Norges Cup-start for juniorene på Konnerud

Postet av Ingvild Wollebek den 14. Jan 2019


Første Norges Cup-helg for juniorene ble arrangert i helgen på Konnerud. Totalt var det to jenter og fem gutter som stilte til start fra BSK. Helgen startet med løypegjennomgang og skitesting torsdag formiddag.

På fredagen stod skate på programmet,10km for gutta og 5km for jentene. Det var en tøff løype med en del lange stigninger, og i tillegg et oppløp som er relativt langt og slakt oppover. Først ut i helgen var jentene der BSK stilte med 2 x Ingvild. Ingvild Fossgård gikk inn til en 98 plass, i sitt første år i klassen K19/20. Ingvild Wollebek går sisteåret i K19/20 og ble nr 26 til slutt. Under guttenes 10km hadde BSK med seg førsteårs junior (M17) Felix Reinemo som gikk inn til en sterk 29 plass. Videre fulgte Vegard Lund Røer, Eirik Ophus, Nicolai Henriksen og Kristian Toresen på henholdsvis plass nr 129, 145, 209 og 127 i M19/20. 

Lørdag var det klassisk sprint. Løypa jentene gikk var forholdvis flat, men guttenes løype ble endret slik at det ble en litt tøffere sprintløype. Denne dagen stilte det tre utøvere, Vegard, Nicolai og Ingvild W. Vegard ble nr 46 i prologen, bare 2 små sekunder unna å gå videre. Ingvild W og Nicolai fulgte opp med en 33. og 190. plass i prologen. Dessverre ingen videre fra prologen, men Vegard og Ingvild var ikke langt unna.  

Søndag var siste mulighet og K19/20 skulle gå 15km klassisk. Ingvild F. klatrer opp noen plasseringer fra fredagens løp og ender på en 94. plass under en tøff 15 km. Ingvild W. fulgte opp med en 38. plass, i et løp der det ble store tidsforskjeller mellom løperne. Senere på dagen skulle guttene ut å gå og første løper var Felix. Felix gikk 10 km og gikk inn til en fin 66. plass. M19/20 skulle gå 20km og Vegard viste seg frem med en sterk 33. plass som førsteårs-utøver i klasse eldre junior. Nicolai gikk inn til en 194. plass og Eirik inn til en 159. plass på helgens lengste konkurranse.  

Alt i alt en bra helg på Konnerud. Stor takk til Eirik som har levert gode ski gjennom hele helga. 

Neste NC-helg er på Åsen, og der satser vi på enda bedre resultater!Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline