God sesong av våre junior- og seniorløpere

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Apr 2017

NM del 2 og Norges Cup-finalen på Gålå avsluttet konkurransesesongen for våre junior- og seniorutøvere. Og elitegjengen sier seg godt fornøyde med årets sesong.

Sesongavslutningen på Gålå ble en positiv opplevelse for de fleste. Torsdag var 1. laget en tåspiss unna finaleplass i NM-teamsprinten, men desto mer gledelig var det at vi med våre fire lag var nest største herreklubb i landet.

Fredag gjorde spesielt Andrew Young og Anders Sørensen sine saker bra, med henholdsvis 13. og 33. plass på 10 km fristil. Lørdagens tre- og femmil ble et tungt skirenn for mange - våre løpere inkludert. Men Elise Røer Drabløs og Andrew Young gjør sine saker greit, og blir henholdsvis nr. 31 og 24.

Søndag avsluttet juniorene sesongen med sin Norges Cup-finale, og som eneste BSKer på startstrek gjør Jenny Pedersen et sterkt renn og blir nr. 11 i K18.

En god sesong

Med fasiten i hånd sier junior- og seniorgjengen seg godt fornøyd med årets skisesong. I en stor konkurransegruppe sier det seg selv at resultatene vil variere, men oppturene har vært flere og gode.

– Med fare for å glemme noe må jeg trekke frem juniorjentenes jevne poengsanking, 17-års-gutta som tok NC-poeng i helgen som betydde mest, stafettinnsatsen både på Lygna og Gålå, Andrews internasjonale og nasjonale resultater, Anders' fantastiske sesong og meget gode enkeltløp av Harald og Sigurd på Sjusjøen og HalvBirken/Birkebeinerrennet, oppsummerer hovedtrener og sportslig leder, Eirik Lund Røer.

Lystbetont trening

Nå tar både utøvere og støtteapparat seg en velfortjent ferie fra fellestreninger og samlinger, men du skal ikke se bort ifra at enkelte utøvere blir å finne på startstreken i enkelte vår-skirenn.

Flere har planer om å gå Skarverennet, men ellers er april en måned hvor utøverne er overlatt litt til seg selv og trener lystbetont. Det er viktig å ikke slippe seg for langt ned før vi starter opp i mai igjen, fortsetter Lund Røer.

For støtteapparatet er allerede planleggingen av neste sesong godt i gang.

Vi har gjennomført en meget god evaluering, og allerede hatt flere planleggingsmøter. Vi bygger på samme mal som tidligere, men er alltid på jakt etter å forbedre oss. Vi gleder oss til neste sesong og oppstartsamling i starten av mai, avslutter hovedtreneren.

FUNFACTS

  • Ca. 100 fellestreninger
  • 49 samlingsdøgn senior
  • 31 samlingsdøgn junior
  • 41 renndøgn
  • 200 preppede utøverski
  • Ca. 1200 testkilometer på ski
  • Ca. 9500 treningstimer

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline