Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Gøril på flott 6.plass i senior-VM

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 27. Mar 2019

Med Trym ute av mesterskapet etter et stygt fall var det juniorene ansvaret hvilte på under Telemark VM på Rjukan nylig - og Gøril svarte med en flott 6. plass.

For Trym Nygaard Løken som tok sin første VM-tittel to dager tidligere, ble situasjonen brått snudd rundt da han under Team Parallell dagen før gjorde et voldsomt rundkast og endte VM-deltakelsen med skulderen ut av ledd (bildet nedenfor)


Gøril Strøm Eriksen gjorde en fantastisk 1. omgang og lå på 4. plass, men med klar margin opp til pallplass. Det skulle vise seg vanskelig å forsvare plassen i 2. omgang og tilslutt endte hun på en svært respektabel 6. plass. Hederlig resultater fikk også Ella Strøm Eriksen med en 11.plass og Jacob Alveberg med en 27.plass. 


Jacob kjørte også parallell på mesterskapets siste dag og kom inn på en delt 17. plass som ble hans beste VM-plassering.


Artikler fra VM på Skiforbundet.no
Video fra Livestream på Ski-TV.no
Resultater på FIS-ski.com 

Tekst/foto: Morten V. Eriksen.


0 Kommentar

Trym verdensmester på Rjukan

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 25. Mar 2019

Trym Nygaard Løken vant VM-tittelen i Telemark Klassisk når VM startet på Rjukan i Gausta Skisenter sist onsdag.

Hele verdenseliten var på plass på Rjukan og det var store forventninger til Trym, som inneværende sesong har vunnet WC-kula sammenlagt på telemark. Det var vanskelige forhold med sterk vind og starttidspunktet ble utsatt i flere timer da skiheisen ble satt ut av spill i de verste vindkulene. 

Når rennet til slutt ble startet innfridde Trym til gangs med solid kjøring i den lange og krevende løypa. Sølvmedaljen gikk til Jure Ales fra Slovenia og bronsemedaljen til landslagskollega Sivert Hole fra Åndalsnes IF.

I dameklassen stilte både Gøril Strøm Eriksen og Ella Strøm Eriksen til start sammen med en stor junior-gruppe. Når landslaget Guro Helde Kjølset hadde et ublidt møte med snøen underveis, ble BSK-jentene de to beste norske i dameklassen med henholdsvis 9.plass og 10.plass. Sterke resultater da hele verdenseliten stilte på startstreken.

Jacob Alveberg fra BSK stod over åpningsrennet da han et par dager tidligere fikk en kneskade som trengte pleie før han kunne stille på de øvrige VM-distansene. 

Artikkel på Skiforbundet.no
Resultater på FIS-ski.com
Full playback av livestream på SkiTV.noTekst/foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Sterk telemark-kjøring ga VM-billett for juniorene

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 13. Mar 2019

Trym får følge av både Gøril, Ella og Jacob når senior VM starter på på Gaustadblikk/Rjukan onsdag 20/3. Juniorene leverte sterke resultater på NC sist helg med NC Klassisk på Bjorli lørdag og NC fjelltelemark i Skorgedalen søndag.

Gøril Strøm Eriksen kom på andre plass lørdag og det måtte hundredeler til for å skille henne fra første plassen som Andreas Fiskaa Haugen kapret. Ella Strøm Eriksen kom da på en fin femte plass i samme klasse. Jacob Alveberg vant overlegent menn junior med 5 sek margin til andre plassen. Vi må ikke glemme Trym Nygaard Løken som vant klart senior herrer foran Sivert Hole fra Åndalsnes IF, og det formen virker bra foran VM på hjemmebane.

(Jacob fra lørdagens Klassisk)

Søndag var det fjelltelemark med Skarvenrittet og det betyr feller under skiene og klatretur opp til startsted, som pga. vanskelige forhold var flyttet noe ned fra selve toppen. Strabasiøs ferd til start med mye løssnø og dårlig sikt så ikke ut til å hindre junior-trioen nevneverdig.
Gøril vant kvinner junior, 14 sekunder foran Lene Marie Husvik fra Eidsvåg IL, med Ella på en flott delt fjerde plass. Jacob gjorde det også bra og endte på andre plass bak Tor Kjetil Alstad fra Eidsvåg IL.

(Gøril på start i Skarvenrittet søndag)

Resultatliste fra NC Bjorli Klassisk her

Resultatliste Skarvenrittet her

Artikkel på Skiforbundet.no her

Tekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Gøril forsvarte Jr.VM-tittelen i telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 7. Mar 2019

Gøril Strøm Eriksen forsvarte nylig sin Jr Verdensmester-tittel i Parallell under mesterskapet i Krvavec, Slovenia. Det var sikker kjøring i en krevende løype som var avgjørende for at hun sto igjen ubeseiret på toppen foran to tyske konkurrenter.

Gøril var regjerende verdensmester fra Mürren, Sveits forrige sesong så det er liten tvil om at disiplinen passer Gøril godt, med dueller mellom to utøvere og vinn-eller-forsvinn slik vi kjenner fra WC Alpint. Tidligere i mesterskapet fikk hun er 5. plass i Klassisk, men da med uhell underveis med et stavbrekk i første del av løypa som trolig hindret enda en VM-medalje.

Dette var den andre medaljen til juniorene fra BSK. Litt tidligere hadde nemlig Jacob Alveberg fått en velfortjent sølvmedalje som en av tre utøvere på det norske laget i disiplinen Team-parallell sammen med Kaja Bjørnstad Konow og Kristian Lauvik Gjeldstad. Vant gjorde Frankrike, foran Norge med Tyskland på bronseplass.


Resultater fra rennet på FIS-ski.com

Videoen under: Vill jubel i den norske gjengen når VM-gullet er sikretTekst/foto: Morten V. Eriksen
Video: Gunnhild Sofie Vangsnes


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline