NM del 2 og Norges Cup-finale

Postet av Sigurd Lund Røer den 15. Apr 2018


Konkurransesesongen 2017/2018 er over og det ble en vellykket sesongavslutning for de gule og blå fra BSK.

NM del 2 kombinert med Norges Cup-finale for juniorene er alltid sesongens siste viktige rennhelg, og denne gangen var det Nordlysbyen Alta som var vertskap. Alta leverte gode skiforhold og rå stemning langs løype hele helgen! Første konkurransedag var torsdag, og da stod det sprintstafett i fristil på programmet. Vi stilte med tre herrelag, og hadde ambisjoner om at 1. laget skulle ta seg til finalen. 1. laget bestod av Harald og Anders, og de gjorde en god figur med å bli nr. 3 i sin semifinale. Dessverre hadde de ikke marginene helt på sin side, og var noen fattige tiendeler fra å gå til finaleheatet på tid. 2. laget med Jørgen og Simen ble nr. 21 totalt og 3. laget bestående av undertegnede og Burud gikk inn til en 33.plass totalt.

Fredag var det klart for 5 km klassisk for damene og 10 km klassisk for herrene. Her var det alle mot alle, det vil si at alt fra juniorer på 17 år til seniorer med OL-gull i bagasjen fra denne sesongen konkurrerte mot hverandre. I praksis vil det si veldig store klasser og veldig tett mellom plassene. Blant damene gjør Elise et godt løp og blir nr. 36 av de 157 fullførte. Hun har kun snaue 10 sekunder opp til topp 30, med andre ord et meget solid løp! Tina blir nr. 86, men har ikke mer enn 30 sekunder opp til en topp 50 plassering, og det holder også til en 23.plass i K19/20.

Blant gutta gjør Harald nok et veldig sterkt NM-løp, og blir nr. 36. Med det har han kun fire løpere (helt uoffisielt) foran seg som ikke er under Skiforbundets vinger (landslag, rekrutt, junior og veidekke-lag)! Anders føler ikke at han får helt fullklaff i dag, men gjør likevel et solid løp med en 54. plass. Videre nedover på lista finner vi Simen, Jørgen, Husdal, undertegnede, Vegard, Burud og Herman. Det skal nevnes at både Simen og Vegard tar godt med Norges Cup-poeng i sine «egne» klasser, med henholdsvis 17. og 14. plass!

Lørdag var siste konkurransedag for våre seniorer med 30 km og 50 km fristil med individuell start på programmet. I en tøff 10 km-sløyfe skulle utøverne få nok å bryne seg på, og det var knyttet ekstra stor spenning til det mye omtalte veddemålet mellom Burud og Eirik. Først ut var imidlertid jentene, og Elise gjør en god figur på 3-mila. Hun blir nr. 32 og er med det rett bak NC-poeng. Blant gutta våre er det igjen Harald som blir beste BSK-løper, og han viser igjen at han har et jevnt bra nivå. 44. plass av de 140 startende er mer enn godkjent! Selv får jeg egentlig en positiv opplevelse, og jeg føler at jeg står distansen ganske bra. Fra å ligge som rundt nr. 110 etter 30 km blir jeg til slutt nr. 88, og etter den vinteren jeg har hatt får jeg ta med meg det positive. Prestisjeduellen mellom Burud og Eirik ender med en overlegen seier til førstnevnte, etter at han gjør en fin femmil og blir nr. 116. Eirik fortjener imidlertid også stor kred for å gjennomføre et så tøft løp, spesielt med tanke på oppladningen hans med x-antall timer i bilen med smørevogna på slep fra Oslo-Alta og ikke minst veldig mange timer i smørevogna gjennom hele helgen for å fikse gode ski til oss. Det skal også nevnes at Henrik Velle debuterer i NM-sammenheng og gjennomfører 5-mila med stil! Anders og Jørgen stilte opp som servicemenn i dag, noe alle vi som gikk satt stor pris på!

Søndag var det Norges Cup-finaler for juniorene som stod for tur, og vi hadde tre kvalifiserte løpere til finalene: Simen Munch Wahl i M19/20, Tina Knutsmoen i K19/20 og Vegard Lund Røer i M18. Vegard gjør en god fellesstart, blir nr. 13 og gjør dermed sitt nest beste NC-renn i karrieren i finalen. Etter å ha hatt 30. plass som beste plassering i fjorårets sesong har Vegard vist god utvikling i år og levert fire løp innenfor topp 20, og blir nr. 23 sammenlagt i M18. Tina leverer også en veldig sterk sesongavslutning og går inn til en 12. plass i eldste jenteklasse. Et meget godt løp og en jevnt god sesong gjør at Tina blir nr. 17 totalt i Norges Cupen i K19/20, og det blir spennende å følge hennes utvikling videre inn mot neste sesong og seniorkarrieren! Simen har vist høyt nivå i hele vinter og går inn til en sterk 11. plass i finalen i eldste gutteklasse. Det holder også til en 10. plass i Norges Cupen totalt, en veldig sterk prestasjon. Kort oppsummert ble det altså en god sesongavslutning for våre juniorer, med 11., 12., og 13.plass på våre tre kvalifiserte finaleløpere!

Avslutningsvis vil jeg benytte muligheten til å takke alle som har hjulpet oss gjennom sesongen 2017/2018. For meg personlig har sesongen vært en stor nedtur og jeg har gått glipp av mange skirenn i vinter. Det har imidlertid gledet stort å se at mange av de andre BSK-løperne, både jenter og gutter, har levert gode prestasjoner og nådd sine personlige målsetninger! Det er mange som må takkes etter en skisesong, og vi som utøvere er kanskje ikke alltid flinke nok til å sette pris på jobben som gjøres for oss. Men jeg vet jeg snakker på vegne av hele junior- og seniorgruppa når jeg sier at vi setter enormt stor pris på støtten! Tusen takk til klubben, skigruppa, og alle våre sponsorer for støtten. Tusen takk til alle foreldre og gode hjelpere som har bidratt med alt fra kjøring til og fra renn/treninger til drikkelanging underveis i skirenn. Tusen takk til alle som har bidratt på en eller annen måte. Og sist, men ikke minst, en ekstra stor takk til Eirik Lund Røer som stort sett bruker all sin tid på skigruppa i BSK. «Ingen nevnt, ingen glemt» pleier å være et safe valg, men det er ikke noen hemmelighet at uten jobben Eirik gjør som trener, smører, organisator, sjåfør osv. gjennom hele året, hadde vi ikke hatt det samme gode tilbudet for juniorer og seniorer i skigruppa som vi har i dag. Tusen takk for i år!   

//Sigurd
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline