Jacob inn blant WC-eliten

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 9. Feb 2020

Jacob Alveberg leverte en gnistrende parallell-konkurranse under WC Rjukan i helgen og endte på en karrierebeste 4. plass!

Sprint-rennene torsdag og fredag kjørt han bedre og bedre med en flott 8. plass som beste. Både han selv og landslagsledelsen var allerede da godt fornøyd med kjøringen. 

I parallellen slo Jacob først ut Adrian Etevent. I neste runde møtte kan landslags kollega Amund Moster Haugen, som har vært mange år på landslaget og er anntatt sterkere. Etter en jevn start gjør Amund en feil og Jacob er forbi, og tar seieren.

Deretter møter Jacob enda en landslagskollega Sivert Hole fra Åndalsnes IF. De to norsk gutta kjører helt jevn gjennom løypa men Jacob er smart i reiplykkja og får en meter på Sivert ut mot skøytedelen. Jacob gir gass og slår Sivert. I semifinale blir det enda sterkere motstand. Skadede Trym Nygaard Løken står på toppen og gir Jacob gode råd. Selv om Jacob kjører veldig bra vinner Jure Ales fra Slovenia med knapp margin og Jure ble senere gullvinner. 

I bronsefinalen er det den rutinerte sveitsere Stefan Matter som er Jacobs motstander. Jacob satser alt men kommer litt langt ut i et par svinger og kjører dessverre ut. 4. plassen er allikevel en stor seier! Den beviser at han kan slå og true de erfarne internasjonale og nasjonale kjørerne. 

Flere BSK-utøvere presterte på høyt nivå i det NRK-sendte rennet. Gøril Strøm Eriksen endte på en 8 plass. Etter å ha slått Sara Felde Liljedal møtte hun Queen-of-telemark Amelie Wenger-Reymond fra Sveits og måtte se seg slått av henne. Amelie vant rennet og sikret seg ennå en WC sier. Hun har mer enn 145 WC-seiere totalt (til sammenligning har Marit Bjørgen 114).

Ella Strøm Eriksen gjorde en god prolog men møtte den nest beste kjøreren denne sesongen, tyske Johanna Holzmann og ble sått ut og endte på 11. plass. Emil Tobias Langhus Bye var Wold Cup debutant og var der for å lære. Han var fornøyd med prologen men tapte mot tyske Julian Seubert og endte dermed på 26. plass.

Kvartetten fra BSK gjorde bra fra seg på Rjukan, stor takk til Trym Nygaard Løken som bidro sterkt med gode råd på startstreken.

Gøril og Jacob får nå et par dager fri før de reiser med landslaget til nye konkurranser i WC Bad Hindelang/Oberjoch 15-16 februar.

Artikkel på Skiforbundet.no her

Tekst/foto: Morten V. Eriksen

Jacob i tøff duell med Sivert Hole.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline