Smøretips: KM Oslo

Postet av Eirik Lund Røer den 27. Jan 2017


Det er klart for sesongens fjerde rennhelg i Oslo. Se smøretips for kretsmesterskapet i Oslo her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 13:00) meldt mellom 0 og minus 2 grader lørdag, og et knepp kaldere søndag - med fare for noe snø. Snøen er omdannet kunstsnø og det blir altså relativt mildt på lørdag. Sett gjerne en 1 mm rett rill på bakski på lørdag. Ellers handler det om allroundstrukturer for de som har flere par ski å velge mellom.

GLID (gjelder begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring (på klassiskski) og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (gjelder lørdag)

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten. Tips for å få det tynt nok; legg prikker i smøresonen med ca. 2 cm mellom hver prikk.

For de som går lengre distanser (5 km +) kan det være aktuelt med et TYNT lag violettklister oppå isklisterbasen for å få dagsaktuell smøring til å sitte noe bedre. Dette må i så fall også legges kvelden før.

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå klisterbasen. Slik det ser ut nå blir det en form for universalklister, for eksempel SWIX K22 (VM-klister), Rode T-Line KM3 eller Vauhti Gold Universal.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline