Et av sesongens store høydepunkt

Postet av Herman Andreas Andersen den 4. Feb 2019

Denne helgen sto et av årets største høydepunkt for tur, nemlig NM del 1 i Meråker. Vi var nok en gang en stor BSK-gjeng som dro oppover, og her kommer en rapport om hvordan helgen gikk. 

De aller fleste ankom tirsdag kveld, og onsdagen ble brukt til å teste ski og løyper, samt vekke kroppen med noen drag. Forholdene kunne knapt vært bedre, det var nok av snø og alt lå til rette for rettferdige konkurranser gjennom hele helgen. Det ble også klart på testdagen at alle konkurransene kom til å bli knallharde, med utrolig tøffe løyperr og konkurrenter i verdensklasse. Likevel bet BSK godt fra seg denne helgen også!

Torsdag var det klart for 10km og 15km klassisk. Først ut var jentene, der vi hadde Elise Røer Drabløs og Thea Maurtvedt på start. Begge gjør gode løp og blir henholdsvis nr 31 og 42 blant de 65 startende. Hos gutta ble det tette oppgjør mellom mange. Harald Ihlebæk blir beste løper med en solid 43. plass, Anders Sørensen er like bak som nr 44 og Henrik Husdal er også helt der oppe med 49. plass. Sigurd Lund Røer, Simen Munch Wahl, Lasse Løwstrøm Aulin og Jørgen Borgersen er også nærme hverandre og blir hhv. nr 92, 94, 96 og 98 i den meget sterke herreklassen. Selv gjør undertegnede et ok løp og blir nr 128.

Fredag var det sprint fristil på programmet, og av løpere i dameklassen stilte Thea og Tina Knutsmoen. I prologen blir Thea nr 30 og var dermed videre til kvartfinaler, meget imponerende i veldig tøff konkurranse. Tina er ikke langt bak og blir nr 39. Thea går i den kanskje tøffeste kvartfinalen med blant annet Maiken C. Falla på start. Thea klarer seg bra og blir nr 5 i kvartfinalen og ender til slutt opp på 25. plass. Av gutta hadde vi Lasse, Anders, Simen og Sigurd på start. Lasse blir beste BSK-løper som nr 45 , kun 2 sekunder unna kvartfinaler. Videre blir gutta hhv. 55, 81 og 98. 

Lørdag var det klart for noen ordentlige prøvelser for alle da 15km og 30km med skibytte sto på programmet. Som alle andre dager, var jentene først ut. Elise, Tina og Thea stilte til start, og det var Elise som ble beste løper som nr 32. Videre fulgte Tina og Thea som går skiathlon for første gang i seniormesterskap, og blir hhv. 38 og 43. 

Noen timer senere var det gutta sin tur til å ta fatt på 3 tøffe mil. Harald viser at han er gjennomsterk og blir nr 45 som beste BSK-løper. Førsteårssenior Henrik følger like bak på 50. plass og beviser nok en gang at han har tatt store steg denne vinteren, meget sterkt! Jørgen går seg opp 9 plasser på skøytedelen og blir nr 103, før Sigurd og undertegnede ender på hhv. 107. og 110. plass. 

NM ble som vanlig avsluttet med stafetter på søndag, og dette var en dag mange hadde gledet seg til. Vi stilte med 1 lag i dameklassen og 3 lag i herreklassen. Jentene gjør et solid løp og blir nr 14 av 47 lag! Thea gikk første etappe, Elise gikk andre og Tina fikk ankeretappen. 

Et av årets store mål var å kunne klare topp 10 i herrestafetten, og vi hadde et sterkt lag som kunne klare dette. Harald gikk en sterk første etappe og viste seg frem med å faktisk lede hele stafetten på et tidspunkt og sendte Anders ut på andreetappen som nr 14. Anders går et jevnt og godt løp og sender ut Andrew Young som nr 15. Andrew går en knallsterk etappe og går i mål som nr 8! Andrelaget gjør også sakene sine veldig bra og blir nr 22, og tredjelaget går også en veldig bra stafett og blir nr 39. BSK var med det eneste klubb med tre lag topp 40! 

Så med det var NM over, og nok en gang må vi takke for utrolig bra ski av trener og smører Eirik og Chrisander Skjønberg Holth som var med å hjelpe oss igjen denne helgen, dere gjør det lettere å gå fort på ski! Takk også til foreldre som løp rundt i løypene med drikkelanging, reservestaver og sekundering. 

Nå er det bare en drøy uke før det braker løs igjen med NC og U23 NM i Hommelvik for de gulkledde BSK-løperne, og vi er klare for å gi gass nok en gang. 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline