Samlingsrapport fra Trysil

Postet av Sigurd Lund Røer den 9. Sep 2018

Tradisjonen tro har skigruppa i BSK, både de eldste og de litt yngre utøverne, vært på høstsamling i Trysil. Her kommer en liten oppdatering fra junior- og seniorgruppa.

De fleste utøverne var på plass allerede tirsdag kveld, da vi skulle ha første fellesøkt onsdag morgen. Vi var en litt redusert gjeng denne gangen på grunn av sykdom og obligatorisk skole for noen, men fortsatt nok utøvere til at vi var en god treningsgruppe. Første treningsdag var relativt rolig. Vi startet dagen med en 2,5 times klassisk rulleskitur, og på ettermiddagen hadde vi fotball + basisstyrke i slynger og med strikk. 

Torsdag stod det testløp rulleski skøyting på planen, et testløp vi har gått flere ganger tidligere og dermed har en del tider å se tilbake på. Gutta gikk ca. 15 km og jentene gikk ca. 10 km, og sterkest var Simen og Tina. Selv om flere forhåpentligvis har mer å gå på formmessig fikk nok alle en tøff hardøkt og en viss pekepinn på hvor man står per nå. Etter litt hvile hadde vi en fin og rolig løpetur rundt Trysilfjellet på 2.økt. 

Etter mye syre og høy laktat på 1.økt torsdag ventet en roligere dag med tanke på intensitet på fredag. Vi startet dagen med en 3 timers skøytetur i lett terreng, og det ble en bra tur på drøye 50 km. På ettermiddagen tok vi nok en gang turen bort til Nybergsund-stadion for å herje litt på fotballbanen og trene styrke. Herman, med nye fotballsko for anledningen, spilte sitt livs kamp, men det holdt likevel ikke til seier for hans lag. I løpet av økten fikk vi flere tilskuere, både spillere fra fotballaget og noen lokale småunger som lurte på hva vi holdt på med i slyngene.

På lørdag hadde flere av BSKs unge og håpefulle utøvere ankommet Trysil, og 1.økt denne dagen var felles elghufsintervall i alpinbakken. Det var moro og inspirerende for oss eldste utøverne å se så mange unge og spreke BSK-utøvere, og jeg håper de yngre synes det var litt moro å trene med oss også. Vi hadde naturlig nok litt ulik lengde på intervallene, men jeg tror at samtlige fikk en god kapasitetsøkt som de vil få igjen for i skisporet til vinteren. På ettermiddagen gikk vi en rolig klassisktur med hurtighet, hvor Burud viste seg fra sin beste og raskeste side. 

Samlingens siste dag bestod av en rolig langtur løp i fjellet på alt fra 2,5 til 3,5 time. Nok en fin høstdag i fjellet og god avslutning på samlingen. For min egen del var dette den første hele samlingen jeg har vært med på siden Mallorca i fjor høst. Det var godt å være tilbake på tur med gjengen igjen og jeg håper og tror at ting vil gå riktig vei fremover. Jeg er i hvert fall innstilt på å gjøre en god treningsjobb og prøve å ta flest mulige riktige valg utover høsten.

//Sigurd


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline