Trosset vær og vind

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 26. Sep 2015
BSK Elite-toget ruller videre mot sesongstarten på Beitostølen etter en solid høstsamling på Trysil.


En drøy måned etter den vellykkede Torsby-samlingen var BSK Elite igjen samlet for samling. Torsby var byttet ut med Trysil, og trening på snø med barmark.

– Bortsett fra to og en halv dag med litt ruskete vær har vi lite å klage på. Gutta har fortsatt fremgangen siden sist, og åpenbart jobbet godt. Det er også gledelig å se at fellestreningsopplegget mellom samlingene for de som bor på Lillehammer fungerer, sier Eirik Lund Røer, sportslig leder og hovedtrener i Bækkelaget.

Utvidet samling

I tillegg til elitegjengen var klubbens yngre juniorer og utøvere fra 15-16 års gruppa med på deler av Trysil-samlingen. Et viktig ledd i å synliggjøre seniorsatsingen også internt og skape relasjoner, skal vi tro Lund Røer.

– De yngre i klubben synes selvsagt det er stas å få være på samling med de eldste. For klubben er det også viktig at seniorsatsingen bidrar til engasjement på tvers av aldersgruppene, sier hovedtreneren og fortsetter:

– Denne samlingen hadde vi også med oss Elise Røer Drabløs (førsteårs senior). Selv om det kommer flere nedenfra har vi plass til flere jenter. Elise klarer seg bra med gutta, men kan ikke dra lasset alene. I tillegg trenger vi selvfølgelig flere enn én for å stille stafettlag.

(artikkelen fortsetter under bildet)
Samkjøring med Team Trysilfjellet

Selv om vinteren og konkurransesesongen nærmer seg med stormskritt har Bækkelags-gjengen is i magen når det gjelder formtoppende trening. På Trysil stod både mengde og intensitet i fokus, og i tillegg til langturer i fint fjellandskap fikk utøverne smake på syra i testrenn i rulleskiløypa og elghufsøkt opp slalåmbakken.

– Sammen med Team Trysilfjellet sørget vi for god matching og høy kvalitet på fokusøktene. Vi henger ikke med hodet selv om trysilsmurfene trakk det lengste strået ved denne anledningen. Det gjør oss bare mer skjerpet til å heve oss til vinteren, fortsetter Lund Røer.

Mallorca neste

Etter en solid høstsamling på Trysil rømmer BSK Elite til varmere strøk i midten av oktober. Mallorca har blitt et populært samlingssted for langrennsløpere, og Bækkelaget håper å få utbytte av optimale barmarkforhold på senhøsten.

– Erfaringsmessig kan senhøsten på Østlandet være litt trasig. Vi reiser til Mallorca for å få en solid treningsperiode før vinteren setter inn for fullt, men legger ikke skjul på at det også kan gi en verdifullt motivasjonboost, avslutter Lund Røer.

Flere bilder på vår Facebook-side.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline