Smøretips: KM Oslo

Postet av Eirik Lund Røer den 26. Jan 2018


Det er klart for sesongens fjerde rennhelg i Oslo. Se smøretips for kretsmesterskapet i Oslo her.

Smøretipsene er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 13:00) meldt mellom 3 og minus 5 grader lørdag, og et knepp varmere søndag. Snøen er grovkornet og det er med andre ord en del slitasje.  

GLID (gjelder begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring (på klassiskski) og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX CH6 (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. CH6 er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (gjelder lørdag)

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister eller violettklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten. Tips for å få det tynt nok; legg prikker i smøresonen med ca. 2 cm mellom hver prikk og bruk jernet til å masere ut klisteret.

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå klisterbasen. Slik det ser ut nå blir det en form for dekningsvoks, men det kan også bli aktuelt med en ren klistervariant. Produkter som kan være lurt å ha med i kofferten lørdag: Rode Violet (eller andre violett-voks-alternativer), Vauhti eller Rex Gold Universal (eller andre universalklister).


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline