Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Kjeringi Open og Piggen

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 16. Apr 2017

Så glad blir man når man skal sette utfor Kjeringi Open! Lørdag 21. april er muligheten der igjen eller du kan bli med på Galdhøpiggrennet samme dag.

Ingen grunn til å legge bort skiene riktig enda. Kjerringi Open er et mulisports-arrangement som blir arrangert i idylliske Leikanger. Mer om Kjeringi Open her.

Dersom det heller frister å kjempe om NM-tittelen i fjelltelemark kan kanskje Galdhøpiggen friste, som iår feirer et imponerende 30-års jubileum. Mer om Gåldhøpiggen her.


Tekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Telemarkskjørere hedret

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 7. Apr 2017

Velfortjent heder og ære til Mikkel, Trym og Gøril etter en utrolig flott sesong, totalt fem medaljer fra internasjonale mesterskap.

BSK Skigruppe har nettopp avholdt sin årlig klubbkveld med utdeling av tradisjonrike priser i mange kategorier. Telemark tildelte sine vandrepremier for sesongen til Mikkel Nygaard Løken og Gøril Strøm Eriksen. Ekstra påskjønnelse gikk også til Trym Nygaard Løken for svært gode resultater.

De flotte resultatene toppes av:

Gøril: Sølv i Jr-VM Sprint, Sølv NM Senior Sprint
Mikkel: Bronse i Jr-VM Klassisk, Gull NM Junior Parallell
Trym: 3 medaljer i VM senior, 3 x 1.plass i WC-renn, 3 x Gull i NM senior

Gøril ble i tillegg tildelt diplom og bronsemerke på BSK Årsmøte for gode sportslige resultater forrige sesong.

Tekst og foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

Fasit: 3 medaljer i VM telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 28. Mar 2017

Det ble ialt 3 VM-medaljer til Trym Nygaard Løken i VM telemark i La Plagne/Frankrike som ble avsluttet forrige helg.

På mesterskapets første renndag var det norske laget i Team-parallell faktisk først imål men etter å ha kjørt feil underveis ble det dermed en 2. plass. Så fulgte toppplasseringer i tett rekkefølge for Trym: Parallell 3. plass, Klassisk 4. plass, Sprint 2. plass.

- Å ta sølv i dag er utrolig stort. Jeg syns selv det er en bra prestasjon og er kjempefornøyd med det. Det er en tøff bakke med krevende forhold og dårlig sikt i dag, det er mange som sliter, og ta er det ekstra kult å gjøre det bra, sier Trym.

Sportssjef i NSF Martin Gjøra som smilte stort i den franske sola, fikk nesten innfridd den ambisiøse målsetninge om medalje i alle renn.

Vi skal heller ikke glemme junioren Mikkel Nygaard Løken som gjorde en solid innsats med delt 5. plass i parallell, mens vår andre junior Gøril Strøm Eriksen måtte se mesterskapet via Livestream med benet i gips. De hører vi nok mer fra til neste år.

Resultater på FIS-Ski.com
Bilder fra VM i La Plagne her
Video fra VM på Ski-TV her

Tekst: Morten V. Eriksen foto: Monomedia0 Kommentar

Jr-VM SØLV til Gøril og BRONSE til Mikkel

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 3. Mar 2017

SØLV til Gøril i Sprint, BRONSE til Mikkel i Klassisk og to 2.plasser til Trym i WC. Etter to renndager på WC/Jr-VM Rjukan er status ganske utrolig.

På rennets åpningsdag satte Mikkel Nygaard Løken standarden med en helt rå Klassisk gjennomføring. Med svært sterkt startfelt både fra Sveits, Frankrike og Tyskland holdt det til en utrolig flott BRONSE-medalje, mens gullet gikk til Issautier fra Frankrike foran Kristian Lauvik Gjeldstad fra Norge. Trym Nygaard Løken viste at de sterke resultatene fra WC Hurdal ikke var noen tilfeldighet og tok en ny 2. plass i WC-rennet. Gøril endte her på 5. plass og Jacob på 22. plass.

Torsdagens Sprint ble en enda større norsk dag. Kristian Lauvik Gjeldstad dundret inn til et 1. plass i Jr-VM og sørget dermed for at VM-gullet gikk til Norge og Morgedal IL. Etter to nervepirrende omganger viste Gøril styrke og holdt posisjonen sin i begge omganger og det holdt til SØLV-medalje. Trym viste igjen toppform og var hundredeler unna ny WC-seier, og endte på 2. plass.

Torsdag kveld et både Gøril og Mikke uttatt på Norges lag i team-parallell sammen med Kristian, og vi har trolig enda en thriller i vente. Trym kjører WC-parallell tidligere på dagen.

Følg sendingene på SKI-TV og NRK lørdag.Klassisk: Kristian 2. plass, Kaja 2. plass og Mikkel 3. plass.


Trym 2. plass, Tobi 1. plass og Phil 3. plass.


Tekst og foto: Morten V. Eriksen
0 Kommentar

Trym endelig til topps!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 27. Feb 2017

Det ble gode minner fra WC Hurdal for våre telemark-utøvere. Trym tok det siste steget opp øverst på pallen og gjorde det like gjerne to ganger, både i Klassisk fredag og Parallell lørdag. Gøril og Mikkel fulgte opp med svært gode resultater, og dette lover bra foran WC/Jr-VM på Rjukan kommende helg.

Fredagens klassisk ble av flere karakterisert som en monster-løype med lang og svært tung langrennsdel. Trym er som kjent svært god i skøyting og behersket løypa bedre enn de fleste. Ekstra tilfredsstillende var det derfor at han gjentok prestasjonen i lørdagens parallell, med en mye kortere langrennsdel, på en svært overbevisende måte.

Gøril lyktes ikke helt på fredag og lørdag men fikk det mye bedre til på søndagens Sprint med en flott 9. plass. Mikkel kjørte også fantastisk bra i Hurdal toppet med en 13. plass i søndagens Sprint. Vi må legge til at både Gøril og Mikkel er juniorer, slik at de nå kjører mot verdens beste seniorer.

Artikkel fra fredag på skiforbundet.no her
Artikkel fra lørdag på skiforbundet.no her
SKI-TV med film/sending fra WC Hurdal her
Diverse media har laget presseklipp basert NTB

Tekst & foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Fire fra BSK-telemark til WC/Jr-VM

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 16. Feb 2017

Det er klart for WC-runde i Norge og BSK har hele fire utøvere i uttaket. Trym, Mikkel og Gøril deltar alle i WC Hurdal/Rjukan, og i tillegg er Jacob med i uttaket til Jr-VM Rjukan.

Norge har i siste par år vært på jakt etter en WC arena nummer to, i tillegg til Rjukan som har hatt WC telemark i mange år. Det er derfor veldig bra når Hurdal søkte og fikk tildelt arrangementet. Dette trygger også Rjukan og Norges posisjon som fremtidig WC destinasjon, etter som flere land har meldt seg på som WC-arrangører som Italia ny av året.
WC Hurdal har tre renndager med klassisk fredag, parallell lørdag og avslutter med sprint på søndag. Så fortsetter Rjukan med fire hektiske renndager hvor det både er WC og Jr-VM med klassisk onsdag, sprint torsdag, WC parallell fredag og Jr-VM parallell lørdag.

Følg med på BSK telemark FB-side for info om Livestream og NRK-sending

Program WC Hurdal 24-26/2 her
FB-side til arrangementet her

Program WC/Jr-VM Rjukan 1-4/3 her
FB-side til arrangementet her

Tekst & foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Historisk NM-suksess for telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 13. Feb 2017

Trym Nygaard Løken viste vei med 2 x NM-gull i helgen. Så fulgte resten av gruppa opp med Sølv til Gøril i senior, Gull til Mikkel i junior og det endte ikke der.

Ikke bare var det rekordmange deltakere fra BSK med 18 utøvere med stor spredning i aldersgrupper, men bildet ovenfor viser alle våre utøvere som var premiepallen i siste del av NM som ble arrangert i Vardåsen i helgen.

Trym var hardt presset både i lørdagens sprint og søndagens parallell, men viste igjen at formkurven peker oppover. Det er ingen tilfeldighet at det har blitt 4 pallplasser i de siste 5 WC-renn i mellom-europa. I kvinner senior fulgte Gøril Strøm Eriksen opp på en fortreffelig vis med en sterk sølvmedalje i sprint når hun slo Guro Helde Kjølseth med 23 hundredeler etter to sterke omganger. I parallell var hun også sterkt delaktig i et spennende renn men måtte etter to jevne run ta til takke med 4. plass. Mikkel Nygaard Løken hadde lørdag et uhell og havnet litt ned på resultatlista men søndag var det en revansjelysten Mikkel som skulle reise kjerringa. Med beste tid allerede i prologen var det et glimrende utgangspunkt for utslagningsrundene og til slutt finale. Mikkel gjorde ingen feil og etter en spennende og jevn finale mot Kristian Lauvik Gjelstad fra Morgedal IL ble det en knepen seier og NM-tittel junior etter en forrykende skøytedel.

I Hovedlandsrennet ble fortsatte medaljedrysset med 2.plass og 3.plass til Ella Strøm Eriksen og samme plasseringer til Emil Tobias Langhus Bye. Enda bedre gikk det med Kaja Løken som vant begge renn i Landsfinalen. Kaja's søster Helene Løken gjorde også storeslem med å gå til topps i sin aldersklasse begge dager, mens Olivia Opheim fikk 3. plass i samme klasse begge dager.

Nesten like bra som gode resultater var det store antall påmeldte totalt fra BSK. Velfortjent ros også til Ole Jacob Myklebust (G8), Even Opheim og Francis Bull (G9-10), Marie Brekke, Pauline Myklebust og Julia Bull (J11-12), Lerke Brøvig (J13-14), Marthe Brekke (J15-16), Martha Hoel Løken (K.junior), Jacob Alveberg (M.junior).


Trym på vei ned til NM-gull i parallell.


Gøril her såvidt i ledelse, men Guro kom først over målstreken.


Mikkel i tett duell med Kristian, og Mikkel holdt unna til mål.


Helene klassevinner, her klar til start i parallell.


Tre glade BSK-jenter, Martha, Marthe og Kaja.
Nå blir det noen dager i spenning før uttaket til WC Hurdal 24-26/2 og WC/Jr-VM Rjukan 1-4/3 blir offentliggjort.

Resultatlister finnes her
Bilder fra sprint lørdag her
Bilder fra parallell her

Tekst og foto: Morten V. Eriksen.


0 Kommentar

Ny pallplass i WC Oberjoch

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 8. Feb 2017

Trym Nygaard Løken fortsatte sin gode historikk i tyske Oberjoch i helgen med nok en sterk 3. plass, og formkurven peker oppover.

Det ble to veldig spennende parallell-renn i Oberjoch og søndagens renn ble svært dramatisk med mange tette dueller og jury-møter for å avgjøre om reglene ble overholdt. Det endte ble flere diskvalifikasjoner men med verdige vinnere på pallen.

Tyske Jonas Schmid vant finalen mot sveitseren Stefan Matter, og Trym vant bronsefinalen med klar margin.

Svært god innsats også av Tryms lagvenninne Guro Helde Kjølseth som perset med sin første 2. plass i WC og kopierte plasseringen lørdag også på søndag.

Neste renn er nå siste del av NM i Vardåsen Asker 11-12/2, før WC-runden kommer til Norge med renn på Hurdal 24-26/2 før JR-VM på Rjukan 1-4/3, forhåpentligvis med et par lovende juniorer fra BSK.

Artikkel på Skiforbundet.no her
Video-sammendrag fra ARD her


Tekst: Morten V. Eriksen foto: NSF


0 Kommentar

3 x pallplass i WC Krvavec!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 30. Jan 2017

Parallell betyr kort løype, høy fart og masse action og det passet Trym veldig bra i lørdagens WC-renn. Trym kjørt veldig solid, og klarte å holde hodet kaldt når det gjaldt som mest.

Det var lite å gjøre med finalistene denne gangen og øverst på pallen endte Stefan Matter fra Sveits, som dermed fikk sin første WC-triumf. På annenplass kom tyskeren Tobi Muller, mens Trym vant bronsefinalen over Jure Ales, som kom til kort tiltross for hjemmebane og stor supportergjeng.

Søndag ble det nok en pallplass da i disiplinen team-parallell, sammen med Guro Helde Kjølset og Ådne Kristenstuen.

SISTE: Mandagens sprint ble nok en stor dag sett med norske øyne. Først kaprer Mathilde Ilebrekke en sterk 2. plass i dameklassen, før Trym sikrer sin tredje pallplassering i Slovenia.Han var en av de få i herreklassen som leverte to jevne gode omganger, og det holdt til en flott 3. plass.

Det blir spennende å se om det norske laget klarer å følge opp de siste dagers flotte resultater når WC-runden fortsetter til Bad Hindenlang/Oberjoch med renn 4-5/2.

Live stream på Facebook Olympic Channel og NSF Ski-TV.

Artikkel på Skiforbundet.no her


(Tekst: Morten V. Eriksen foto: privat)


0 Kommentar

Ny sterk NM-tittel til Trym

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 16. Jan 2017

Trym Nygaard Løken sikret seg en ny NM-tittel i telemark på Bjorli i helgen. Sterke 2. plasseringer også av Mikke Nygaard Løken i junior-klassen og Ella Strøm Eriksen i Hovedlandsrennet.

Det var på ingen måte gitt resultat, etter at Trym hadde en lite vellykket gjennomføring av NC-rennet dagen før. Etter endel problemer underveis endte han blandt de siste, og det var en revansjesugen Trym som stilte til start i NM-rennet søndag. Etter gnistrende og sikker kjøring ble det tidlig klart at det skulle mye til for å tukte tiden til Trym, og det ble noen nervepirrende minutter i målområdet før seieren var klar.

Det så lenge ut til at det skulle bli et NM gull til på familien. Bror Mikkel viste veldig lovende kjøring og ledet lenge i mål. Etterhvert skulle det vise seg at et par port-tillegg skulle henvise ham til NM-sølv i juniorklassen. I Hovedlandsrennet klatret Ella Strøm Eriksen opp en plass fra dagen før og fikk en flott 2. plass, veldig godt fornøyd. Emil Langhus Bye kjørt inn til en fin 3. plass i gutteklassen. I samme klasse kom BSK's Marthe Brekke på en fin 5.plass, flott feilfri kjøring, men ikke riktig raskt nok til å blande seg inn i medaljekampen.

Riktig så bra gikk det ikke med Gøril Strøm Eriksen som hektet den ene armen i en port og da forsvant både hanske og stav. Hun kom seg til mål men naturligvis ikke særlig fornøyd. Jacob Alveberg, som er førsteårs junior, stilt til start søndag med forhåpninger om god plassering etter en fantastisk 3. plass i NC-rennet lørdag. Det ble dessverre utstyrsproblemer underveis og da ble det umulig å kopiere lørdagens pallplass. Jacob kommer vi til å høre mer om i fremtiden.

I Landsfinalen hadde vi med Kaja Løken, som dessverre ikke hadde full klaff og kom allikevel på en fin 4. plass. Hun kommer garantert sterkere tilbake.

Neste del av NM telemark, som er Parallell og Sprint, arrangeres i Vardåsen (Asker) helgen 11-12. februar.Trym med de andre NM-vinnerne.


Mikkel med herlig spurt opp mot mål.


Ella svever inn til flott 2. plass i Hovedlandsrennet.


Gøril nærmer seg mål med en hanske og stav etter en hekt.


Jacob med bra innsats ut av reiplykkja.


Marthe med full kontroll på hoppet.


Emil på vei inn til 3. plass.


Kaja på vei ut av startgate.Tekst og foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline