Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Tre av NC-sammenlagt vinnerne fra BSK

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 10. Apr 2019

(Fra venstre Jacob Alveberg, Trym Nygaard Løken, Guro Helde Kjølseth (SPK Rival) og Gøril Strøm Eriksen, vant alle sine klasser i NC-sammenlagt. Bildet er fra NM i Vardåsen hvor alle også ble Norgesmestre).

Råsterk klubbinnsats når tre av fire NC-sammenlagt vinnerne kommer fra BSK. I helgen ble NorgesCupen avsluttet med Sognefjordsrennet som NM i Fjelltelemark, og nok engang med sterke resultater fra telemarkskjørerne fra BSK.

Trym var ute med skulderskade fra VM på Rjukan nylig, men hadde allerede nok NC-poeng til å vinne sammenlagt. Både Jacob og Gøril kom inn på 2. plass i sine respektive junior-klasser, dermed NM-sølv og de sikret NC-sammenlagt seieren i junior herrer og junior damer.
Med på Sognfjordsrennet fra BSK var også Emil Tobias Langhus Bye, som endte på en hederlig 4. plass.

En usedvanlig sterk prestasjon av telemarksutøverne fra Bækkelagets Sportsklub, som nå kan senke skuldrene etter endt sesong.

Gøril gjør seg klar på start

Jacob ut fra start.

Emil staker ut fra start.

Lite å utsette på utsikten ned fra fjellet, for de som har tid til å nyte den.

Tekst/foto: Morten V. Eriksen.


0 Kommentar

Gøril årets BSK-junior 2018

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 2. Apr 2019

For andre år på rad ble Gøril Strøm Eriksen tildelt prisen Årets BSK-junior, og overrekkelsen skjedde på Årsmøtet i Hovedklubben nylig.

"Det er alltid hyggelig å bli satt pris på, og når BSK som er en stor klubb to ganger på rad velger å gi prisen til en som driver med en liten skigren som telemark, er det ekstra fint" sier en stolt Gøril som fikk prisen overrakt av leder i Hovedstyret Øystein Rikheim Sundelin.

Av resultater i 2018 er det helt klart gull i parallell fra Junior VM i Mürren, Sveits som rager høyest, og den tittelen forsvarte hun dessuten i Krvavec, Slovenia i 2019. NC-seier sammenlagt viser også sterke resultater gjennom hele sesongen. 
0 Kommentar

Gøril på flott 6.plass i senior-VM

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 27. Mar 2019

Med Trym ute av mesterskapet etter et stygt fall var det juniorene ansvaret hvilte på under Telemark VM på Rjukan nylig - og Gøril svarte med en flott 6. plass.

For Trym Nygaard Løken som tok sin første VM-tittel to dager tidligere, ble situasjonen brått snudd rundt da han under Team Parallell dagen før gjorde et voldsomt rundkast og endte VM-deltakelsen med skulderen ut av ledd (bildet nedenfor)


Gøril Strøm Eriksen gjorde en fantastisk 1. omgang og lå på 4. plass, men med klar margin opp til pallplass. Det skulle vise seg vanskelig å forsvare plassen i 2. omgang og tilslutt endte hun på en svært respektabel 6. plass. Hederlig resultater fikk også Ella Strøm Eriksen med en 11.plass og Jacob Alveberg med en 27.plass. 


Jacob kjørte også parallell på mesterskapets siste dag og kom inn på en delt 17. plass som ble hans beste VM-plassering.


Artikler fra VM på Skiforbundet.no
Video fra Livestream på Ski-TV.no
Resultater på FIS-ski.com 

Tekst/foto: Morten V. Eriksen.


0 Kommentar

Trym verdensmester på Rjukan

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 25. Mar 2019

Trym Nygaard Løken vant VM-tittelen i Telemark Klassisk når VM startet på Rjukan i Gausta Skisenter sist onsdag.

Hele verdenseliten var på plass på Rjukan og det var store forventninger til Trym, som inneværende sesong har vunnet WC-kula sammenlagt på telemark. Det var vanskelige forhold med sterk vind og starttidspunktet ble utsatt i flere timer da skiheisen ble satt ut av spill i de verste vindkulene. 

Når rennet til slutt ble startet innfridde Trym til gangs med solid kjøring i den lange og krevende løypa. Sølvmedaljen gikk til Jure Ales fra Slovenia og bronsemedaljen til landslagskollega Sivert Hole fra Åndalsnes IF.

I dameklassen stilte både Gøril Strøm Eriksen og Ella Strøm Eriksen til start sammen med en stor junior-gruppe. Når landslaget Guro Helde Kjølset hadde et ublidt møte med snøen underveis, ble BSK-jentene de to beste norske i dameklassen med henholdsvis 9.plass og 10.plass. Sterke resultater da hele verdenseliten stilte på startstreken.

Jacob Alveberg fra BSK stod over åpningsrennet da han et par dager tidligere fikk en kneskade som trengte pleie før han kunne stille på de øvrige VM-distansene. 

Artikkel på Skiforbundet.no
Resultater på FIS-ski.com
Full playback av livestream på SkiTV.noTekst/foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Sterk telemark-kjøring ga VM-billett for juniorene

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 13. Mar 2019

Trym får følge av både Gøril, Ella og Jacob når senior VM starter på på Gaustadblikk/Rjukan onsdag 20/3. Juniorene leverte sterke resultater på NC sist helg med NC Klassisk på Bjorli lørdag og NC fjelltelemark i Skorgedalen søndag.

Gøril Strøm Eriksen kom på andre plass lørdag og det måtte hundredeler til for å skille henne fra første plassen som Andreas Fiskaa Haugen kapret. Ella Strøm Eriksen kom da på en fin femte plass i samme klasse. Jacob Alveberg vant overlegent menn junior med 5 sek margin til andre plassen. Vi må ikke glemme Trym Nygaard Løken som vant klart senior herrer foran Sivert Hole fra Åndalsnes IF, og det formen virker bra foran VM på hjemmebane.

(Jacob fra lørdagens Klassisk)

Søndag var det fjelltelemark med Skarvenrittet og det betyr feller under skiene og klatretur opp til startsted, som pga. vanskelige forhold var flyttet noe ned fra selve toppen. Strabasiøs ferd til start med mye løssnø og dårlig sikt så ikke ut til å hindre junior-trioen nevneverdig.
Gøril vant kvinner junior, 14 sekunder foran Lene Marie Husvik fra Eidsvåg IL, med Ella på en flott delt fjerde plass. Jacob gjorde det også bra og endte på andre plass bak Tor Kjetil Alstad fra Eidsvåg IL.

(Gøril på start i Skarvenrittet søndag)

Resultatliste fra NC Bjorli Klassisk her

Resultatliste Skarvenrittet her

Artikkel på Skiforbundet.no her

Tekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline