Smøretips: Rossignolrennet

Postet av Eirik Lund Røer den 3. Feb 2017


Det er klart for sesongens femte rennhelg i Oslo. Se smøretips for Rossignolrennet her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 23:00) meldt såvidt på minussiden og fare for nedbør. Snøen er omdannet kunstsnø og det blir altså relativt mildt . Sett gjerne en 1 mm rett rill på bakski. Ellers handler det om allroundstrukturer for de som har flere par ski å velge mellom.

GLID (gjelder begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring (på klassiskski) og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (gjelder lørdag)

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten. Tips for å få det tynt nok; legg prikker i smøresonen med ca. 2 cm mellom hver prikk.

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå klisterbasen. Slik det ser ut nå er det vanskelig å anbefale noe i forkant, men ta med både aktuelle klister og voks. For eksempel en form for universalklister (Swix K22, Rode Multigrade) og dagsaktuelle vokser (Swix VR 50, VR55N, VR62).


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline