Sesongbeste for juniorene i NM

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 15. Mar 2017

Juniorgruppa har lagt bak seg et fantastisk NM i Harstad, der tilnærmet alle løpere leverte sesongbeste og tok til sammen seks poengplasser i både gutte- og jenteklassene.

Junior-NM i Harstad var tredje Norges Cup-helg for juniorene, og for mange også sesongens store mål ettersom rennene har NM-status. I vanlig, utfordrende Harstad-vær bet BSK-troppen på 8 utøvere godt fra seg - og de fleste leverte sine beste resultater for sesongen. Det må vi kunne kalle fullklaff!

Vi lar hovedtrener og sportslig leder, Eirik Lund Røer, oppsummere innsatsen til våre utøvere:

– Jenny Pedersen (K18) kliner til med sesongens andre topp-10-plassering og blir nr. 9 på fredagens fristilrenn i en meget jevn konkurranse. Hun følger opp med en fin 17. plass på lørdagens klassiskrenn, og er med på å gå Oslos 2. lag inn til en flott 10. plass på stafetten søndag.

Judith Rickertsen Hole (K19/20) skulle nok helst ønsket at langdistansen fredag gikk i klassisk stil, men gjør fin innsats alle tre dager og biter bra fra seg i tøff konkurranse i eldste jenteklasse.

Tina Knutsmoen (K19/20) har gjort mange sterke sprintkonkurranser i vinter, men gjør sesongens beste distanserenn på fredagens 15 km og tar en 21. plass. Lørdag er en noe tyngre dag og hun havner utenfor topp-30, men hun slår tilbake med en flott stafettetappe på Oslos 2. lag søndag og sikrer en sterk 10. plass.

Eirik Ophus (M17) har vært mye syk og skadet og gått lite renn i vinter. Da var det ekstra gledelig at han på første NC-forsøk på distanse kliner til med et poengløp og blir nr. 23. Eirik gjør også en bra stafettetappe for Oslos 7. lag søndag.

Nicolai Holter Henriksen (M17) har en litt tung dag på fredagens fristilrenn, men slår tilbake med en 128. plass på lørdag og er med det første gang topp-130 i NC. Søndag gjør han en fin sisteetappe for Oslos 17. lag, og huskes best for en nonchalant spurt i ren Northug-stil.

Vegard Lund Røer (M17) har vært nære NC-poeng i hele vinter, og i NM satt det endelig. 2x 30. plass er meget sterkt og dermed er en liten barriere brutt. Søndag går Vegard en fin 1. etappe for Oslos 13. lag og veksler som nr. 43.

Jakob Velle (M19/20) har hatt fin stigning i hele vinter etter en trøblete oppkjøring, og gjør sesongens beste renn når han blir nr. 58 fredag. Lørdag følger han opp med en nesten like god 62. plass, mens søndagens stafettetappe blir noe ødelagt av utfordrende forhold.

Mats Burud Skjølsvold (M19/20) har en tøff dag på fredagens 20 km, men viser stigning både lørdag og søndag. Selv skulle nok Mats ønske seg et sprintrenn i løpet av helgen, og ser derfor frem til NM del 2 og teamsprinten der om drøye to uker.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline