Smøretips: Oslo Skifestival

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 20. Jan 2017

Det er klart for sesongens tredje rennhelg i Oslo. Se smøretips for Oslo Skifestival her.

Vi legger ut smøretips til samtlige kretsrenn i Oslo gjennom vinteren. Smøretipsene publiseres fredag før rennhelgen, og er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre med skiene før rennet. Smøretipsene vil ikke ta for seg avanserte prosedyrer og dyre produkter, men baserer seg på det enkle og rimelige - et fullgodt alternativ for alle, uansett klasse og ambisjonsnivå.

Det er pt. (fredag kl. 20:30) meldt 4-5 plussgrader fra morgenen lørdag og rundt 0 grader søndag. Snøen er omdannet og det blir altså relativt mildt på lørdag. Sett gjerne en kraftig rill på lørdag, grov fiskebeinsmønster fra 2/3 av skien og bakover, evt. kombinert med rett struktur på bakski.

GLID (gjelder begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring (på klassiskski) og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX LF6X (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronse- eller stålbørste og deretter med nylonsbørste.

På grunn av grovkornet kunstsnø legger vi hardere/kaldere glider enn hva temperaturen tilsier. LF6X er et "safe" alternativ for nesten hele vinteren.

FESTE (gjelder søndag)

  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et TYNT lag med isklister (evt. grønt baseklister) med jern. Sørg for at basen er lagt jevnt, og fjern overflødig klister i midtranden. Avkjøles ute over natten. Tips for å få det tynt nok; legg prikker i smøresonen med ca. 2 cm mellom hver prikk.

På grunn av grovkornet kunstsnø med høy slitasje er det tryggest å legge en tynn klisterbase som grunning. Godt feste er det viktigste i et klassiskrenn, og med mildværet lørdag kommer vi neppe utenom klister uansett.

På renndagen legges dagsaktuell smøring oppå klisterbasen. Hva slags smøring det blir er litt vanskelig å spå i forkant. Personlig tror jeg det kan bli en ren klisterblanding, f.eks. med SWIX K21N eller K22 eller RODE Multigrade eller KM3.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline