Best i sommer - best i vinter?

Postet av Torbjørn Andersen den 16. Des 2014
Phillip Sjøen er ikke fornøyd med bare å være best om sommeren. Bækkelagets Sportsklub sin nye hoppyndling har en langsiktig målsetting om å prestere under VM i Falun i vinter.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto) og Norges Skiforbund (foto)

- Jeg var Norges beste skihopper i sommer. Jeg kunne ikke prestert mye bedre enn det. Det eneste som plager meg er at jeg ikke fikk sjansen til å vinne den internasjonale Sommer Grand Prix-turen sammenlagt. Målet er å være en av de beste hopperne også i vintersesongen, sier Phillip Sjøen.


- Kjempemorsomt
BSK Ledestjerne, Phillip Sjøen, gikk til topps – 2 ganger - i Hakuba i Japan i Sommer Grand Prix høsten 2014 i konkurranse med mange av de beste hopperne i verden.

Det var heller ikke hvem som helst han slo. Bak ham på resultatlistene lørdag 23. august og søndag 24. august finner vi solide hoppnavn som Simon Ammann, Michael Neumayer, Jernej Damjan og Noriaki Kasai for å nevne noen.

- Dette var kjempemorsomt helt klart. Det er første gangen på toppen av pallen. Det er utrolig kult at jeg er på toppen av resultatlistene, sier Sjøen.


Andreplass i Frankrike
Han var ikke overrasket over at det gikk såpass bra.

- Jeg kom godt i gang med hopping på plast denne sommeren og har hatt jevn og god fremgang hele sommeren på plast, sier Sjøen.

Sommereventyret startet med en sjetteplass i sveitsiske Einsedeln 8. august og en 18. plass samme sted 9. august. Hoppsommeren fortsatte med en sterk andreplass i franske Courchevel 15. august. Den gangen ble han slått av norske Andreas Stjernen. Polske Kamil Stoch ble nummer tre.

Etter rennene i Japan ledet han sammenlagt i sommer Grand Prix. Totalpoengsummen var 293 poeng. Det var 95 poeng foran landslagskamerat Daniel-Andre Tande og Jernej Damjan.


Nummer to sammenlagt

BSK Ledestjerne, Phillip Sjøen, ble nummer to sammenlagt i sommer Grand Prix. Han hoppet ikke i avslutningsrennene i Klingenthal og Hinzenbach og dermed glapp seieren. Grunnen til at han ikke hoppet avslutningsrennene var at landslagsledelsen ba ham om å forberede vintersesongen.

Jernej Damjan fra Slovenia gikk dermed forbi Sjøen i sammendraget. Damjan endte på 441 poeng mens Sjøen på andreplass fikk 382 poeng.

Japanske Taku Takeuchi ble nummer tre sammenlagt og østerrikeren Gregor Schlierenzauer ble nummer fire. BSK Ledestjerne, Joachim Hauer, deltok i rennet i Klingenthal og ble nummer 22.


Sølv og gull i NM
Phillip Sjøen tok også en andreplass i NM-plastmesterskapet i Midtstuen den 31. oktober. Her ble han bare slått av Rune Velta. Velta vant med hopp på 108,5 meter og 100,5 meter. Sjøen hoppet 102 og 105 meter.

Gledelig i plastmesterskapet er det også at BSK Ledestjerne, Joachim Hauer, tok en tredjeplass. Hauer strakk seg til 102 og 103,5 meter.

Sjøen tok også gull i stor bakke under NM i Granåsen den 4. september. Her banket han hele den norske hoppeliten.

God hopping på plast er likevel ikke det samme som god hopping på snø om vinteren.

- Det er mange som er gode om sommeren og sliter om vinteren. Det handler om å ta med deg det du gjorde bra i sommer og bygge videre på de gode hoppene og den gode følelsen til vinteren, sier Sjøen.

- Et perfekt skihopp

Han kom med på landslaget til de første verdenscuprennene i tyske Klingenthal. Her var han svært uheldig og landet på 148 meter i kvalifiseringen. Dessverre falt han og skadet seg, eller sagt på en annen måte: Farten i tilløpet var for stor til Sjøens eminente kompetanse.

- Farten var nok ikke satt helt riktig så tidlig i omgangen, sier Sjøen.

Han mener hoppet var et tilnærmet drømmesvev.

- Det var egentlig et perfekt skihopp. Det er et av de beste tekniske skihoppene jeg har gjennomført, sier Sjøen, som ikke maktet å stå på beina.

Resultatet ble en hjernerystelse og stygge merker i ansiktet. En ny hjelm, han hadde fått noen dager i forveien, gjorde at skaden ikke ble verre enn den faktisk ble. Sjøen er trolig tilbake i hoppbakken i løpet av desember. Han har et større langsiktig mål enn å hoppe mer i verdenscupen.

- VM i Falun i vinter er hovedmålet, sier Sjøen.


- Jeg trener mest
Han påstår at han trener mest av alle hopperne på landslaget. Disse uttalelsene gjorde at han fikk mye oppmerksomhet i pressen i forbindelse med hoppernes pressetreff.

- Jeg trener mest og det er guttene på laget klare over også, sier Sjøen.

Anders Jacobsen er en av dem som reagerte på de bråkjekke uttalelsene. Sjøen står på sitt.

- Det skulle bare mangle at jeg ikke trener mer enn Jacobsen. Jeg er 18 år (Sjøen er født 24. desember 1995 red.anm.) og han er 29 år (Jacobsen er født 17. februar 1985) med to unger. Det skulle derfor bare mangle at jeg ikke skulle trene mest. Flere av de andre hopperne har også en større grunntrening enn meg, så jeg har litt å ta igjen, sier Phillip Sjøen.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline