Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

NM sølv og bronse til BSK-jentene

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 5. Mar 2018

Det var grunn til optimisme etter at telemarks-jentene fra BSK forrige helg gikk helt til topps i NC-rennet Alperittet på Stranda. Junior-jentene gjennomførte et bra renn og ble til slutt kun slått av Mille Gunnerød fra Asker-klubben Hagahogget Låmlag. Gøril endte 2 sekunder bak NM-vinneren og Ella ytterligere 2 sekunder bak, så det var jevn og spennende på pallen.

Blant øvrige resultater ble herrer junior vunnet av Erik Kvernberg fra Eidsvåg IL, senior damer av Guro Helde Kjølseth fra Rival Spkl og senior herrer av Sivert Hole fra Åndalsnes IF.

Normalt blir rennet arrangert fra toppen av Skarven (i bakgrunnen på bildet) hvor utøverne må gå hele renn-traseen opp på feller, mens det nytt av året ble start på andre siden av dalen, ca 30 min gange fra toppen av heisen i Rauma Skisenter. En fin trasè og et ellers vellykket arrangement av Åndalsnes IF.

Neste NC-renn er nå BSKs egne renn i Oslo Vinterpark/Wyller 10-11/3, før de som er uttatt setter kursen mot WC Rjukan 14-17/3 og videre til sesongens store høydepunkt WC-avslutning og Jr-VM i Mürren Sveits 19-25/3. Trym med WC 3.plass i Suicide Six

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 23. Jan 2018

Det var i det tredje og siste rennet i Suicide Six Ski Resort det skulle lykkes å ta steget opp på pallen. Det ble 4. og 5. plass i helgen, men på mandag kom pallplasseringen.

- Utrolig digg å komme på pallen igjen. Jeg gjorde det bra i verdenscupstarten i Hintertux, men slet med sykdom før jul. Nå begynner kroppen å fungere skikkelig, og jeg er spent på fortsettelsen. Jeg mangler jo seieren i år, men veldig bra at jeg er med og kjemper i toppen. Jeg vet at jeg kan kjempe om seier hvis jeg kjører ganske feilfritt. Stort sett så gjør jeg en større feil i én av omgangene, og akkurat dette skjedde i dagens renn, sier Trym Nygaard Løken.

Gøril Strøm Eriksen kom inn til en fin 6.plass mandag, men er nok enda mer fornøyd med 5. plassen i søndagens parallell hvor hun kjørte helt jevnt med franske Argeline som endte som nr to.

Verdenscupen i telemark fortsetter med tre renn i Sugarbush Resort onsdag-fredag denne uka, før de vender hjemover etter to innholdsrike ski-uker i USA.

Video fra dagens renn finnes her


Foto: Gøril Strøm Eriksen & Per Olav Tangen.Kjeringi Open og Piggen

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 16. Apr 2017

Så glad blir man når man skal sette utfor Kjeringi Open! Lørdag 21. april er muligheten der igjen eller du kan bli med på Galdhøpiggrennet samme dag.

Ingen grunn til å legge bort skiene riktig enda. Kjerringi Open er et mulisports-arrangement som blir arrangert i idylliske Leikanger. Mer om Kjeringi Open her.

Dersom det heller frister å kjempe om NM-tittelen i fjelltelemark kan kanskje Galdhøpiggen friste, som iår feirer et imponerende 30-års jubileum. Mer om Gåldhøpiggen her.


Tekst og foto: Morten V. EriksenTelemarkskjørere hedret

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 7. Apr 2017

Velfortjent heder og ære til Mikkel, Trym og Gøril etter en utrolig flott sesong, totalt fem medaljer fra internasjonale mesterskap.

BSK Skigruppe har nettopp avholdt sin årlig klubbkveld med utdeling av tradisjonrike priser i mange kategorier. Telemark tildelte sine vandrepremier for sesongen til Mikkel Nygaard Løken og Gøril Strøm Eriksen. Ekstra påskjønnelse gikk også til Trym Nygaard Løken for svært gode resultater.

De flotte resultatene toppes av:

Gøril: Sølv i Jr-VM Sprint, Sølv NM Senior Sprint
Mikkel: Bronse i Jr-VM Klassisk, Gull NM Junior Parallell
Trym: 3 medaljer i VM senior, 3 x 1.plass i WC-renn, 3 x Gull i NM senior

Gøril ble i tillegg tildelt diplom og bronsemerke på BSK Årsmøte for gode sportslige resultater forrige sesong.

Tekst og foto: Morten V. Eriksen
Fasit: 3 medaljer i VM telemark

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 28. Mar 2017

Det ble ialt 3 VM-medaljer til Trym Nygaard Løken i VM telemark i La Plagne/Frankrike som ble avsluttet forrige helg.

På mesterskapets første renndag var det norske laget i Team-parallell faktisk først imål men etter å ha kjørt feil underveis ble det dermed en 2. plass. Så fulgte toppplasseringer i tett rekkefølge for Trym: Parallell 3. plass, Klassisk 4. plass, Sprint 2. plass.

- Å ta sølv i dag er utrolig stort. Jeg syns selv det er en bra prestasjon og er kjempefornøyd med det. Det er en tøff bakke med krevende forhold og dårlig sikt i dag, det er mange som sliter, og ta er det ekstra kult å gjøre det bra, sier Trym.

Sportssjef i NSF Martin Gjøra som smilte stort i den franske sola, fikk nesten innfridd den ambisiøse målsetninge om medalje i alle renn.

Vi skal heller ikke glemme junioren Mikkel Nygaard Løken som gjorde en solid innsats med delt 5. plass i parallell, mens vår andre junior Gøril Strøm Eriksen måtte se mesterskapet via Livestream med benet i gips. De hører vi nok mer fra til neste år.

Resultater på FIS-Ski.com
Bilder fra VM i La Plagne her
Video fra VM på Ski-TV her

Tekst: Morten V. Eriksen foto: Monomedia