Satser mot eliteklassen

Postet av Eirik Lund Røer den 18. Mai 2017

Spennende samarbeid skal føre friidrettsgruppa, orienteringsgruppa og skigruppa opp i eliteklassen i Holmenkollstafetten.

Forrige helg var Oslos gater fylt av ca. 45.000 løpere og 3.000 lag som deltok Holmenkollstafetten. Blant dem stilte et spennende Bækkelaget-lag i klassen menn senior, og den unge troppen bet godt fra seg i den tradisjonsrike stafetten.

Etter en forrykende start der friidrettstalentet Theodor Berre Jacobsen satte langrennsstjernen Petter Northug jr. på plass på åpningsetappen, løp gutta til slutt inn til en fin 16. plass – drøye to minutter unna opprykk til eliteklassen. Med det hadde laget halvert avstanden i forhold til fjorårets innsats, løpt nesten to minutter raskere og krøpet ytterligere to plasser opp på resultatlista.

Samarbeid på tvers

Mens fjorårets lag nesten utelukkende var et rent ski-lag, har det gjennom årene vært uformelle samarbeid mellom klubbens utholdenhetsidretter for å stille lag i Holmenkollstafetten. Årets deltakelse var sånn sett en liten milepæl for klubben, der både friidrett, orientering og ski virkelig gikk inn for å stille et sterkest mulig lag og sikte mot opprykk til eliteklassen.

– Dette var et veldig godt steg i riktig retning. Det er gjennom slike prosjekter vi kan få til optimal klubbutvikling og samarbeid på tvers, og viser noe av hvilke muligheter som finnes for å lære, utvikle og samarbeide i tiden som kommer, sier sportslig leder i Bækkelaget, Tord Bakke Arvesen.

Nytt av året var også at det ble avholdt et uttaksløp i forkant av stafetten på Ekeberg. Med både 600 m og 1700 m på programmet hadde uttakskomiteen et godt grunnlag til å gjøre et best mulig uttak, selv om det dessverre ble en del sykdoms- og skadeforfall i forkant av stafetten i år.

Grunnlaget for et godt videre samarbeid er i hvert fall lagt, og til neste år er det ingen tvil om hva vi sikter mot: Opprykk til eliteklassen!

Følgende løp på Bækkelagets lag i år:

1: Theodor Berre Jacobsen (friidrett)
2: Henrik Velle (ski)
3: Nicolai Holter Henriksen (ski)
4: Jakob Velle (ski)
5: Henrik Alm Revelsby (ski)
6: Eirik Ophus (ski)
7: Vegard Lund Røer (ski)
8: Mathias Nipen (orientering)
9: Mats Burud Skjølsvold (ski)
10: Karl Fremstad (orientering)
11: Asgeir Kråkenes (ski)
12: Paal Markus Bjørnstad (ski)
13: Eirik Lund Røer (ski)
14: Anders Sørensen (ski)
15: Sebastian Marrot (friidrett)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline