Knallsterk Norgescup-helg for senior på Nes

Postet av Sigurd Lund Røer den 21. Jan 2019


Ny runde i norgescupen for senior er unnagjort, denne gangen på Nes i Akershus. Det ble en super helg for den rekordstore seniorgjengen, og her kommer en fyldig rapport og en oversikt over alle BSK-resultater gjennom helgen. 

Sesongens andre norgescup-runde for seniorer ble en meget vellykket helg for de gule og blå fra BSK. Som gruppe fikk vi en litt trå start på sesongen før jul, med en del sykdom i troppen og flere som manglet litt kontinuitet i treningsarbeidet. Siden forrige norgescup, som var i november, har vi imidlertid brukt tiden godt. Enkelte av oss har vært i Sverige på Skandinavisk Cup, Andrew har vært ute i det store utland og gått mye World Cup og andre har brukt perioden på trening og mindre kretsrenn. Denne helgen var vi endelig samlet med full tropp igjen, og vi var gira på å vise oss fra en bedre side enn hva vi klarte før jul. 

Torsdag var det som vanlig treningsdag. Treningsdagen bruker vi til å teste ski til rennet dagen etter, i tillegg til at vi går gjennom løypene vi skal bruke gjennom helgen. De fleste kjører også noen kontrollerte drag for å «vekke» kroppen litt til det som skal skje de neste dagene. Det var fine og jevne forhold i løypene på Nes og alt lå til rette for en fin helg med gode konkurranser. 

Fredagen var første konkurransedag, og sprint skøyting stod på programmet. Vi ankom stadion i omtrent -20 og fikk etter hvert beskjed om at prologstarten var utsatt en time på grunn av kulden. Det ble folksomt i kafeteriaen en times tid, men neste beskjed fra juryen var at sprinten skulle gjennomføres som planlagt.

Jentene var først ut, og vi hadde Tina Knutsmoen og Thea Maurtvedt på startstreken. Begge jentene tok seg videre fra prologen, og ble henholdsvis nr.25 og nr.27 til slutt. Sterkt «comeback» av Tina i hennes første konkurranse etter kyssesyken, og Thea fortsetter å levere stabilt bra. 

I herreklassen hadde vi hele 11 utøvere til start, og også guttene leverte sine saker bra. Andrew Young, Lasse Løwstrøm Aulin, Simen Munch Wahl og Anders Sørensen tar seg alle videre fra prologen – noe som gjør at BSK blir den klubben med flest løpere til kvartfinalene i herreklassen. I tillegg er Harald Ihlebæk under et sekund fra å være med i det gode selskap. Andrew tar seg helt til finalen og blir til slutt nr.5. Videre blir Lasse nr.19, og viser at han virkelig har noe på gang igjen etter et par sesonger med mye sykdom og trøbbel med en kropp som ikke har fungert optimalt. Gledelig! Simen og Anders blir til slutt henholdsvis nr.27 og nr.29. Totalt sett blir fredagen en veldig god BSK dag, hvor vi altså har hele 6 løpere videre fra prologen. 


Sprint skøyting

UtøverPlasseringU23-plassering
Andrew5. plass
Lasse19. plass7. plass
Simen27. plass13. plass
Anders29. plass15. plass
Harald35. plass19. plass
Mats77. plass
Henrik78. plass
Sigurd82. plass
Jørgen91. plass
Sebastian99. plass
Herman103. plassTina25. plass14. plass
Thea27. plass16. plass
Herrer106 startende
Damer48 startende

Lørdag var det tid for distanserenn i klassisk, 5 km for damene og 10 km for herrene. Litt kortere distanse enn hva vi er vant til, og det ble tette og jevne løp både i dame- og i herreklassen. Også i dag var det jentene som var først ut. I tillegg til Tina og Thea, hadde vi også Elise Røer Drabløs til start på lørdag. Elise klinker like greit til med sesongbeste og blir nr.20. Thea blir nr.40 totalt og får med det med seg noen poeng i U23-cupen. Tina får en fin gjennomkjøring på distanse og er endelig i gang igjen etter nevnte sykdomsperiode.

