta var Natalie på en overbevisende tid.

På forhånd var det knyttet spenningen til om noen av guttene ville klare å tukte Julie i gruppen som startet fra Ekebergrestauranten. Her gikk Sebstian T først i mål, og Julie ble nr 2 og beste jente. Tidene til løperne i denne gruppen er skremmende sterke. Jeg prøveløp selv den løypa for noen dager siden, og antok en sluttid +/- 15 min for denne gruppen. Med Sebastian på 11:38 og Julie på 11:54. var det skremmende fort. For oss som starter i bunnen, er det bare å grue seg til ydmykelsen neste år når mange av disse skal løpe hele løypa!

I bunnen var stemningen nervøs før start. Da startskuddet gikk, var nok mange overrasket over tempoet. Noen fra friidrettsgruppa hadde tydeligvis bestemt seg for å "vinne" starten og lå godt foran Remi & Co de første 300 meterne. Men kreftene tok slutt, og fra Gamlebyen ble dette et oppgjør mellom Remi og løperne fra o-gruppa. Remi overbeviste stort og var ikke truet på toppen. Tiden hans ble 16.01. Dette var likevel ikke ny løyperekord, for han løp på 15.49 i fjor, men da under bedre forhold. På de neste plassene fulgte Mikkel Lund og Eirik Watterdal fra o-gruppa. På 4. plass kom Johannes Alnes som er tidligere skiløper før han satset fullt på friidrett. Han var ikke mer enn 50 sek etter Remi, men så har han da også sterke 8.50 på 3000 m etter det jeg ser på friidrettens hjemmesider. Deretter fulgte Tue Lappen (forbehold om skrivefeil!) og Vister brødrene var meget tett, før vi fikk BSKs deltaker i Norseman, Arne Olav Sunde. Deretter fulgte løpere på rekke og rad. Det var mange slitne personer på toppen. Tvilen meldte seg sikkert underveis for flere enn meg om hvorfor man gjør dette frivillig, men etter en pølse og litt saft var alle enige om at de også skulle være med neste år.

Selv lurer jeg på akkurat hvor i løypa jeg skulle tatt inn de 4 min og 20 sekunder som Remi slo meg med.

Takk til alle som hjalp til, alle som deltok og alle som heiet på oss underveis!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline