Junior-NM på Savalen

Postet av Eirik Ophus den 16. Mar 2019

Det ble en god, liten gjeng juniorer som dro oppover til Savalen torsdag morgen. Vi dro spredt og kom opp til ganske ulik tid, så løypegjennomgangen ble gjennomkjørt ganske ulikt og hver for seg. Det tok nok ikke lang tid før samtlige skjønte at det kom til å bli en hard helg; løypene var tunge og krevende. Som de fleste torsdager før en Norges Cup helg blir brukt til utenom å gå gjennom løypa er å kjøre et par drag for å vekke kroppen litt og testing av ski. 

Fredag var det 5 kilometer klassisk for jentene og 10 kilometer klassisk for guttene. Etter noen møter hos juryen ble det bestemt at rennet skulle utsettes 2 timer grunnet mye vind og snø og første start ble derfor klokken 12 i stedet for 10. begge våre jenter går i en meget tøff K19/20 og først ut er Ingvild Fossgård. Med en litt tung dag går Ingvild inn til en 79. plass. Ingvild Wollebek er neste ut og går et kjempeløp og blir nr. 23! Litt skuffet blir Ingvild W. likevel da hun hadde sett topp 20 innenfor rekkevidde og det bare er 4(!) sekunder opp til 20. plass. Det viser hvor tett og jevnt det er i denne klassen. 

Først ut hos gutta var Felix. Etter litt trøblete oppkjøring med sykdom inn mot mesterskapet går Felix inn til en 42. plass av 186 startene! Hos de eldre juniorene blir det tungt. Undertegnede, som starter først av eldre juniorer i Bækkelaget blir nr. 134. For Vegard blir det også tungt og når kroppen ikke spiller på lag, er han dessverre nødt til å bryte. For M19/20-løperne blir dagen en skuffelse, men vi nullstiller oss og lader opp til lørdagen. 

Lørdag var det fristil og som gårsdagen var jentene først ut. I K19/20 skulle det gås 15 kilometer. Ingvild W. går bra de første 3-4 kilometerne, men resten av løpet blir dessverre tungt. Det ender til slutt med en 46. plass, noe som jo er veldig godkjent. Ingvild F. går et greit løp i dag og, og blir nr. 68. 

I M17 skal Felix ut på sin andre 10 kilometer for helga. Etter en relativ god gårsdag er kroppen tung denne dagen og Felix blir nr. 69. For gutta i M19/20 er kroppen noe bedre enn i går, og det skal gås 20 kilometer. Vegard går sitt beste skaterenn i år og blir nr. 75, mens undertegnede blir nr. 109. Det er et skuffende resultat for begge to, men vi skal slå tilbake! 

Helga avsluttes med stafett. Ingvil W. blir tatt ut til Oslos 2. lag og går 2. etappen. Laget blir til slutt nr. 6, en sterk plassering! Ingvild F. går for Oslo lag 12. Laget hennes ender på en 52. plass. Ingvild F. går en sterk etappe og går opp laget hennes flere plasser.

Vegard får gå på toppet lag, mens Felix og undertegnede går på trukkede lag, noe vi ble litt skuffet over, men vi biter godt fra oss. Vegard går 2. etappe på Oslos lag 8 og klinker til med en 15. beste etappetid! Felix går på Oslos lag 10 og går en god siste etappe og går laget opp 6 plasser. Undertegnede går også sisteetappen for Oslos lag 19 og går laget opp noen plasser.  

Det ble en litt skuffende helg, men vi tar med oss gode opplevelser! En stor takk til våre foreldre som stiller opp med kjøring. Under 15 og 20 kilometeren var vi nødt til å få i oss noe næring for å ikke gå på noen næringssmell og langingen ble organisert bra! Til slutt en stor takk til Eirik som står opp tidlig og holder på nær sagt hele dagen! Tusen takk for gode ski alle dager! Nå venter NM del 2 på Lygna med seniorene for noen av oss! 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline