NM-vinneren om gullhoppene

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Feb 2020

19 år gamle Sander Vossan Eriksen fra Bækkelagets Sportsklub hadde en skikkelig drømmehelg i hoppbakken på Rena i helgen. Den talentfulle skihopperen fra Skullerud har vært stabilt god hele sesongen, og fikk blant annet en sterk syvende plass i Continental-cupen i Planica, Tsjekkia for halvannen uke siden.

Derfor var det ingen overraskelse at han skulle hevde seg godt i junior-NM på Rena i helgen. Sander tok sølv i normalbakke og bronse i lagkonkurransen for Oslo Skikrets. Men i favorittøvelsen stor bakke gikk altså BSK-hopperen helt til topps. Her forteller han om de to hoppene som tok han til toppen av pallen, hvorav det første på 139 var dagens desidert lengste. 

– Førstehoppet var veldig godt, men skiene fikk ikke riktig trykk på kulen, så jeg måtte jobbe hardt for å få de i riktig posisjon til å fly. Når jeg først fikk til det ble jeg veldig overrasket over hvor langt det gikk og ble veldig bakpå i landingen. Dette gjorde at jeg fikk dårlige stilkarakterer og lå på andreplass etter første omgang. I andre omgang traff jeg litt bedre med skiføringen på kulen, da ble jeg heller ikke like overrasket og klarte å være litt mer på i landingen. Det gjorde at jeg klarte å sette et ordentlig nedslag og det holdt til seier, sier Sander. 

Med et hopp på 137,5 meter og 18,0-18,5-18,5-18,5-18,5 i stil, var det ingen som kunne hamle opp med BSK-gutten. Snart venter nye utfordringer for skihopperen. Junior-VM på ski 2020 blir arrangert i Oberwiesenthal i Tyskland fra 28. februar til 8. mars 2020. Sander er klar på at han skal hevde seg der. 

– Målet for er å få en topp-plassering i junior-VM! sier Sander Vossan Eriksen.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline