Oppsummering NC Gålå

Postet av Mats Burud Skjølsvold den 27. Nov 2018

Endelig er skisesongen for alvor i gang igjen. Selv om flere av Bækkelaget sine løpere kickstartet sesongen forrige helg på Beitostølen, var dette den første viktige rennhelga for vår del.

Det ble i helga arrangert Norgescup for senior på Gålå, også kalt Gålåsprinten. Her hadde vi hele 9 senior og 3 junior løpere i aksjon. Troppen vår ble litt redusert, da både Harald og Simen måtte trekke seg grunnet sykdom. De kommer nok sterkere tilbake senere.

På fredag var det duket for 15 km skøyting for menn og 10 km skøyting for damene. For guttene blir det totalt sett en grei dag, men Henrik Husdal kliner til med en veldig sterk 48. plass i sin første sesong som senior. Veldig sterk prestasjon, men ikke overraskende, for Henrik har vært sterk på trening i hele år. Elise går også et fint løp og tar Norgescup poeng. Solid!

Lørdag var det sprint fri på programmet. Vi hadde 3 løpere på start i både senior og junior klassen. Anders går også denne helgen videre fra prolog, selv på en litt småtung dag. Selv om det stopper i kvartfinalen, er dette en veldig bra prestasjon av Anders. I juniorklassen har vi også en løper som går videre fra prolog, nemlig vårt nye tilskudd Ingvild Wollebek som går inn til en sterk 17. plass i prologen. Veldig bra prestasjon, da Ingvild har slitt med et dårlig kne i oppkjøringen og har så vidt fått trent skøyting i sommer og høst. Dessverre stopper det også for henne i kvartfinalen. Men uansett bra gått av Ingvild. Thea som også er ny løper i år er også svært nærme å gå videre fra prologen, hun får den sure 31. plassen, kun 28 hundredeler unna videre avansement.

Søndag var siste mulighet denne helga. Det var 15 km klassisk for menn senior og 10 km klassisk for kvinner. De fleste leverer jevne løp. Elise svært nærme å ta nye Norgescup poeng på en 31. plass. Anders beste herrer på en 49. plass. I juniorklassene leverer både Vegard og Felix solide løp på henholdsvis 16 og 8. plass. Dette lover godt for resten av sesongen.

Totalt sett en bra helg for Bækkelaget, og stigning på de fleste fra forrige helgs renn på Beitostølen. Nok en gang leverer også Eirik varene i bua. Han gjør en utrolig bra jobb for oss utøverne gang på gang. Vi er veldig avhengig av den jobben han legger ned og setter veldig pris på det han gjør for oss.

Neste Norges Cup for oss seniorene er etter jul, vi ses!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Mats Burud Skjølsvold

Levert av IdrettenOnline