I herreklassen stilte vi mannsterke også i dag, med 10 løpere på start. Andrew viser at formen er god også på distanse og går inn til en sterk 9.plass. Anders får virkelig vist hva han er god for på lørdag og gjør et rått løp, 15.plass totalt og 3.plass i U23-klassen er meget sterkt! Harald og Simen gjør også sine saker veldig bra, bytter plass fra fredagens sprint og blir altså henholdsvis nr.27 og nr.35. Videre gjør også Lasse, Henrik, Mats og undertegnede sesongbeste i klassisk distanse. 


5/10 km klassisk
UtøverPlassering
U23-plassering
Andrew9. plass
Anders15. plass3. plass
Harald27. plass13. plass
Simen35. plass16. plass
Lasse54. plass29. plass
Henrik56. plass30. plass
Sigurd75. plass
Jørgen103. plass
Mats121. plass
Herman124. plassElise20. plass
Thea40. plass22. plass
Tina50. plass
Herrer149 startende
Damer60 startende

Helgens siste konkurranser var 10 og 15 km skøyting. I dameklassen hadde vi to løpere med på søndag, Elise og Thea. Elise bekrefter at hun har hatt fin utvikling siden sesongstarten og leverer bra for andre dagen på rad. Hun blir nr.18 og har med det to renn innenfor topp 20 denne helgen. Thea gjør også et godt skøyterenn og blir nr.32. Rett utenfor norgescup-poeng totalt, men hun får med seg U23-poeng for tredje dag på rad denne helgen.

For gutta sin del blir det nok en dag med flere toppløp og flere som leverer sesongbeste, med andre ord sterk laginnsats denne dagen også. Simen klinker virkelig til og viser at han er en skøyteløper av høy klasse – 14.plass totalt og nr.4 i U23-klassen er imponerende av en førsteårs-senior! Harald følger like bak på en 17.plass, og blir med det nr.5 i U23-klassen. Jevnt bra helg av Harald, som viser at han er i godt slag igjen etter litt sykdomstrøbbel innledningsvis denne sesongen. Henrik leverer også et imponerende løp og blir nr.36. Han har virkelig tatt store steg i år og det er morsomt å se at han får igjen for treningsjobben som er lagt ned! Jørgen og Herman får også en opptur på siste konkurransedag denne helgen med sesongbeste i NC-sammenheng.


10/15 km skøyting
Utøver
Plassering
U23-plassering
Simen14. plass4. plass
Harald17. plass5. plass
Henrik36. plass16. plass
Anders52. plass26. plass
Lasse65. plass
Jørgen76. plass
Sigurd79. plass
Herman106. plass
Mats111. plassElise18. plass
Thea32. plass18. plass
Herrer142 startende
Damer49 startende

Det vært en strålende norgescup-helg for BSK som klubb, både når det gjelder antall utøvere og prestasjoner:
 - 14 utøvere på startstreken i et eller flere renn
 - 13 plasseringer topp 30 totalt fordelt på 8 forskjellige utøvere
 - 17 plasseringer topp 30 i U23 fordelt på 7 forskjellige utøvere
 - 4 plasseringer topp 7 i U23 fordelt på 4 forskjellige utøvere

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å rette en stor takk til trener og smører Eirik for veldig gode ski hele helgen. Eirik har alene (!) stått for alle utøverski denne gangen, og med en rekordstor tropp er det imponerende hva han har fått til. Jeg er sikker på at jeg snakker for samtlige når jeg sier at vi setter utrolig stor pris på smøreopplegget, og uten gode ski hadde det ikke vært mulig med slike prestasjoner som gjengen har levert denne helgen. Tusen takk!

Nå venter KM på hjemmebane for noen av oss, før vi stiller med full tropp igjen til NM i Meråker i slutten av måneden. Vi gleder oss!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline