Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Historisk NM-suksess for telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 13. Feb 2017

Trym Nygaard Løken viste vei med 2 x NM-gull i helgen. Så fulgte resten av gruppa opp med Sølv til Gøril i senior, Gull til Mikkel i junior og det endte ikke der.

Ikke bare var det rekordmange deltakere fra BSK med 18 utøvere med stor spredning i aldersgrupper, men bildet ovenfor viser alle våre utøvere som var premiepallen i siste del av NM som ble arrangert i Vardåsen i helgen.

Trym var hardt presset både i lørdagens sprint og søndagens parallell, men viste igjen at formkurven peker oppover. Det er ingen tilfeldighet at det har blitt 4 pallplasser i de siste 5 WC-renn i mellom-europa. I kvinner senior fulgte Gøril Strøm Eriksen opp på en fortreffelig vis med en sterk sølvmedalje i sprint når hun slo Guro Helde Kjølseth med 23 hundredeler etter to sterke omganger. I parallell var hun også sterkt delaktig i et spennende renn men måtte etter to jevne run ta til takke med 4. plass. Mikkel Nygaard Løken hadde lørdag et uhell og havnet litt ned på resultatlista men søndag var det en revansjelysten Mikkel som skulle reise kjerringa. Med beste tid allerede i prologen var det et glimrende utgangspunkt for utslagningsrundene og til slutt finale. Mikkel gjorde ingen feil og etter en spennende og jevn finale mot Kristian Lauvik Gjelstad fra Morgedal IL ble det en knepen seier og NM-tittel junior etter en forrykende skøytedel.

I Hovedlandsrennet ble fortsatte medaljedrysset med 2.plass og 3.plass til Ella Strøm Eriksen og samme plasseringer til Emil Tobias Langhus Bye. Enda bedre gikk det med Kaja Løken som vant begge renn i Landsfinalen. Kaja's søster Helene Løken gjorde også storeslem med å gå til topps i sin aldersklasse begge dager, mens Olivia Opheim fikk 3. plass i samme klasse begge dager.

Nesten like bra som gode resultater var det store antall påmeldte totalt fra BSK. Velfortjent ros også til Ole Jacob Myklebust (G8), Even Opheim og Francis Bull (G9-10), Marie Brekke, Pauline Myklebust og Julia Bull (J11-12), Lerke Brøvig (J13-14), Marthe Brekke (J15-16), Martha Hoel Løken (K.junior), Jacob Alveberg (M.junior).


Trym på vei ned til NM-gull i parallell.


Gøril her såvidt i ledelse, men Guro kom først over målstreken.


Mikkel i tett duell med Kristian, og Mikkel holdt unna til mål.


Helene klassevinner, her klar til start i parallell.


Tre glade BSK-jenter, Martha, Marthe og Kaja.




Nå blir det noen dager i spenning før uttaket til WC Hurdal 24-26/2 og WC/Jr-VM Rjukan 1-4/3 blir offentliggjort.

Resultatlister finnes her
Bilder fra sprint lørdag her
Bilder fra parallell her

Tekst og foto: Morten V. Eriksen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline