Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Gøril årets BSK-junior 2017

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 4. Aug 2018

Telemarksutøver Gøril Strøm Eriksen ble, sammen med håndballspilleren nå tysklandsproff Magnus Abelvik Rød, tildelt prisen Årets BSK-junior 2017. Prisen ble overlevert i VIP-teltet under NorwayCup nylig.

I tillegg fikk Gøril og Mikkel Nygaard Løken sine BSK mesterskapsmedaljer, for sine første medaljer i internasjonale mesterskap fra Jr-VM på Rjukan i 2017. Gøril har i ettertid blitt junior verdensmester i telemark parallell i Murren Sveits i 2018. Tidligere har Trym Nygaard Løken fått prisen i 2013.

Bækkelaget Sportsklub har lang tradisjon for å hedre gode sportslige prestasjonen og prisene ble utdelt av leder av Hovedstyret Øystein Sundelin og styreleder i NorwayCup Paal Karstensen, Tilstede var også Generalsekretær Tony Isaksen og flere æresmedlemmer. 
NM sølv og bronse til BSK-jentene

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 5. Mar 2018

Det var grunn til optimisme etter at telemarks-jentene fra BSK forrige helg gikk helt til topps i NC-rennet Alperittet på Stranda. Junior-jentene gjennomførte et bra renn og ble til slutt kun slått av Mille Gunnerød fra Asker-klubben Hagahogget Låmlag. Gøril endte 2 sekunder bak NM-vinneren og Ella ytterligere 2 sekunder bak, så det var jevn og spennende på pallen.

Blant øvrige resultater ble herrer junior vunnet av Erik Kvernberg fra Eidsvåg IL, senior damer av Guro Helde Kjølseth fra Rival Spkl og senior herrer av Sivert Hole fra Åndalsnes IF.

Normalt blir rennet arrangert fra toppen av Skarven (i bakgrunnen på bildet) hvor utøverne må gå hele renn-traseen opp på feller, mens det nytt av året ble start på andre siden av dalen, ca 30 min gange fra toppen av heisen i Rauma Skisenter. En fin trasè og et ellers vellykket arrangement av Åndalsnes IF.

Neste NC-renn er nå BSKs egne renn i Oslo Vinterpark/Wyller 10-11/3, før de som er uttatt setter kursen mot WC Rjukan 14-17/3 og videre til sesongens store høydepunkt WC-avslutning og Jr-VM i Mürren Sveits 19-25/3. Trym med WC 3.plass i Suicide Six

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 23. Jan 2018

Det var i det tredje og siste rennet i Suicide Six Ski Resort det skulle lykkes å ta steget opp på pallen. Det ble 4. og 5. plass i helgen, men på mandag kom pallplasseringen.

- Utrolig digg å komme på pallen igjen. Jeg gjorde det bra i verdenscupstarten i Hintertux, men slet med sykdom før jul. Nå begynner kroppen å fungere skikkelig, og jeg er spent på fortsettelsen. Jeg mangler jo seieren i år, men veldig bra at jeg er med og kjemper i toppen. Jeg vet at jeg kan kjempe om seier hvis jeg kjører ganske feilfritt. Stort sett så gjør jeg en større feil i én av omgangene, og akkurat dette skjedde i dagens renn, sier Trym Nygaard Løken.

Gøril Strøm Eriksen kom inn til en fin 6.plass mandag, men er nok enda mer fornøyd med 5. plassen i søndagens parallell hvor hun kjørte helt jevnt med franske Argeline som endte som nr to.

Verdenscupen i telemark fortsetter med tre renn i Sugarbush Resort onsdag-fredag denne uka, før de vender hjemover etter to innholdsrike ski-uker i USA.

Video fra dagens renn finnes her


Foto: Gøril Strøm Eriksen & Per Olav Tangen.Kjeringi Open og Piggen

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 16. Apr 2017

Så glad blir man når man skal sette utfor Kjeringi Open! Lørdag 21. april er muligheten der igjen eller du kan bli med på Galdhøpiggrennet samme dag.

Ingen grunn til å legge bort skiene riktig enda. Kjerringi Open er et mulisports-arrangement som blir arrangert i idylliske Leikanger. Mer om Kjeringi Open her.

Dersom det heller frister å kjempe om NM-tittelen i fjelltelemark kan kanskje Galdhøpiggen friste, som iår feirer et imponerende 30-års jubileum. Mer om Gåldhøpiggen her.


Tekst og foto: Morten V. EriksenTelemarkskjørere hedret

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 7. Apr 2017

Velfortjent heder og ære til Mikkel, Trym og Gøril etter en utrolig flott sesong, totalt fem medaljer fra internasjonale mesterskap.

BSK Skigruppe har nettopp avholdt sin årlig klubbkveld med utdeling av tradisjonrike priser i mange kategorier. Telemark tildelte sine vandrepremier for sesongen til Mikkel Nygaard Løken og Gøril Strøm Eriksen. Ekstra påskjønnelse gikk også til Trym Nygaard Løken for svært gode resultater.

De flotte resultatene toppes av:

Gøril: Sølv i Jr-VM Sprint, Sølv NM Senior Sprint
Mikkel: Bronse i Jr-VM Klassisk, Gull NM Junior Parallell
Trym: 3 medaljer i VM senior, 3 x 1.plass i WC-renn, 3 x Gull i NM senior

Gøril ble i tillegg tildelt diplom og bronsemerke på BSK Årsmøte for gode sportslige resultater forrige sesong.

Tekst og foto: Morten V. Eriksen
Powered by: Bloc