Karusellrenn og klubbmesterskap 2019

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 16. Des 2018

I tradisjons tro arrangerer vi også i vinter karsuellrenn. Rennene går i stedet for ordinær trening på oppsatte datoer, og alle registrerte medlemmer er automatisk påmeldt. Datoer for 2019 er:

 • Renn 1: Tirsdag 15. januar (fristil)
 • Renn 2: Torsdag 14. februar (klassisk)
 • Renn 3: Tirsdag 5. mars (fristil)

Dere kan også merke dere søndag 24. mars for klubbmesterskap. Rennet vil gå på ettermiddagen (kl 16:00). Planen er at Klubbmesterskapet i år som i fjor blir arrangert i løypene ved Brannfjell (stilart: klassisk). Hvis ikke snøforholdene er bra nok på Brannfjell i slutten av mars blir klubbmesterskapet arrangert tirsdag 26. mars på Skullerud. 

Oppmøte og start

Det er planlagt at alle Karusellrennen går på Skullerud, men dersom forholdene tilsier det vil rennene i år som i fjor bli flyttet til Brannfjell. Hvis karusellrennet blir flyttet vil det bli gitt beskjed i god tid om dette.

Første start vil være kl 18:30. Startnummer kan hentes fra kl 18:00, og vi oppfordrer alle å møte i god tid så man rekker å hente ut startnummer så slipper barna stress og mas - det kan være litt kø ved nummerutdeling.

Vi kjører fremdeles manuell tidtaking, så ikke behov for personlige brikker. 

Startrekkefølge og løyper

Vi starter med de yngste klassene. Det er ingen nedre aldersgrense og vi oppfordrer spesielt yngre søsken til skigruppas medlemmer å melde seg på. Yngste deltaker så langt har vært 3 år. 

 • 0-6 år : 400 m, individuell start
 • 7-8 år : 1 km, indivuduell start
 • 9-10 år : 1,5 km, individuell start
 • 11-12 år: 2 km, individuell start
 • 13-14 år: 2,5 km, fellessart
 • 15-16 år: 4,5 km, fellesstart
 • Junior damer: 6,5 km, fellestart
 • Junior herrer + senior: 8,5 km, fellestart

Løypene vil bli tilpasset de lokale snø- og føreforhold på dagen så løypelengder vil kunne variere noe. 

Det vil bli lagt ut informasjon om det enkelte renn når det nærmer seg, inkludert startlister. 

Påmelding

Alle aktive utøvere som er registrert i medlemssystemet vårt blir automatisk påmeldt. Dersom du av en eller annen grunn ikke står i startlisten, så ta kontakt med Pål Christian (pingierd@gmail.com) så skal vi ordne det. 

Det er mulig for gjesteløpere å delta også - det være seg familiemedlemmer eller fra andre nærliggende klubber som vil være med. Disse må melde seg på manuelt til kontaktpersonen nevnt over. Familiemedlemmer deltar gratis, løpere fra andre klubber faktureres kr 150 for hele karusellen.  

Mannskap

Som vanlig arrangerer ikke karusellrenn og klubbmesterskap seg selv, og vi er avhengige av at foreldre bidrar som mannskap. 

Du trenger ingen forkunnskap for å hjelpe til, så her er det bare å melde seg :) Vi trenger hjelp fra alle – både fra erfarne og mindre erfarne skiforeldre! Hjelp oss med å få dette til ved å melde deg på som mannskap i god tid før rennene her:

http://palisoft.no/bsk/?arrid=11
 

Resultater og premiering

Vi tilstreber resultatservice på løpet. Lister slås opp ved målbua. Urangerte lister med tider for barn under 11 år og rangerte lister for 11 år og eldre. Vi legger også ut resultater på nett, men kun for utøvere over 11 år. Dette i tråd med barneidrettsbestemmelsene.

Alle som fullfører minst 2 renn vil bli premiert. Løpere som har fullført 2 renn hvert år i 5 år får den store statuetten. 

Klikk her for samleside over resultater fra tidligere år.

Stemning og moral

Karusellrennene skal være lavterskel og hyggelig for alle. Det viktigste er å delta, og alle oppfordres til å heie på alle! Vi minner også om at BSK oppfordrer til skirenn uten fluorbruk, og det gjelder i høyeste grad også på våre karusellrenn! 


Velkommen til årets karusellrenn! Regler for dekning av startkontingent

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Des 2018

Rennsesongen er i gang og vi minner om klubbens retningslinjer for dekning av startkontingenter. 

Klubben dekker ordinær startkontingent for våre medlemmer ut fra følgende regler;

 • Utøver må være medlem i BSK skigruppe
 • Utøver må ha betalt aktivitetskontingent for inneværende sesong
 • Det dekkes kun startkontingent i ordinære aldersbestemte NSF terminfestede ski- og rulleskirenn, både i og utenfor oslo skikrets
 • Turrenn som birken (og ungdomsbirken) dekkes ikke
 • Utøver må stille til start - startkontingent ved "no-show" som ikke skyldes sykdom/skade dekkes ikke
 • Etteranmeldingsgebyrer dekkes ikke - meld deg på i tide! 
 • Brikkeleie for utøvere opp til og med 10 år dekkes av klubben
 • Eventuell brikkeleie for utøvere 11 år og eldre må dekkes av den enkelte (alle forventes å ha egen brikke)

Etter sesong vil klubben etterfakturere utøvere no-show, etteranmeldingsgebyrer og brikkeleie for de over 11. 

Dersom sykdom/skade oppstår og det er for seint å melde seg av rennet, må utøver/foresatt melde fra til oppmann for sin gruppe slik at det noteres at no-show skyldes sykdom. Dette gjøres senest uka etter rennet. 

Utøvere over 11 år skal i utgangspunkt ha egen privat tidtakerbrikke med på renn. Arrangør er ikke pliktet å stille med leiebrikker for disse klassene, selv om de fleste arrangører har noen i reserve. Les mer om tidtakerbrikker og kjøp av disse på forbundets sider: https://www.skiforbundet.no/langrenn/skirenn/regler-og-retningslinjer/sesonginformasjoner2/tidtakerbrikker/

Viser også til klubbens samlede retningslinjer for økonomisk støtte som ligger her: https://bloccontent.blob.core.windows.net/files/200000195/633/2018/10/29/dekningsregler2018-2019.pdfBarneskileik 2019

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 7. Des 2018

BSK Skigruppa – Barneskileik 2019

Vi har gleden av å invitere barn i Nordstrand bydel til skileik på Ekebergsletta.

Har du barn som fyller 5 til 8 år i 2019 (født 2014-2011), som har lyst å bli med på mye lek og moro på ski og til å lære å gå på ski eller bli bedre? 

Skileik 2019 for aldersgruppe 5-8 år (født 2011-2014) 

På skileiken vil barna oppleve masse skiglede og lære grunnleggende skiferdigheter. Skileiken er et tilbud i tillegg til skigruppas ordinære treningstilbud for barn fra 1. klasse på barneskolen (se nederst i artikkelen for mer info om det ordinære treningstilbudet). Skileiken passer for barn som fortsatt går i barnehagen og barn i 1. og 2. klasse som ønsker å lære grunnleggende skiferdigheter.


Gjennom skileiken kan vi tilby:

 • Mye lek og moro på ski
 • Lekbaserte øvelser tilpasset til barnas alder og ferdigheter
 • Inspirasjon til å gå mer på ski


Program for vinteren 2019:

Mandag 

14. Januar 

kl. 18.00 -19.00 


Mandag

21. Januar 

kl. 18.00 ­­-19.00 


Mandag  

28. Januar

kl. 18.00 -19.00 


Mandag    

04. Februar

kl. 18.00 -19.00 

Avslutning m/ premiering

Skileiken foregår på Ekebergsletta. Første oppmøte 14. januar er kl.17.45 for registrering. Foreldrene til de minste kan være med. Vi har egen snøproduksjon på Ekebergsletta som ved en normal vinter sikrer gode forhold. Følg med på våre nettsider www.bskskigruppa.no


Påmelding: 

Påmeldingen til skileiken vil åpne i midten av desember. Skileiken koster 300 NOK pr. barn. Følg med her for oppdatert informasjon.


Skigruppas treningstilbud for barn fra det året de begynner på skolen

Skileiken er et tilbud til de aller yngste. Skigruppa har i tillegg mange barn som trener hele året fra det året de begynner på skolen. Hvis barnet ditt har lyst til å prøve å være med på ordinære treninger i stedet, eller har lyst til å begynne på ordinær skitrening etter å ha vært med på skileiken, kan du ta kontakt med trener eller oppmann for den aktuelle aldersgruppen. Kontaktinformasjon finner du her: Kontaktinformasjon skigruppa
Priorterte renn sesongen 2018/19

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 24. Nov 2018

Skigruppa velger hver sesong ut enkelte renn i Oslo Skikrets der vi tilrettelegger for at mange BSK medlemmer skal bli med, ikke bare de ivrige som går renn ofte. Vi vil ha med BSK telt slik at vi kan samle alle BSK'ere og skape et godt miljø og en spesielt god BSK stemning på disse rennene. Den enkelte gruppe vil også tilrettelegge for å yte smørehjelp og samle gruppen til felles oppvarming m.m. Nytt av året er at vi har lagt til Ungdomsbirken som et prioritert renn da det er sesongens store happening for 12 år og eldre.

Nedenfor er en fullstendig oversikt over sesongens renn i Oslo Skikrets samt to renn rett utenfor Oslo før jul for de som ikke vil vente til januar med å gå renn. 

Prioriterte renn er markert med blå uthevet skrift nedenfor

 


Dato:

Renn:

Sted:

Stilart:
Alder fra:

Påmelding:
7-8. des (lør/søn)KonnerudrennetKonnerudKlassisk/fristil8 årLink
15-16. des (lør/søn)HakadalsrennetVaringskollenKlassisk/Fristil8 årLink
6. jan (søn)
Lauritz Bergandahls Minneløp
SørkedalenKlassisk9 årLink
13. jan (søn)KM Skagen Oslo SprintSognsvannKlassisk Sprint9 årLink
19. Jan (lør)
Oslo Skifestival
HolmenkollenFristil8 årLink
20. jan (søn)
Oslo Skifestival stafett 
HolmenkollenKlassisk stafett8 årVia klubben
26-27 jan (lør/søn)
Kretsmesterskap Oslo Skikrets
SkullerudKlassisk/Fristil8 årLink
3. feb (søn)NjårdrennetHolmenkollenKlassisk8 årLink
9. feb (lør)RossignolrennetLillomarka ArenaKlassisk8 årLink
10. feb (søn)
Rustad-stafetten
SkullerudKlassisk stafett9 årVia klubben
3. mars (søn)KollmilaFrønsvollstrøkkaFristil7 årLink
10. mars (søn)
Ungdomsbirken
SjusjøenKlassisk12 årLink
12. mars (tir)HemingstafettenHolmenkollenKlassisk/Fristil11 årVia klubben
13. mars (ons)
Hemingrennet
HolmenkollenKlassisk9 årLink
17. mars (søn)KjelsåsrennetLinderudkollenFristil8 årLink

Startkontigent

BSK dekker ordinær startkontigent til skirenn, men ikke ved "No-Shows" med mindre dette skyldes akutt sykdom/skade etter påmeldingsfristens utløp. Se for øvrig Retningslinjer for dekning av startkontigenter m.m.

Fluorforbud

Norges Skiforbund har innført fluorforbud i klassene til og med 16 år fra og med sesongen 2018/19. Forbudet omfatter fluorholdige glidprodukter som f.eks LF og HF glidere fra Swix og tilsvarende fluorholdige glidprodukter fra andre produsenter. Skigruppa har siden i fjor vært tilsluttet alliansen "Tøffest uten fluor" og er synes fluorforbudet er veldig positivt. Skiforbundet har utviklet en kontrollmetode som vil bli benyttet i forbindelse med renn.

Hjelp fra foreldre

For å skape den riktige rammen rundt prioriterte renn trenger vi hjelp fra foreldre. Vi oppfordrer smørekyndige foreldre til å bistå sin gruppe med smøring av ski på renn. I forbindelse med prioriterte renn vil vi også trenge hjelp med transport / oppsetting av teltet og til å ta med varm drikke. De gruppene som starter tidlig tar med og setter opp teltet mens de som starter til slutt tar ned / transporterer teltet hjem igjen. Oppmenn vil ta kontakt med renndeltagere fra gruppene for å koordinere disse aktivitetene.
Vi trenger deg som mannskap helgen 26 og 27. januar 2019!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 16. Nov 2018

Vi trenger deg som mannskap helgen 26 og 27. januar 2019!

Skisesongen nærmer seg meg stormskritt, og vi gleder oss til å arrangere kretsmesterskap på Skullerud. Nå inviterer vi deg til å melde deg på som mannskap! 

Lørdag og søndag 26-27. januar er BSK heldige å få arrangere kretsmesterskap for Oslo skikrets. 

Rennet gir oss mulighet til å skape uforglemmelige skiopplevelser for barn og voksne (fra 8 år og oppover), vise oss frem som arrangørklubb og ikke minst tjene gode penger som vi kan bruke til beste for utøverne våre. 

Vi trenger DEG som mannskap!

KM arrangeres lørdag og søndag 26-27. januar på langrennarenaen på Skullerud. Arenaen har i sommer og høst blitt betydelig utvidet og oppgradert. Vi forventer opp mot 1200 ivrige løpere og er avhengig av at alle foreldre, hjelpetrenere og andre støttespillere stiller opp som mannskap. Det er mange ulike aktiviteter du kan bidra på, for eksempel: Arenaen skal rigges, utøverne skal sendes ut ved start, geleides gjennom løypene og tas imot i mål, familier skal ønskes velkommen og få tildelt parkeringsplass, resultatlister skal lages, medaljer skal deles ut og i kiosken trenger vi kaker og boller og selvsagt hjelp til å selge dem. 

Du kan melde deg på den aktiviteten du ønsker, men vi kan ikke garantere at du får ønsket ditt oppfylt. Er du derimot raskt ute, er det størst sjanse for å få ønsket ditt oppfylt. 

Her kommer det til å være mannskap med lang erfaring sammen med mange som aldri har vært med på dette før. Det er en fin mulighet til å bli bedre kjent med andre foreldre og bidra til å skape flotte skiopplevelser.  Dette blir gøy!

Meld deg på her i dag: http://palisoft.no/bsk/?arrid=10Levert av IdrettenOnline