En NM-helg med oppturer og nedturer

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 6. Feb 2017

Både oppturer og nedturer for BSK-løperne under ski-NM på Lygna, men vi gleder oss over rekordstor deltakelse - både individuelt og i stafetten.

Sesongens store høydepunkt for seniorløperne er over. NM på Lygna ble akkurat den skifesten den skal være, men for BSK-gjengen ble det en helg preget av både oppturer og nedturer.

For å oppsummere helgen er vi veldig fornøyd med gode enkeltprestasjoner, og sterke stafettresultater. Men som gruppe skulle vi helst sett at vi hevdet oss bedre på de individuelle øvelsene, og det skal vi ta tak i for å klare, sier hovedtrener og sportslig leder Eirik Lund Røer etter NM-helgen.

NM startet med 10/15 km klassisk - en distanse flere av utøverne hadde forhåpninger om å gjøre det godt i. Dessverre blir det ingen veldig god dag for våre syv løpere på startstreken, og ikke treffer vi spesielt godt i smørevogna heller. Da er det gledelig at Anders Sørensen redder noe av æren med en sterk 39. plass på en ellers dårlig lagdag.

Fredag er det sprint, og etter en litt tung NM-start er vi sugne på å vise oss fra en bedre side. Med tre løpere på startstreken får vi én videre fra prologen. Andrew Young går en god kvartfinale, men det holder dessverre ikke til videre avansement og han ender på en 20. plass. Anders Sørensen, som har gått mange gode sprinter tidligere i sesongen, er noen små sekunder for sent ute til å gå videre denne gangen.

Lørdag står 15/30 km skibytte på programmet. Elise Røer Drabløs har vært uheldig med sykdom i forkant av NM, men gjør et godt løp og blir nr. 27 i et sterkt startfelt. I herreklassen gjør både Anders, Harald Ihlebæk og Jørgen Borgersen gode klassiskløp, men får det tøft på skøytedelen.

NM-helgen blir som vanlig avsluttet med stafett - en rekordstor sådan. For første gang på åtte år stilte vi med et lag i dameklassen, og vårt unge lag, bestående av Jenny Pedersen, Elise Røer Drabløs og Tina Knutsmoen, imponerer med en 14. plass.

I herreklassen har vi hele tre lag med, og 1. laget, bestående av Anders Sørensen, Sigurd Lund Røer og Andrew Young, følger opp jentenes prestasjon med en flott 15. plass. 2. laget, bestående av Harald Ihlebæk, Jakob Velle og Jørgen Borgersen, gjør det også sterkt og tar en fin 39. plass. 3. laget, bestående av juniorene Vegard Lund Røer, Eirik Ophus og skiskytter Jens Petter Toresen, blir noe uforståelig tatt ut av stafetten halvveis på 3. etappen uten å ha blitt tatt igjen med én runde.

Vi gratulerer utøverne med flott innsats og bra med TV-tid!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline