​Lørdag 18. november ble andre trenersamling for sesongen avholdt i BSK-hallen.

Postet av Bækkelagets SK den 21. Nov 2017

Erik Andersen er trenerkoordinator for breddehåndballen i BSK, og hadde satt sammen følgende program for samlingen:

1. Erik ønsker velkommen og har en fagprat rundt sin rolle i klubben. 

2. Oppvarming, balanse/mobilitetstrening og styrke med egen kropp v/Gitte Madsen 

3. Tekniske balløvelser, skudd fra ulike posisjoner, spesialskudd- og i et samspill, med og uten forsvar v/Vigdis Holmeset. Utøverapperat er G-16. Erik kjører målvaktsoppvarming. 

4. Dialog med herretrener Jan R. Karlson («Proppen»). 

         - Teori om hvordan trene forsvarsspill.

         - Arbeidsoppgaver og løsninger i et 6-0 forsvar

Bildet over: Gitte Madsen viser øvelser for deltagerne. 

De fremmøtte trenerne fikk faglig påfyll, og de fikk også prøve noen øvelser selv.

Fra håndballstyrets side er trenerseminarene et forsøk på å bruke klubbens håndballressurser på en enda bedre måte, og knyte kontakter på tvers av årganger og kjønn. Vi har store ressurser internt i klubben: Erik har vært både håndballspiller og -trener på høyt nivå i mange år, og jobber på Wang Toppidrett, håndball. Gitte er OL-mester med Danmark i håndball fra Atlanta 1996 og en av BSKs profiler fra storhetstiden til damelaget vårt på 90 tallet, og fysioterapeut.

Dagens eksterne foredragsholder, Vigdis Holmeset, er lærer på Wang Toppidrett, håndball, og vært trener i mange år, blant annet for Englands dame landslag, og er i dag trener for LK98 (juniorlandslaget for jenter).

Vår egen herretrener, Proppen, trenger vel neppe noen nærmere introduksjon. Bedre foredragsholdere er det ikke mange klubber som kan skilte med!

I tillegg til interessante foredrag, hvor deltagerne fikk rikelig mulighet til å stille spørsmål, fikk de også vært i aksjon selv i en del øvelser med Gitte Madsen som kyndig instruktør. Det er den beste måten å lære på, og latteren satt løst i Bækkelagshallen.

Trenerseminaret ble avsluttet med en interessant leksjon i forsvarsspill av Proppen. Fra et rikholdig videoarkiv fikk vi se mange fine eksempler på forsvarsspill. Alt sammen ledsaget av lærerike forklaringer på hva som bør gjøres for at forsvarsspillet skal bli bedre. 

Det var nok mange som gjerne hadde blitt igjen enda en god stund for å lære enda mer av Proppen, men det blir flere trenerseminarer fremover, og med de ressursene vi har i BSK, blir det flere muligheter til å lære av de beste.

Planen videre er å få til en ny samling om ikke lenge, hvor deltagerne møtes i forkant av en eliteseriekamp. Temaet blir «kampforberedelse», og deltagerne ser kampen sammen. Noen enkle oppgaver deles ut i forkant av kampen, løses ved å observere kampen, og gjennomgås etter kampen.

Informasjon om neste trenerseminar kommer!

Håper på god påmelding, for dette er verdifullt både for den enkelte trener, for samarbeidet på tvers av årganger og kjønn, for håndballgruppen og BSK totalt.  

#VIERBSK#

Bildet under: Vigdis Holmeset og Erik Andersen.


 

Bilde: Vigdis Holmeset .


Bildet over: Proppen snakker om forsvarsteknikk.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline