Deltakerrekord i Brannfjell Opp!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 27. Sep 2018

Med 125 deltakere til start ble det i dag satt solid ny deltakerrekord i motbakkeløpet Brannfjell Opp! Raskest av alle på langløypa var ikke overraskende Anders Sørensen, som også så langt vi kan forstå satte ny løyperekord. Ny solid rekord på damesiden satte også Stella Jahrmann Laustad. Vi gratulerer! 

Regnværet som preget hovedstaden gjennom dagen skygget pent banen rett før BSK inntok brannfjelltoppen og løpsleder Christian Steen Eriksen sammen med skigruppas arrangementsansvarlig Cecilie Clement disket opp til en real sportslig festkveld for alle deltakerne. 

Aldri før har vi vært så mange på motbakkeløpet, og det lover godt for framtiden til skigruppa. 

De yngste startet ved julgrana øverst ved frisbee-banen og var i mål før vi ante ordet av det. Yngste deltaker har blitt ett år eldre siden sist (4 år) så vi må passe på å fylle på med noen nye småbarn snart. 

Når de litt større barna som startet fra bjørka nederst i frisbee-banen og de enda litt større barna som kom fra luftskip-ankeret på sletta kom mot mål i iherdige spurtoppgjør ble det hektisk for tidtakerne, men vi håper likevel de aller fleste har fått omtrent korrekte tider.  

Fra Ekebergrestauranten kom deretter plutselig 13-14-åringene og disse lå etter hvert strødd på toppen av Brannfjell hivende etter pust.

Det ryktes om at en og annen 15-åring ble overrasket under oppvarmingen over at de ikke skulle starte på restauranten men skulle helt ned til byen, men alle kom seg opp også herfra. Raskest av alle var vår seniorløper Anders Sørensen som med tiden 15:37 satte ny løyperekord. Raskeste dame på langløypa var Stella Jahrmann Laustad i jenter 15 som klokket inn på solide 18:17, som også er ny rekord for damer.  

Også gledelig at det er en del foreldre som stiller i foreldreklassen, men ut fra oppmøtet på toppen så burde vi klare å stille enda flere i denne klassen til neste år. 

Alle løpere fikk saft og grillpølser etter målgang, og jeg tror vi kan konkludere med at dette var en suksess. 

Vel møtt igjen til neste år. 

Resultater ligger her: http://ski.bekkelagets.no/p/16669/resultater (løpstider i langløypa rettet opp 28/9)

Noen stemningsbilder: 

To glade unnasluntrere som valgte å heie istedet for å stille til start i år. 

Skyld på disse om noen tider ikke stemmer.... 

Dagens suverene vinner med ny løyperekord: Anders Sørensen! 

Klubbens sportslige leder og skigruppas hovedtrener for 13-16, Tord, stilte selvsagt også til start! 

Fra starten på Ekebergrestauranten. Velkommen til motbakkeløpet Brannfjell Opp torsdag 27. september

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 22. Sep 2018

Vil du måle kondisen mot de sprekeste i vår bydel? BSK skigruppas tradisjonelle motbakkeløp Branfjell Opp går av stabelen på kvelden torsdag 27. september. Løpet er gratis og åpent for alle BSK-medlemmer og andre som ønsker å teste formen. Bli med og utfordre skiløperne i alle aldersklasser fra 2 år til gubbeklasse! Vi oppfordrer spesielt også foreldre til å bli med og måle seg mot andre foreldre! 

Arrangementet vil følge samme mal som tidligere, dvs. oppmøte på Brannfjelltoppen kl. 18.00 (høyeste punkt på Brannfjell, litt øst for lysløypas høyeste punkt). Parkering må skje i tilstøtende småveier. Ca. kl. 18.00 løper alle deltakerne i samlet gruppe nedover løypa mot løpsretningen og mot Middelalderparken og hvor vi "slipper av" de yngre gruppene etter hvert som vi passerer deres startpunkt.

Etter løpet blir det gratis pølser og saft til alle deltakere. 


Påmelding:

For å lette håndtering av startnummer og dimensjonere innkjøp av pølser og saft ber vi om at alle melder seg på i forkant. Frist for påmelding er satt til 27/9 kl 14. Om du ikke har rukket det innen fristen er det mulig å melde seg på ved oppmøte, men som sagt - vi setter pris på forhåndspåmelding.

Påmelding gjøres her: http://palisoft.no/bsk/index.php?arrid=4

Vi trenger også som vanlig bistand fra noen foreldre som ikke selv tenker å løpe. Må ha noen til å servere mat, ta tiden på løperne i mål, starte løperne osv. Om du vil hjelpe til så melder du deg til innsats her: http://palisoft.no/bsk/index.php?arrid=5. På forhånd tusen takk for alle som stiller opp!


Løyper:

Løpere født 2011 og senere: starter ved stort grantre på toppen av gressletten hvor frisbee golfen holder til. Ca 450m.

Løpere født 2009-2010: starter i bunnen av gressletten hvor frisbee golfen holder til. Ca 730m.

Løpere født 2007-2008: starter på Ekebergsletta litt nord for Ekeberg skole, fra treklyngen hvor polarskipet Norge tok av til Nordpolen. Ca 1,1 km.

Løpere født 2005-2006: starter fra Ekebergrestauranten. Foreldre som synes den fulle distansen blir litt drøy, kan også få starte herfra. Ca 2,5 km. Vis varsomhet ved kryssing av Ekebergveien (vi vil ha vakter utplassert).

Alle andre; starter fra nordenden av vannspeilet i Middelalderparken ca. kl. 18.45. Vis varsomhet ved kryssing av Ekebergveien (vi vil ha vakter utplassert).

Den fulle løypelengden fra Middelalderparken er drøyt 3 km med en høydeforskjell på 175 m mellom start og mål. De raskeste bruker ca 16 minutter, men er man i brukbar form vil man klare det under 25 minutter. 


Tidligere års resultater:

Resultater fra tidligere år finner du her: http://ski.bekkelagets.no/p/16669/resultater
PS: Merk at starten på den lengste løypa har blitt noe endret pga veiarbeider de siste årene, så tidene er ikke direkte sammenliknbare tilbake i tid. 


Vi håper å se mange deltakere også i år! Hold av helgen 26.-27. januar 2019

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 11. Sep 2018

Lørdag 26. og søndag 27. januar 2019 skal Bækkelaget igjen arrangere kretsmesterskap langrenn for Oslo Skikrets. Dette er noe vi har tradisjon for å gjøre hvert tredje år, og er viktig både i en sosial dimensjon i klubben og for å opprettholde kompetanse i å arrangere større skirenn. 

Vi forventer rundt 1200 startende hver dag, og vil trenger at alle familier i skigruppa deltar som funksjonærer for at dette skal bli en suksess. 

Rennkomiteen er på plass og har hatt sine første møter med Morten Skjørtvedt i spissen som rennleder, og vi starter snart rekruttering av funksjonærer. Ber alle om å holde av helgen allerede nå - som sagt trenger vi og forventer vi at alle familier stiller opp! Nå kan du bestille BSK-klær

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Sep 2018

Vi åpner webshopen og det er igjen mulig å bestille BSK-klær før skisesongen fra vår leverandør Trimtex. Husk bestillingsfristen fredag 14. september- det vil ikke være mulig å bestille etter at fristen har gått ut!

Nyheter i kolleksjonen i år

 • Konkurransedressen Vision 2.0 kommer i et nytt og forbedret materiale som ikke er så stivt og matt som tidligere
 • To nye luer/pannebånd:
  • Pulse Merino erstatter den gamle BSK lua, med bedret passform og merino foring
  • Bi-elastic air er ny rendyrket racing lue tilsvarende den modellen elitegruppa har hatt tidligere (da i gul farge)

TRENERE bestiller selv gul trenervest. Nye trenere av året eller gamle trenere som eventuelt har utslitt/utvokst trenervest får denne refundert av kasserer, som del av treneravtalen. 

For å bestille gjør du følgende:

 • Gå inn på www.trimtex.no
 • Registrer deg som ny kunde hos Trimtex (nytt system, så dette må alle gjøre selv om man har en bruker på den gamle plattformen).
 • Legg inn teamkode: BSKlangrenn under fanen "Min Trimtex" for å få frem BSK sine produkter med priser.
 • Legg ønskede varer i handlekurven, betal med kort og bekreft ordre.

BESTILLINGSFRIST: 14. september!

Forventet levering i uke 43.

Datoer å merke seg for høsten

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 3. Sep 2018

Høsten er i anmarsj og med det kommer en rekke arrangementer i regi av skigruppa. For de som liker å langtidsplanlegge så kan dere markere følgende datoer i kalenderen allerede nå. Påmelding og nærmere informasjon kommer senere.

 • Torsdag 27. september: Motbakkeløpet "Brannfjell Opp". 
  • Alle aldersklasser, foreldre oppfordres spesielt til å delta
  • Pølser og saft ved målgang
  • Dette erstatter vanlig trening denne torsdagen
 • Torsdag 25. oktober: Oslo Sportslagerløpet
  • Terrengløp ifm "BSK-uka"
  • Start/mål ved Ekeberghallen
  • Erstatter vanlig trening denne torsdagen
 • Lørdag 27. oktober: Hjemmesamling
  • To treningsøkter og felles lunch på BSK-kontoret
 • Søndag 28. oktober: Storsatsning på søndagsjoggen for 11 år+ 
  • Avslutning på "BSK-uka"
 • Søndag 28. oktober: Dugnad i lysløypa og på skihytta på Brannfjell
  • Vi gjør klar for vinteren! 
 • Fredag 30. november - Søndag 2. desember: Snøsamling på Beitostølen
  • Skigruppas årlige treningssamling på snø
  • For hele familien

Levert av IdrettenOnline