Kontrastfylt Norgescup-helg i Hommelvik

Postet av Harald Ihlebæk den 18. Feb 2019

Da har vi lagt bak oss nok en helg med Norgescup, og denne gangen tok vi turen til Trøndelag og nærmere bestemt Hommelvik. Det skulle kjempes om edelt metall i tre ulike øvelser, nemlig sprint klassisk, 5/10 km skøyting og 10/15 km klassisk.

I tillegg til å ha Norgescup-status var det også innlagt U23-NM som en ekstra gulrot på alle distansene denne helga, med andre ord mye som sto på spill! Etter mange bra prestasjoner de siste ukene av både jentene og gutta var det en optimistisk BSK-gjeng som reiste oppover mot Hommelvik. 

Første øvelse var en actionfylt sprint klassisk på fredag. Varmt vær og et realt klisterføre var utgangspunktet i det som skulle bli en veldig bra BSK-dag. Først ut var jentene og de leverte til gangs! Samtlige jenter går videre fra prologen med god margin. Elise gjør en meget god prolog og blir nr 11. Ikke langt bak følger Tina og Thea på 20 og 24.plass. I kvartfinalene møtes Tina og Elise i samme heat og blir henholdsvis nr 3 og 4 her. Thea blir også nr 4 i sitt heat. Dessverre holder det ikke til videre avansement for noen av jentene, men sterke prestasjoner likevel. Til slutt blir Tina nr 15, Elise nr 17 og Thea nr 19. I U23-NM holder dette til en 9.plass for Tina og 12.plass for Thea, meget sterkt!

Hos gutta hadde vi kanskje håpet på flere videre fra prologen, men det var kun Lasse som kom seg videre. Han gikk en meget bra prolog og gikk videre med god margin med sin 24.plass. Videre hadde vi Anders på 44.plass, undertegnede på 60.plass, Sigurd på 78.plass, Simen på 79.plass, Jørgen på 85.plass og Henrik på 93.plass av de 109 startende herrene. Kvartfinalene skulle vise seg å bli noe spesielle med flere diskvalifikasjoner på grunn av skøyting i klassisksprint. Lasse gjør en grei figur i sin kvartfinale og går inn til 5.plass. I ettertid blir hele 3 stykker fra hans heat disket og Lasse blir flyttet opp til 2.plass i heatet og er dermed klar for semifinale. Denne beskjeden når dessverre verken Lasse eller de som faktisk ble disket rett før semifinalene skal settes i gang. Lasse er derfor tilbake på hotellet i det semifinalene skal starte. Kjedelig at det skjedde på denne måten, men en 12.plass i NC sprint lar seg uansett høre for Lasse! Dette holder også til en 8.plass i U23-NM, som er imponerende og sterkt av Lasse.

På lørdag var det nye muligheter og på programmet stod 5 km skøyting for jentene og 10 km skøyting for gutta. Jentene var igjen først ut og best av våre går Elise som igjen leverer et bra løp og blir nr 23. Det er knalltett fremover på resultatlista og små sekunder som skiller Elise fra en topp 15-plassering. Tina og Thea går jevnt og gjør godkjente løp med henholdsvis 39. og 40.plass.

Hos gutta ble konkurransen litt spesiell og preget av et skikkelig trøndervær med snø- og haglbyger mot slutten av konkurransen. Likevel har vi flere gutter som presterer bra og gjør gode løp. Lasse viser gode takter på distanse og blir igjen best av våre med en 50.plass. Dette holder til en god 27.plass i U23-NM. Gledelig er det også med Sigurd som faktisk leverer ny bestenotering i NC senior med sin 56.plass. Like bak følger Henrik med en 58.plass, som akkurat ikke holder til en topp 30-plassering i U23-NM. Jørgen og Herman leverer også greie løp og blir nr 102 og 114 på en dag begge ikke var helt fornøyde med. For undertegnede, Simen og Anders, som alle startet sent i feltet ble ikke dagen helt som håpet med et tidvis voldsomt uvær mens vi gikk. Vi gjennomførte alle likevel og fikk oss hvertfall 10 interessante kilometer på Jervskogen Skisenter. 

På søndag var det klart for helgas siste konkurranse og her skulle jentene gå 10 km klassisk mens gutta gikk 15 km klassisk. Et helt annet vær møtte oss denne dagen og alt lå til rette for fine konkurranser med noen få minusgrader, panserspor og klisterføre. Først ut igjen var jentene som skulle gå to runder i den harde 5-kilometeren. Litt sykdomstrøbbel gjorde at det kun var Elise som stilte til start for BSK-jentene denne dagen. Hun leverte nok en gang et godkjent løp og blir nr 28. En jevnt god helg av Elise i Hommelvik!

Blant gutta var vi klare for å reise kjerringa å vise oss fra en bedre side totalt sett enn lørdagen, og det klarte vi! Jeg gjør selv mitt kanskje beste klassiskrenn i år og går inn til 21.plass, noe som smakte veldig godt etter en skuffende 10-kilometer på lørdag. Dette holder til en 9.plass i U23-NM. Simen viser også at han har mer på lager og går inn til en fin 51.plass, som holder til en 28.plass i U23-NM. Igjen viser Sigurd at han virkelig er på gang med en sterk 59.plass. Henrik følger igjen like bak på 60.plass, noe som gir han en 34.plass i U23-NM. Jørgen hever seg litt fra gårsdagen og går inn til en 91.plass. Herman gjennomfører også bra og blir nr 118 i den beintøffe gutteklassen med 144 startende denne dagen. 

Alt i alt var dette en bra helg for BSK med mange gode prestasjoner og sterke plasseringer i U23-NM. Nå venter en måneds tid pause fra Norgescup-sirkuset før vi vender snuta mot Harstad i midten av mars. Det ser vi frem til!

Til slutt må vi igjen få takke gutta i bua for uvurderlig innsats gjennom hele helga. Det er ingen tvil om at vi var blant de som traff best med skia jevnt over hele helga og uten gode ski er det vanskelig å gå gode skirenn. Så takk til Eirik, Chrisander og Kai for helt overlegne ski i helga!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline