Smøretips: Rustadstafetten

Postet av Eirik Lund Røer den 10. Feb 2017


Det er klart for sesongens sjette rennhelg i Oslo. Se smøretips for Rustadstafetten her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 12:00) meldt fint vintervær og 6 minusgrader fra morgenen søndag. Snøen er omdannet kunstsnø i det meste av traseen og noe nyere kunstsnø i deler av traseen. Etter en relativt kaldt uke er det mindre slitasje i snøen enn tidligere i vinter, og dermed rent voksføre.

GLID (gjelder begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring (på klassiskski) og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX CH/LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. CH/LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (gjelder lørdag)

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et jevnt lag med grunnvoks, f.eks. Swix VG35, med jern. Avkjøles.
  • Legg deretter et tynt lag Swix V30 (eller tilsvarende blå-voks uten fluor), og varm også dette med jern. Fjern overflødig smøring fra midtranda og jevn evt. med kork. Avkjøles ute over natten.

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå festebasen. Slik det ser ut nå ligger alt an til rent voksføre. De som går tidlig på dagen kan trolig bygge med blå voks, for eksempel Swix V/VR 40-45 og Rode Super Extra, mens det utover dagen kanskje må justeres noe med violette vokser, for eksempel Swix V/VR 50-55 eller Rode Violet.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline