Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Bra start på NC Gålå for telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 20. Des 2016

Fine forhold på Gålå der telemark hadde sitt første NC-renn. Helt til topps gikk Mikkel, Ella og Kaja som vant sine klasser, men godt levert av hele BSK-gjengen.

Landslaget med Trym og Gøril på plass, hadde hatt treningssamling siden tirsdag samme uke og kunne melde om flotte forhold på Blåbærfjell. Trym riktignok småsyk og Gøril tilbake etter leddbåndskade i ankelen.

Det var Sprint på lørdag, BSK stilte med seks utøvere til start. Trym hadde en gryende influensa men gjorde allikevel en sterk konkurranse og endte på 2. plass i senior-klassen. Gøril stiller iår i senior-klassen da hun er på rekruttlandslaget selv om hun er 98-årgang. Som forventet ble det tøff konkurranse men hun klarte seg bra endte på 3. plass.
Den sterkeste prestasjonen stod trolig Mikkel for som vant junior-klassen i et veldig sterkt startfelt. Det blir spennende å følge Mikkel iår da det senere i vinter er JR-VM på Rjukan. Ella gikk også helt til topps i J15-16 etter to jevne og solide omganger.

I aldersbestemt stilte Lerke og Kaja til start i J13-14. Bra gjennomført av begge to ga 2. plass til Kaja og 4.plass til Lerke, mens det på søndagen ble Kaja som klatret helt til topps.

Øvrige resultater i Klassisk søndag:

Gøril, nr 3 i damer senior
Mikkel, nr 3 i herrer junior
Ella, nr 2 i J15-16
Kaja, nr 1 i J13-14
Lerke, nr 4 i J13-14
Trym stilte ikke pga. sykdom

Mer info kan du finne her

Tekst/foto: Morten V. Eriksen


Trym Nygaard Løken, herrer senior


Gøril Strøm Eriksen, damer senior.


Mikkel Nygaard Løken, herrer junior.


Ella Strøm Eriksen, J15-16.


Kaja Løken, J13-14.


Lerke Brøvig, J13-14.
0 Kommentar

4. plass en seier!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 26. Nov 2016

Uten helt å finne godfølelsen på fredagens første WC-renn i østerriske Hintertux, ble det en klar fremgang i lørdagens sprint-renn. Det ble til slutt en flott 4 plass på Trym etter å ha ligget på 7. plass etter første omgang.

"I dag er 4. plass en seier for meg!. Etter 7 måneder med rehabilitering og opptrening av skulderen jeg skadet i april, hvor jeg nå såvidt rakk WC-åpningen i Tux. Godt å kjenne at kroppen har respondert godt og at jeg ikke har tapt for mye på skaden" kommenterer en smilende Trym Nygaard Løken.

Vant gjorde tyske Tobias Müller foran landsmannen Jonas Schmid og sveitseren Stefan Matter.

På damesiden ble lørdagen enda bedre med 2.plass til Mathilde Olsen Ilebrekke og 3. plass til Thea Smedheim Lunde. Amélie Reymond fra Sveits vant rennet både fredag og lørdag.

Telemarkslandslaget er godt i gang med en spennende sesong som også inneholder WC Hurdal i tillegg til WC Rjukan som også er junior-VM. WC Rjukan forhåpentligvis med deltakelse fra BSK's utøvere Gøril Strøm Eriksen og Mikkel Nygaard Løken.

Vi gleder oss til parallell-renn imorgen søndag, med livestream her: Skiforbundet/SkiTV

Intervju etter rennet fredag her:


Tekst: Morten V. Eriksen

Foto: @tvbtuxfinkenberg

Video: NSF/Martin Gjøra0 Kommentar

Telemark på treningsleir i Hintertux

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 8. Okt 2016

Telemarks-miljøet har tradisjonsrik breddesamling i Hintertux og BSK har hatt fem utøvere på breen i Østerrike sammen med alpinlag fra hele verden. Skiftende vær med solskinn men også -10 og full vinter ga bra utbytte før sesongstart.

Våre utøvere er Trym Nyggard Løken (WC-laget), Gøril Strøm Eriksen (rekrutt-landslaget), Mikkel Nygaard Løken, Jacob Alveberg og Ella Strøm Eriksen. NSF telemark har hatt denne turen til Hotel Jäger i Lanersbach i snart 15 år, og det er høstens høydepunkt for de fleste telemarkskjørere.

WC-laget dro nedover for for to uker siden og har fått et lengre opphold enn resten av gjengen. "Kjempefine forhold og bra treningsutbytte - og topp stemning på breen" sier Trym om oppholdet.

Gøril er også fornøyd med oppholdet "Godt å være på ski igjen og inspirerende å være med på lag. Litt uvant med nytt utstyr men det gikk bedre utover i uka, selv om det ble litt mye gråvær og dårlig sikt". Gøril hadde et litt stygt fall og måtte en tur på legevakten for røntegen men det gikk relativt bra, selv om hun kommer hjem på krykker.

Våre juniorer er også fornøyd, men det blir lange dager. Tidlig opp på breen, en treningsøkt før lunch og en etter, samt barmark på ettermiddagen fra hotellet. Så venter vi med spenning på at skisesongen skal starte, med WC-renn nettopp her i Hintertux.

Tekst: Morten V. Eriksen foto: Morten Nordli @monomedia


Trym Nygaard Løken


Gøril Strøm Eriksen


Mikkel Nygaard Løken


Jacob Alveberg


Ella Strøm Eriksen


0 Kommentar

BSK satser på telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 21. Sep 2016

Tre fornøyde telemarkskjørere signerte onsdag stipend-avtaler med BSK Hovedlaget, og deler et sekssifret beløp for å kunne satse seriøst i sesongen som kommer.

Selv om elite-satsingen i BSK legges om fra 2016, betyr ikke det at den økonomiske støtten til våre beste telemarkskjørere blir borte. Trym Nygaard Løken har gjennom sine til sammen 14 WC pallplasser vist vei for flere lovende yngre utøvere og juniorene Gøril Strøm Eriksen og Mikkel Nygaard Løken fikk forrige sesong sin internasjonale debut i WC og junior VM.

"Det er veldig inspirerende å representere en klubb som så tydelig viser vilje til å støtte både bredde og eliteidrett. Spesielt viktig for oss i en liten skigren som telemark som i media og sponsormarkedet kommer i skyggen av langrenn og alpin" sier Trym som allerede til helgen reiser på 2 ukers snøsamling i Hintertux før WC starter samme sted i slutten av november.

Telemark-sporten har i de siste årene hatt størst vekst i utbredelse i mellom-europa og alle våre tre utøvere ser frem til å møte konkurrenter fra Tyskland, Frankrike og Sveits i sesongen som kommer, sammen med norske 'telemarkskollegaer'.

På bildet har telemarkstrioen signert sine stipendavtaler med Tord Bakke Arvesen, sportslig leder i BSK som kommer til å følge nøye med når WC-sirkuset starter i november.

Tekst & foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

NSF Telemark med jentesamling i Bergen

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 3. Jul 2016

I begynnelsen av juni ble det avholdt jentesamling i Bergen i regi av NSF Telemark og landslagsutøver Mathilde Olsen Ilebrekke. Det ble en innholdsrik helg med variert trening men også mye sosialt.

Samlingen var for jenter i alder 15+ og det deltok jenter fra mange regioner av landet. Fra BSK stilte Ella og Gøril. Det var en veldig vellykket samling alle jentene var enige om at dette burde gjentas.

Se flere bilder her0 Kommentar

Rekordmange hedret på Oslo-tinget

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 1. Jun 2016

Igår tirsdag ble Oslo Skikrets tinget avhold og tradisjon tro hedrer skikretsen spesielt gode prestasjoner fra sesongen 2015-16. I likhet med hele Oslo Skikrets har BSK Ski hatt en flott sesong og det var rekordmange utøvere som ble overrakt velfortjente glasspremier.

Telemark:
Trym Nygaard Løken, 3 x NM gull
Gøril Strøm Eriksen, 2 x NM gull junior
Jacob Alveberg, 3 x HL gull og bestemannspremie telemark
Ella Strøm Eriksen, 1 HL gull

Hopp:
Sondre Ringen, 1 gull NM lag junior
Richard Haukedal, 1 gull NM lag junior

Diplom for god innsats for klubb og krets gjennom mange år:
Eirik Lund Røer

Vi gratulerer samtlige!


0 Kommentar

Galdhøpiggrennet og NM skicross

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 4. Apr 2016

Sesongen for telemarksgruppa er inne i sin siste uke og mens Gøril vant Galdhøpiggrennet i klassen for junior damer, stilte Trym og Mikkel opp i NM i skicross på lørdag. Det ble en flott 4 plass på Trym.

Årets utgave av det tradisjonsrike Galdhøpiggrennet ble arrangert på lørdag og det var ca 225 deltakere som stilte til start. Rennet er tellende som fjelltelemarksrenn og inngår i NC telemark sammenlagt. Rennet starter ved Spiterstulen og det tar normalt ca. 3 timer å gå opp til startstedet. Fra startstedet går løypa 3,4km nedover i tildels svært bratt terreng i upreparert løype, og det er egne klasser for telemark, alpint og randonee.
Gøril Strøm Eriksen debuterte i rennet og vant junior-klassen med ganske klar margin. At skiferdighetene må være på topp er ganske innlysende men Galdhøpiggrennet er mest av alt en prøvelse i å få bena til å lystre når melkesyra slår inn allerede ved halvkjørt renn. Det går ofte hardt for seg nedover fjellsiden og mer eller mindre spektakulære fall er vanlig. En svært fornøyd BSK-utøver fikk skistøvler i premie og verdifulle NC-poeng før finalen på Filefjell kommende helg.

Vinner i dameklassen ble Mathilde Olsen Ilebrekke mens Andreas Solstad Alme vant herreklassen.

Samtidig som Gøril satte utfor på norges høyeste fjell, feide Trym inn til en flott 4.plass i NM i skicross på Hafjell. En veldig sterk prestasjon i en tøff skidisiplin hvor det slett ikke er noen fordel med telemarksutstyr.

Ryktene om at skicross var gøy og utfordrende gikk helt opp til Galdhøpiggen. Gøril og landslags damene kastet seg derfor i bilen etter Galdhøpiggens premiesermoni og sammen med brødrene Løken kjørte de også skicross FIS-renn på søndag. "Telemark-kjørere er har virkelig gode skiferdigheter, jeg er imponert over hvordan de utfordrer godt etablerte skicross utøvere" sa en av resssurspersonene i skicrossmiljøet. Hvis Telemark ikke lykkes i å bli ny OL-gren, har flere tidligere Telemarkkjørere stilt til start for Norge under tidligere OL-skicross. Kanskje noe for Trym, Gøril og Mikkel?

Underveis på 3-timers anmars til start

Løypebesiktigelse, og gode råd deles på veien opp.

Lettere nervøse junior jenter klare på toppen.

Mens Trym var på Hafjell og kapret en flott 4. plass, denne gang i skicross! (foto: Per Olav Tangen)


Tekst og foto: Anita Strøm Eriksen (deltok i klasse superveteran!)0 Kommentar

Telemark innfridde på WC Rjukan

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 15. Mar 2016

Etter Tryms flotte 2.plass i første WC-renn var vi spente på hvordan det ville gå både med ham, Gøril og Mikkel i resten av WC Rjukan. Det viste seg å gå utrolig bra selv med det ekstra presset lørdagens TV-produksjon medførte, og mye ros og oppmerksomhet fra miljøet.

I et hektisk rennprogram var det sprint fredag formiddag og team-parallell samme kveld. Trym gjorde en god første omgang lå på 4. plass, men veldig klar på avansement i 2. omgang. Det ble litt i overkant offensivt og etter et langt hopp i høy hastighet ble det en spektakulær 'luftetur' før han landet på ryggen langt ned i bakken. Etter å ha kommet til hektene igjen var det mange av oss som pustet lettet ut da han reiste seg og gikk ut av bakken på egne ben heldigvis uten skader. Med Gøril og Mikkel også på startstreken hadde vi mer å glede oss til. Gøril kjørte kontrollert og bra i begge omganger og fikk tilslutt en flott 13. plass og tredje beste norske jente. Mathilde Olsen Ilebrekke fikk 2. plass bak sveitsiske Amelie Reymond. Mikkel viste også veldig god kjøring og kom inn på en flott 19. plass, av totalt 29 som fullførte, og det er imponerende som første års junior.

På kveldens team-mixed-parallell deltok Trym på det norske laget og endte tilslutt på en fin 3.plass og viktige WC-poeng til Norge.

Lørdagens parallell-renn trolig det viktigste telemarksrennet som arrangeres i Norge, med media-produksjon og sending på NRK i etterkant. Det kjøres en prolog på morgenen en-og-en som i praksis er en kvalifisering og par-sammensetning for parvise finaler med direkte utslagning. De 16 beste damene og de 32 beste herrene går til finaler.
Både Gøril og Mikkel viste nok en gang flott kjøring og kvalifiserte seg til finalerundene. Gøril kjørte bra men måtte se seg slått av Guro Helde Kjølseth som er på det norske rekrutteringslaget og dermed ble med 1/8-dels finalen plassering delt 9. plass. Mikkel tro skikkelig til til og vant sitt første heat men møtte deretter WC-leder Tobias Müller og dermed var det over og ut for Mikkel som også endte på en delt 9. plass. Utrolig flott av begge to og mye nyttig erfaring å ta med seg.
Trym hadde 4. beste tid i prologen, kjørte kontrollert og bra, men måtte se seg slått i semifinalen og etter et lei feil i bronsefinalen ble det til slutt 4. plass. Ingen dårlig plassering i dette selskapet men skuffelsen over å miste pallen var tydelig.

Artikler fra Skiforbundet.no her
Resultater fra FIS her
NRK Sporten her


Trym med høy innsats for avansement - heldigvis gikk det bra uten skader.

Gøril med kontrollert og bra kjøring.


Mikkel får belønning for offensiv kjøring.


Underholdende dueller i parallell-disiplinen.


Grundig besiktigelse i den bratte løypa.


Tekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Sterk 2.plass på WC Rjukan

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 14. Mar 2016

WC-sirkuset på telemark har nå svingt innom Norge og Rjukan med totalt fire tellende WC-renn. Det startet glimrende for Trym Nygaard Løken torsdag som etter å ha ligget på 4. plass etter første omgang, la inn et ekstra gir og klarte å klatre til en imponerende 2. plass og årsbeste i WC-sammenheng i år.

Rennet på Rjukan er som både julaften og 17.mai på en gang for telemarksporten og det er mange som vil vise seg frem både for skipresidenten som var på besøk og ikke minst for den NRK-sendte parallellen på lørdag.

- Det løsnet veldig i kjøringen fra første til andre omgang, og jeg fant tilbake til godfølelsen. Jeg er veldig fornøyd med å klatre fra fjerde til andreplass, og en pallplass smaker alltid godt, kommenterer Trym.

I dameklassen ble det også en flott pallplass med 2. plass til Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL.

For BSK er WC-rennene på Rjukan også historisk da vi har med tre utøvere. Mikkel Nygaard Løken som er første års junior fikk en god start på rennhelgen og endte tilslutt på en klart godkjent 22.plass, men Gøril Strøm Eriksen ankom Rjukan først til det neste rennet på fredag.

Vi kommer tilbake til mer nyheter fra øvrige renn på Rjukan.

Artikkel fra Skiforbundet.no her
Resultater her

Bildet over er fra sprint-rennet fredag. Foto: Morten V. Eriksen.

Mikkel Nygaard Løken her fra fredagens sprint.


Tekst: Morten V. Eriksen foto: NSF


0 Kommentar

Topp resultater i NC Vrådal

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 8. Mar 2016

Trym Nygaard Løken, som knapt nok rakk hjemom etter retur fra WC Golte Slovenia og ny flott 4.plass, viste resten BSK telemark veien til premiepallen også i hjemlige omgivelser. I helgen var det NC i Vrådal midt i hjertet av telemark og kun et par (drøye..) steinkast unna Morgedal og skisportens vugge.

Det var parallell på lørdag og klassisk sprint på søndag, og BSK stilte med seks utøvere fordelt på fem klasser. Trym fikk sterk konkurranse fra et par av landslagskollegaene men vant til slutt begge sine renn på en svært overbevisende måte. Mikkel gjorde to veldig gode omganger i parallellen lørdag og tapte til slutt finalen mot Henrik Buck Bryn med små marginer. Søndag ble det 3. plass på Mikkel.

Gøril kjørte solid og kontrollert, det resulterte i seier i junior-klassen begge dager. I likhet med Mikkel sikter hun nå mot WC Rjukan og uttak på nasjonal kvote, det blir spennende og lærerikt.

I klassen G15-16 har Jacob Alveberg gjort det veldig bra i år og det ble veldig tett kamp mot Iver Hexeberg om seieren begge dager. I hovedlandsrennet nylig trakk Jacob det lengste strået, men denne gang ble det Iver som vant med Jacob rett bak både lørdag og søndag.

Ella kjørte veldig bra parallellen og kom til slutt på en flott 4.plass. Søndag gikk det ikke så bra etter et ublidt møte med snøen etter hoppet, men hun kommer nok sterkere tilbake.

Marte Brekke i klasse J13-14 har virkelig fått fart på skiene denne sesongen og siktet mot toppen av pallen begge dager. Hun kjørte to gode renndager og endte opp med en 2. plass og en 3.plass, og vi vil utvilsomt få flere gode plasseringer fra Marte fremover.

Vel gjennomført renn av arrangørene Morgedal IL og Skarphedin IL, spesielt etter til dels kraftig snøfall søndag.

Artikkel fra parallell på skiforbundet.no her
Artikkel fra klassisk sprint på skiforbundet.no herTekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

3. plass i Bad Hindelang!

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 29. Feb 2016

Trym Nygaard Løken fikk igår søndag en flott 3. plass under den TV-sendte telemark parallell i tyske Bad Hindelang. Han viste nok en gang at han hører hjemme blant de beste og kun slått av franske Phil Lau og tyske Tobias Müller. De samme to vant lørdagens sprint, men byttet da plass øverst, mens Trym da fikk en flott 5. plass.

- Det var veldig røffe og krevende forhold i dag, blant annet fordi det var varmt. Da blir det vanskelig for arrangøren å holde løypa hard og fin. Ellers var kjøringen, hoppingen og skøytingen mye bedre i dag sammenlignet med gårsdagen, kommenterer Trym.

På dame-siden ble det søndag en flott 3. plass til Guro Helde Kjølseth, andre dag på rad, for lørdag kom hennes første WC-pallplass. Lørdag ble det en super 2.plass til Mathilde Olsen Ilebrekke, så den norske flaggene vaiet i vinden i Bad Hindelang. Begge kjører for Nordre Land IL.

WC-runden fortsetter nå til Golte i Slovenia med to sprint-renn 2. og 3. mars, og vi krysser fingrene for nye WC-medaljer til Trym og de andre norske på telemarkslandslaget.

Artikkel fra parallell på skiforbundet.no her
Artikkel fra sprint på skiforbundet.no her
Livestream her (kan også sees i etterkant)

Tekst: Morten V. Eriksen foto: RSR Ski Racing (FR)
0 Kommentar

NM-suksess for telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 15. Feb 2016

Siste del av NM i telemark, som også er Hovedlandsrenn og Landsfinale, ble i helgen arrangert i Vårdåsen Asker. Trym Nygaard Løken sikret seg to nye NM-gull i disiplinene sprint på lørdag og sprint parallell søndag etter en forrykende finalerunde. Men det endte ikke der. Gøril Strøm Eriksen fulgte opp med to nye NM-gull i junior-klassen og Mikkel Nygaard Løken kjempet seg inn til ytterligere to NM-bronse i junior-klassen og det som førsteårs junior. Utrolig gode prestasjoner som blir lagt merke til i telemarks-miljøet.

I klassen G15-16 har Jacob Alveberg iløpet av kort tid kjempet seg inn blant de aller beste og i helgen ble det maks uttelling for Jacob med to gull i Hovedlandsrennet. I samme klasse på jentesiden gjorde både Ella Strøm Eriksen og Martha Hoel Løken det bra og begge to trolig sine beste renn noensinne. Det ble resultater rett utenfor pallen men avstanden fremover er krympet.

BSK gjorde seg også svært godt bemerket i Landsfinale-klassen. Marthe Brekke gjorde sitt klart beste prestasjon noen gang på sprinten lørdag og kom på sølv plass foran Kaja Løken på bronse. Kaja gjorde seg søndag sterkt bemerket da hun var uheldig falt i prologen og røk et leddbånd i tommelen. Hun fullførte finalerunden uten staver og klarte allikevel å komme på bronseplass. Utrolig sterk prestasjon og vi håper Kaja blir raskt bra igjen.

Det var en rekordstor utøvergruppe fra BSK og vi skal heller ikke glemme gode prestasjoner som gull til Lerke Brøvig og bra gjennomført også av Emil Tobias Langhus Bye, Olivia Opheim, Marie Brekke, Pauline Myklebust, Helene Løken og Even Opheim.

Oppdateres med flere bilder

Artikkel fra Skiforbundet.no her (sprint)
Artikkel fra Skiforbundet.no her (parallell)


Trym i semifinale-heatet.


Gøril i prologen.


Mikkel vinner sin bronsefinale.


Jacob fra sin semifinale.


Ella jevnt i sin kvartfinale.


Martha bra med i sitt heat.


Marthe gjør sitt beste renn.


Kaja uten staver pga. skadet hånd i prologen.


Lerke ut fra startgate i parallell.


Mikkel heies frem av BSK-supportergjengen.


En fornøyd telemarks-gjeng i flotte nye jakker.


0 Kommentar

Ny pallplass i WC Espot

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 8. Feb 2016

Trym Nygaard Løken fikk en flott 3.plass i det siste rennet i WC-runden som ble avsluttet søndag i spanske Espot. Tidligere har det vært klassisk som har vært Tryms sterke disiplin mye pga styrke i skøyting, men dette var den andre pallplassen i WC-parallell denne sesongen.

"Det har vært litt stang ut både i de siste rennene i Les Contamines og de første i Espot, så det var godt å være tilbake på pallen igjen" sier Trym etter at bronsemedaljen var sikret.

Det blir lite med tid til hjemlig hvile for allerede førstkommende helg blir det NM i Vardåsen (Asker). Deretter telemark som oppvisning på Ungdoms-OL på Lillehammer og så ny WC-runde i Bad Hindelang/Oberjoch i slutten av februar.

Herreklassen ble vunnet av Phil Lau fra Frankrike, foran tyske Tobias Muller. I dameklassen ble det rollebytte helt på toppen med Johanna Holzmann fra Tyskland foran Amélie Reymond fra Sveits foran Mathilde Olsen Ilebrekke fra Norge. Sterk prestasjon av Mathilde som tok sin åttende pallplass i WC denne sesongen, det blir trolig enda flere.

Artikkel fra Skiforbundet.no her

Tekst: Morten V. Eriksen foto: NSF/Kristin Berge


0 Kommentar

Fornøyde utøvere i Jr-VM

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 5. Feb 2016

Gøril Strøm Eriksen og Mikkel Nygaard Løken avsluttet Jr-VM i Les Contamines med Sprint mandag og Klassisk tirsdag. Det ble nok en gang bra gjennomførte konkurranser for begge to. De fikk vist at de hører hjemme blant de neste beste, da de aller beste juniorene kjører på sine respektive lands WC-lag allerede. Gøril fikk plassering 7 og 10 mens Mikkel fikk to ganger 19. Begge våre utøvere fikk vist at de taklet rennsituasjonen på et høyere nivå og har også fått veldig nyttig erfaring på et internasjonalt nivå. Det er små marginer og lett å gjøre feil som gjør at man ikke kommer til mål.

Det ble ingen norske Jr-verdensmestre i Frankrike denne gangen men en bronse til Guro Helde Kjølseth i sprint, bronse til Sivert Hole i Sprint og enda en bronse til Ådne Kristenstuen i Klassisk.

I mellom Jr-VM rennene var det også WC-renn og mens lørdagens sprint ble avlyst pga nedbør og dårlig vær ble søndagens Klassisk avholdt som planlagt. Trym Nygaard Løken gjorde igjen en sterk innsats og ble beste norske på en 4. plass. Han viser at han er stabil blandt topp 5-6 og veien opp til WC-pallen er innen rekkevidde.

Trym og resten av det norske landslaget dro videre til Espot i Spania med renn fredag, lørdag og søndag. Det blir spennende å følge Trym på Livestream.com og vi krysser fingrene for gode resultater også i Spania.

Resultater fra FIS her
Artikkel fra Sprint på Skiforbundet.no her
Artikkel fra Klassisk på Skiforbundet.no her

Gøril Strøm Eriksen


Mikkel Nygaard Løken


0 Kommentar

Flott start i Frankrike

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 31. Jan 2016

Våre tre telemarkskjørere gjorde sine saker bra i Jr-VM og WC fredag og lørdag. Gøril Strøm Eriksen kjørte en fantastisk flott prolog, og kjørte seg helt inn til semifinalen. Her ble det dessverre et fall og dermed bronsefinale. I duellen om bronsefinalen ble det veldig jevnt og til slutt et knepent tap mot en sveitsisk utøver og i mål som beste norske. En utrolig flott internasjonal debut på Gøril.
Mikkel Nygaard Løken kjørt også bra og kjørt en fin prolog. Han fikk derimot en veldig sterk konkurrent i første duell og måtte se seg slått med minste margin. Absolutt en bra start på mesterskapet også for Mikkel som fikk vist at, i likhet med storebror Trym, er sterk i skøytedelen.
Skal bli spennende å følge Gøril og Mikkel på sprinten mandag og klassisk tirsdag.
Det norske flagget vaiet høyt for i herreklassen ble det VM-sølv til Andreas Solstad Alme fra Eidsvåg IL og VM-bronse til Ådne Kristenstuen fra Søndre land IL

På lørdag var WC-sprint med store forventninger til Trym etter hans sterke 3. plass i La Plagne tidligere i uken. Trym kjørte kontrollert og bra men lå et lite stykke bak de aller beste. Etter en sterk 2. omgang kjørte han seg opp til en flott 4. plass og fikk vist at han er stabil i toppen. Vant gjorde en svært formsterk Phil Lau fra Frankrike foran to sveitsere.
Gøril og Mikkel stilte også til start for verdifull konkurransetrening. Gøril kjørte en grei 1. omgang men trakk seg fra 2. omgangen for å spare seg til neste Jr-VM renn mandag. Mikkel fullførte rennet bra, ikke helt fornøyd med noen av omgangene men er sterk og klar på mandag morgen.

Artikkel på Skiforbundet.no her

Mikkel Nygaard Løken fra Jr-VM parallell fredag


Trym Nygaard Løken fra WC sprint lørdag

Tekst & foto: Morten V. Eriksen0 Kommentar

WC-pall på Trym i LaPlagne

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 27. Jan 2016

Det ble en svært godt 1. renn i telemark WC-runden som ble innledet med parallell renn i Montchavin / La Plagne. I en løype med høy fart ble det mange utkjøringer men Trym på herresiden og Mathilde Olsen Ilebrekke blandt damene viste igjen at de hører hjemme på pallen. Det ble dermed to 3.plasser til Norge.

BSK har imidlertid med to andre juniorer på rennet, som hadde sin internasjonale debut. Gøril Strøm Eriksen kjørte en flott prolog og med stavbrekk kjørt hun inn til en flott 12. beste tid og dermed inn blandt de 16 som kjørte dueller finalen. Det ble duell mot landslagsløper Guro Helde Kjølseth. Gøril kjørte svært godt, kom litt på etterskudd i portløypa, men staket seg raskt opp i ryggen på Guro. Etter noen veldig tette skøytesvinger mot mål måtte Gøril tilslutt gi tapt med minste mulige margin.

Mikkel Nygaard Løken stilte i herreklassen og var dessverre blandt de mange som kjørt ut i mandagens renn. Mikkel startet veldig lovende men etter et langt hopp ble først sving for vanskelig og han kjørte ut. Det var nok mange av debutantene som hadde et litt for høyt spenningsnivå og vi krysser fingrene for Mikkel i onsdagens sprint-renn med 2 omganger.

Trym kommenterte etter løpet: "Det var veldig gøy å kjøre i dag, og det var kjempe bra forhold. Løypa var krevende og det er et veldig jevnt og høyt nivå på løperne. Jeg gleder meg til sprint i morgen, og synes det er enda morsommere enn parallell".

Artikkel på Skiforbundet.no her
Resultater/startlister på FIS-ski.com her

Hele rennet på Livestream.com nedenforTekst: Morten V. Eriksen foto: NSF


0 Kommentar

Regionssamling lørdag 23/1

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 21. Jan 2016

Lørdag 23. Januar inviterer Hagahogget til skisamling kl 1100 i Vardåsen. Vi legger opp til en morsom og innholdsrik dag i Vardåsen!

Vi skal leke og ha det gøy på ski. Kanskje kan vi sammen lage en morsom konkurranse uten porter for de som har lyst til det. Fjellskicrosstelemarkrenn høres i det minste morsomt ut! Dette er et arrangement som vil passe for alle - både store og små.

Ta med matpakke, så får vi en hyggelig lunsj i varmestuen. Vi regner med å være ferdig i 15-tiden.

Meld dere på til Rolf (rolf.bryn@nordea.no) før fredag, så vet vi hvor mange som kommer.

Vel møtt!

------

Litt kort frist men vi prøver oss allikevel. Her er en glimrende anledning til å forsøke seg på uformell konkurranse for de som synes port-kjøringen er litt skummel :-)0 Kommentar

Internasjonal debut på telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 20. Jan 2016

Tirsdag ble det klart at BSK ski/telemark får to nye utøvere som skal representere Norge. Gøril Strøm Eriksen og Mikkel Nygaard Løken er begge med i uttaket til Jr-VM i Les Contamines og WC-runden i forkant i La Plagne!

Dette har vært et høyt mål for begge våre lovende junior-utøvere og det er en milepæl i gruppas historie. Trym Nygaard Løken er nå godt etablert på landslaget i telemark og er selv tidligere dobbelt junior verdensmester så Gøril og Mikkel følger i hans fotspor.

- Vi sender et stort lag til junior-VM og disse får også være med på verdenscuprunden i forkant av mesterskapet, men reiser hjem før WC i Spania. Laget i Jr-VM blir en blanding av erfarne WC-løpere og flere lovende debutanter internasjonalt som kan angripe bakfra, kommenterer landslagssjef Martin Gjøra.

BSK-trioen setter seg dermed på flyet til Frankrike førstkommende søndag med kurs for Genenve. Programmet ser slik ut:

26/1 La Plagne/ Montchavin-les-Coches WC parallell
27/1 La Plagne/ Montchavin-les-Coches WC sprint
29/1 Les Contamines-Montjoie Jr-VM parallell
30/1 Les Contamines-Montjoie WC sprint
31/1 Les Contamines-Montjoie WC parallell
1/2 Les Contamines-Montjoie Jr-VM sprint
2/2 Les Contamines-Montjoie Jr-VM klassisk


Les Contamines ligger litt syd for Chamonix og det vil være mulig å følge rennene på Livestream.com. Norske medaljer kan vi ikke love men mange norske flagg i målområdet kan vi garantere.

(Tekst/foto: Morten V. Eriksen)


0 Kommentar

Tilbake på NM-tronen

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 18. Jan 2016

Trym Nygaard Løken er tilbake som norgesmester i telemark under første del av mesterskapet som ble arrangert i Sogn i helgen. Forrige sesong ble delvis ødelagt av skade og da røk både NM på hjemmebane og VM i USA. Kjøringen i Sogn vitner om at det meste fungerer som det skal og at formen er svært god. I en lang klassisk løype på hardt og isete underlag ble han eneste senior-løper med feilfri kjøring og tidsdifferansen ble hele 10 sekunder. Det er sterkt.

Men Trym var ikke den eneste medaljevinner fra BSK. Mikkel Nygaard Løken tok en sterk 2. plass i junior-klassen og det i et meget godt startfelt. I aldersbestemt tok Jacob Alveberg sin første rennseier i telemark racing og ble dermed vinner av Hovedlandsrennet for G15-16. Vi skal nok få flere gode plasseringer fra Jacob i tiden fremover. Kaja Løken fikk en flott 2. plass i klasse J13-14. I klasse J15-16 kjørte Ella Strøm Eriksen bra og endte på en 6.plass.
Gøril Strøm Eriksen var uheldig og måtte dessverre bryte pga. utstyrsproblemer. Hun vant imidlertid NC-rennet dagen før og håpet om uttak til junior-VM lever fortsatt.

Nedenfor er hele NM-gjengen fra BSK som har god grunn til å smile etter helgen i Hafslo, forøvrig et svært godt arrangement og ros til Luster telemarkklubb og Syril telemark.

Fra venste bak: Gøril, Trym, Mikkel og Jacob mens foran sitter Ella og Kaja.

Artikkel på Skiforbundet.no her
Resultater aldersbestemt her
Resultater kvinner (FIS-renn) her
Resultater herrer (FIS-renn) her

Tekst & foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Spennende NC/NM telemark i Sogn

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 14. Jan 2016


Spennende NC-renn og første del av NM Telemark i Sogn skisenter i Hafslo til helgen. Dette er siste mulighet for våre lovende junior-utøvere til å kvalifisere seg junior VM i Frankrike i slutten av januar. Vår etablerte landslagsutøver Trym Nygaard Løken er allerede sikret plass, men for juniorene Gøril Strøm Eriksen og Mikkel Nygaard Løken må det gode resultater til for å komme med på laget som skal representere Norge.

Søndagens NM-renn er også hovedlandsrenn/landsfinale i disiplinen Klassisk og dermed er det flere utøvere fra BSK som tar turen til Sogn. Disse er Kaja Løken, Ella Strøm Eriksen og Jacob Alveberg.

Lykke til alle sammen!


Tekst/foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline