Tilbake på toppen - og ute igjen!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 21. Jan 2020

Trym Nygaard Løken kjørte på Kvitfjell forrige helg sitt første telemarks-renn etter skadeavbrekk og lang opptrening. Det endte med en sterk seier lørdag men dessverre også ny skade og ute for sesongen! 

Det var i søndagens parallell prolog at uhellet skjedde i reiplykkja, da han i god fart kom litt bakpå og måtte overende. Det så ikke spesielt dramatisk ut men Trym merket med en gang at skulderen ikke var bra. Forøvrig den andre skulderen enn den som ble operert sist vinter. Dermed blir det ny operasjon og en brå slutt på sesongen før den fikk begynt for alvor.

Det var ialt fem BSK-utøvere med på NC-rennet på Kvitfjell, og i tillegg til Trym, deltok Ella Strøm Eriksen, Gøril Strøm Eriksen, Emil Tobias Langhus Bye og Jacob Alveberg.

Den som nå stod frem med det beste resultatet var Ella, som i søndagens parallell, ikke bare vant prologen i junior kvinner, men tapte til slutt finalen marginalt mot Mille Gunnerød. Dermed ble det 2. plass på Ella i en sterk junior-gruppe hvor det er hardt kamp om å bli tatt ut til junior VM i Frankrike denne sesongen.

Emil har forbedret seg mye sist sesong og ligger nå like bak de beste i sin klasse junior herrer. Denne klassen har 'krympet' endel i antall utøvere da de beste aller beste juniorene er på landslaget og dermed kjører i seniorklassen. Jacob Alveberg er i denne gruppa. Fikk ikke full klaff i helgen på Kvitfjell men viser at han har stort potensiale kan kjøre fort på ski.

Gøril Strøm Eriksen kom inn på en fin 2. plass på lørdagens sprint mens hun på søndagens parallell var uheldig og løste ut den ene staven i startgaten og endte dermed på 3. plass.

Gøril og Jacob ble rett etter Kvitfjell tatt ut på første WC-runde som går i Pralognan la Vanoise 24-25/1 og deretter Samoens 29-31/1. 

Vi ønsker masse lykke til og kommer tilbake til Livestream-link.


Ella Strøm Eriksen

Jacob Alveberg

Emil Langhus Bye

Gøril Strøm Eriksen

Trym Nygaard Løken


Aktuelle linker:
Nyhetsartikkel fra NC Kvitfjell på Skiforbundet.no her
Nyhetsartikkel bedr. Tryms skade på Skiforbundet.no her

Tekst & foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline